JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

Rondwandeling omgeving Tamsweg Lungau

Tamsweg Waldcamping - Taurach strand - Wölting - Wöltinger Berg - Haiden - Burgstall - Prodinger Rundweg - Wölting - Tamsweg Waldcamping

starstar_borderstar_borderstar_borderstar_border 12,7 Km 350 Hm 4:00 uur GPS-track Print PDF Kaart Reisgids
Afstand

De afstand van deze wandelroute is met een Curvimeter nagemeten op een gedetailleerde wandelkaart met schaal 1:25.000 tot 1:50.000.

Bij wandelroutes met een GPS-track is de afstand bepaald op basis van de GPS-log gegevens.

Alle gemeten afstanden zijn afgerond naar een halve kilometer.

Google Earth

Van deze rondwandeling is helaas nog geen Google Earth link beschikbaar.

Een Google map zal op een later moment alsnog worden toegevoegd

GPS

Van deze route is nog geen gps-track als download beschikbaar. Op een later moment zullen een .gpx en .kml in een zip-file worden toegevoegd.

Hebt jij deze route gelopen en wel een GPS-bestand beschikbaar, dan is deze zeer welkom als aanvulling op de site. (Email)

Hoogtemeters

De weergegeven hoogtemeters (stijgen/dalen) zijn onderweg afgelezen op een hoogtemeter en achteraf nagerekend vanaf een gedetailleerde wandelkaart met schaal 1:25.000 tot 1:50.000. Hierbij zijn de verschillen opgeteld tussen alle 'laagste punten' van de route en de daarop volgende 'hoogste punten' op basis van de hoogtelijnen van de kaart.

Dit is geen erg nauwkeurige methode. In de praktijk kunnen de opgegeven hoogtemeters dan ook afwijken van de werkelijkheid.

Bij rondwandelingen voorzien van een GPS-track zijn de hoogtemeters afgelezen uit het GPS logbestand. Deze berekeningen zijn veel betrouwbaarder.

Alle aangegeven waarden zijn afgerond op 10 hoogtemeters. Bij lastiger na te rekenen situaties op 50 hoogtemeters.

Hoogtemeters

Deze rondwandeling verloopt geheel vlak of bij deze route zijn de (mogelijke) hoogteverschillen zo gering dat deze niet relevant zijn voor de wandelaar.

Kaart

Van deze omgeving is helaas nog geen goede wandel- of fietskaart verkrijgbaar.

Moeilijkheidsgraat

star star_border star_border star_border star_border = zeer eenvoudige wandelroute

Korte tot middellange route over halfverharde of verharde wegen en paden zonder hoogtemeters van betekenis

star star star_border star_border star_border = eenvoudige wandelroute

Route over halfverharde of verharde paden met delen smalle goed begaanbare berg- of bospaadjes. Geen tot weinig hoogtemeters

star star star star_border star_border = middelzware wandelroute

Een langere tocht en/of veel hoogtemeters. Route kan smalle berg- of bospaadjes bevatten en natuurlijke hindernissen. (Trap/ladder/beek oversteek) Voor iedereen met redelijke conditie goed/veilig toegankelijk. Advies minimaal wandelschoen A/B of B

star star star star star_border = pittige wandelroute

Lange tocht en mogelijk veel hoogtemeters. Route kan 'avontuurlijke stukjes' en smalle, soms steile paden bevatten. In de bergen Trittsicherheit nodig en goede wandeluitrusting met B of B/C schoenen, wandelstokken en nooduitrusting. (Zie 'Uitrusting')

star star star star star = zware wandelroute

Lange tocht met veel hoogtemeters. Kan delen van een 'Steig' bevatten. Alleen voor geoefende wandelaars met Trittsicherheit en de juiste bergwandeluitrusting. Geen klimtouw of gordels nodig.

Deze kwalificatie toekenning berust op onze eigen ervaring. Voor meer gedetailleerde informatie over de begaanbaarheid en veiligheid van een route lees het uitgebreide routeverslag.

Tijd

De benodigde tijd voor een rondwandeling kan zeer persoonlijk zijn. De weergegeven tijd zijn de werkelijk door ons gelopen uren, afgerond naar boven op een half uur. Wij lopen om te genieten en niet speciaal voor de conditie. We nemen onze pauzes, lopen harder wanneer het een stukje saai is, en langzamer wanneer de omgeving interessant is. De aangegeven looptijd zal dan ook meestal ruim haalbaar zijn.

Tip:

In het vlakke Nederland zal de af te leggen afstand tussen 3 en 5 Km per uur liggen. Bij een cultuur wandeling kan dit zelfs minder dan 3 Km zijn, bij een sportieve wandeling misschien wel meer dan 5 Km. Een goed gemiddelde om mee te rekenen is 4 kilometer per uur exclusief pauzes. Na meerdere wandelingen kan dit naar eigen ervaring worden bijgesteld.

Hou rekening met 10 minuten pauze per uur, zodat er voor een route van 16 Km 4,5 uur uitgetrokken moet worden. (16Km : 4 Km/u = 4 uur wandelen en 3 x 10min pauze). Bij langere (dag-) tochten ook een langere lunchpauze meenemen. (Een half uur als de broodjes in de rugzak worden meegenomen, een uur als er wordt geluncht bij een horeca gelegenheid onderweg).

(zie ook Routes plannen)

(Ontdek hier je favoriete vakantie in het Salzburgerland Oostenrijk)

(Ontdek hier je ANWB camping Oostenrijk)


Deze rondwandeling rond Tamsweg, de hoofdstad van de Salzburger Lungau, is een eenvoudige wandeltocht door de prachtige omgeving van het op 1000m hoogte gelegen plateau waar deze stad op ligt. Het plateau wordt omringt door de prachtige bergmassieven van de Schladminger Tauern, de Hohe Tauern en de Nockberge.

De wandeling gaat door de dalen en over de lagere bergtoppen rond Tamsweg door de bossen en over prachtige berghellingen met fraaie uitzichten. Het is voor elk niveau wandelaar goed te doen. We lopen deels over smalle stille asfaltweggetjes, over brede boswegen, een gedeelte over graspaden en we gaan zelfs een alpenweide oversteken waarop het gras soms hoog kan staan. Smalle bergpaadjes of steile hellingen komen in deze route niet voor.

routekaart rondwandeling Tamsweg Lungau

Horeca voorzieningen zijn er niet langs het traject, proviand en drinken moet dus meegenomen worden. Voor wie Tamsweg nog niet kent is het wel aan te bevelen om na afloop van de tocht het centrum van dit toeristische stadje nog even op te zoeken. Rond het prachtige centrale plein is er heel veel keuze in terrasjes en restaurants.

Oorspronkelijk wilden wij een deel van de Tamsweger Rundweg gaan lopen vanaf Waldcamping Tamsweg waar we drie weken verbleven. Van andere campinggasten en lokale mensen die we spraken kregen we te horen dat die route niet te volgen zou zijn. De routebordjes in het veld wijken af van de routebeschrijving die bij het Fremdenverkehr in Tamsweg verkrijgbaar is, (2022) en de route zou heel vaak worden aangepast wat dan ook weer niet altijd in de beschrijving is verwerkt. De Tamsweger Rundweg is ook ingetekend op onze Kompass wandelkaart, maar ook daar klopte niets meer van zodat we zelf maar een tocht hebben uitgezocht gebaseerd op de Rundweg volgens onze wandelkaart waarbij we dan wel zouden zien of we dan nog markeringen van de Tamsweger Rundweg tegen zouden komen.

hoogteprofiel rondwandeling Tamsweg Lungau

We starten onze wandeltocht vanaf de ingang van Waldcamping Tamsweg, daar is echter geen parkeerruimte voor bezoekers van buiten de camping. Parkeren kan wel bij het evenemententerrein aan de Melchartlweg. Ga dan aan het einde van het met houten hekken omheinde terrein op de driesprong linksaf, daar de Taurach oversteken en gelijk weer rechtsaf langs de beek tot aan de campingingang.

Mocht er net een evenement plaatsvinden dan is deze parkeerruimte niet beschikbaar. Er zijn dan overal parkeermogelijkheden langs de hoofdweg Murtal Strasse bij de aansluiting op de Melchartlweg of voorbij het terrein in de woonwijk. Parkeren kan ook aan de overzijde van de Taurach bij de grote Hofer supermarkt.

ligbank en strandje achter de camping

Navigatie: Melchartlweg, Tamsweg. Parkeren tegenover huisnummer 11. (Optie: Langs hoofdweg Murtal Strasse kruising Melchartlweg of Hofer supermarkt op kruising Murtal Strasse met Vordertullnberg).

de brug over de Taurach

Vanaf de camping toerit beginnen we aan de wandeling door het asfaltweggetje langs de Taurach verder te volgen, dit is voorbij de camping afgesloten voor verkeer en wordt dan een fiets- en wandelpad dat geleidelijk omhoog loopt.

Net voorbij de camping staan links nog enkele woningen en is er rechts een ruim sintelplein met daarop een ligbank met uitzicht op de glooiende berghellingen.

Net voor deze ligbank, en ook al eerder waar de lange bocht begint, zijn rechts smalle paadjes te vinden waarover afgedaald kan worden naar een strandje van rotsblokken en stenen bij de beek. Daar aan de overzijde mondt een andere beek uit in de Taurach die hier heel breed en ontzettend mooi is.

We blijven het weggetje volgen waar het links een beboste berghelling wordt en komen dan bij een houten brug over de Taurach die we oversteken. Aan de overzijde slaan we rechtsaf richting het dorpje Wölting.

Hier aan de overzijde van de beek ligt rechts een klein parkje. Dit is een steen- en grasstrand met bankjes waar kinderen in het water kunnen spelen. Er is zelfs een tunnel voor de kleintjes om doorheen te kunnen kruipen.

klik op een kleine foto voor een vergroting
strand en speeltuin aan de Taurach strand en speeltuin aan de Taurach
strand en speeltuin aan de Taurach strand en speeltuin aan de Taurach

Verderop gaat het naar links en steken we de brug over de zijtak van de Taurach over. Daarna kruisen we de spoorbaan van de stoomtrein Tamsweg en lopen rechtdoor het dorpje Wölting in tussen de woningen door. Na 100m bereiken we de hoofdweg in Wölting en volgen deze weg naar rechts. We steken de beek over en blijven dan rechtdoor gaan tot aan een splitsing waar de hoofdweg een bocht naar rechts maakt. Hier slaan we linksaf waar het verkeersbord 'Lessach 5Km' aangeeft.

Deze weg tussen prachtig met bloemen versierde boerderijen door maakt verderop een knikje naar links en dan weer naar rechts waarna we verder stappen tot we links de splitsing zien richting Lasa en Heslach. Hier gaan we nog 100m rechtdoor en steken het beekje over om gelijk daarna rechtsaf te slaan.

mooie woningen in Wölting
aan de rand van Wölting

Het is een smal asfaltweggetje met rechts de beek. Voorbij het huis links volgen we het weggetje naar links achter het gebouw langs en beginnen we aan de lange geleidelijke klim naar de Wöltinger Berg.

We laten Wölting achter ons en komen langs enkele verspreid staande boerderijen waar we met het winnen aan hoogte al snel mooie uitzichten krijgen over het dorpje en de groene berghellingen.

Na de laatste bebouwing maakt de weg een paar scherpe bochten de berg op waar het even steiler wordt, gelijk na deze bochten is er een afslag naar rechts die we negeren en er op het asfaltweggetje verder omhoog gaan. Nu begint het echt mooi te worden, vooral achteruit kijkend naar Tamsweg en het opvallende kerkje op de berghelling achter het stadje.

Verkeer is hier niet, het weggetje gaat nog naar enkele boerderijen en loopt dan dood zodat hier alleen bestemmingsverkeer rijdt. We komen helemaal niets tegen als we rustig aan doorklimmen en van de omgeving genieten.

 • uitzicht bij de beklimming Wöltinger Berg
 • uitzicht bij de beklimming Wöltinger Berg

Bijna boven loopt de weg recht op een boerderij af en maakt dan voor het woonhuis een haarspeldbocht naar rechts die we aanhouden. Links hebben we dan de bosrand van het uitgestrekte bos boven op de Wöltinger Berg.

de afslag naar de bergrug

Het gaat weer even stevig omhoog tot we na 150m een bosweg scherp naar links bereiken. Deze moeten we hebben en gaan er links omhoog het bos in.

Let op: Op de wandelkaarten is hier de Tamsweger Rundweg rechtdoor over het asfalt ingetekend. Wij hebben dit gevolgd tot waar de asfaltweg na een kwartier lopen eindigt bij een boerderij. Daar zou een wandelpaadje omlaag gaan door een kloof. We werden er door de boerin op gewezen dat dit paadje niet meer beschikbaar is, de Rundweg zou hier niet meer lopen. De enige optie is de route boven over de berg zodat we weer terug moesten keren tot aan deze splitsing.

Het gaat even weer stevig omhoog over de brede Forstweg door het dichte bos, maar daarna wordt het vlakker en komen we bij de bosrand met links een mooie alpenweide. We blijven dit aanhouden tot het weer het bos in gaat.

Eenmaal in het bos buigt de bosweg daarna naar rechts en weer naar links en komen we bij een kruising van boswegen. Eerst is er links een karrenspoor en enkele meters verderop een pad naar rechts. Hier moeten we de brede weg rechtdoor aanhouden die gelijk na de kruising weer naar links verder de berg op gaat.

mooie vergezichten bij de bosrand

Vanaf de kruising is het 250m tot waar de weg een haarspeldbocht naar rechts maakt. We blijven de brede weg naar rechts aanhouden en zijn dan boven op de Wöltinger Berg aangekomen. Vanaf hier gaat het nog maar heel licht omhoog tot op het hoogste punt van de route midden in de bossen boven op deze berg.

Verderop is er links een prachtig glooiende alpenweide midden in de bossen en als we weer doorstappen volgt nog eens links een mooie weide met achter in het weidegebied een houten schuur.

 • weilanden midden in het bos
 • weilanden midden in het bos
splitsing boven op de bergrug

Het is dan niet ver meer voor we een splitsing bereiken waar de bosweg een haarspeldbocht naar links maakt. Hier verlaten we deze weg en gaan er rechts/rechtdoor op het karrenspoor.

Vanaf deze splitsing gaat het nog 200m door het dichte bos voor we bij de bosrand uitkomen bij een hek over het pad. Beneden zijn daar de daken te zien van de huizen in het gehucht Haiden waar we dadelijk naar gaan afdalen.

We passeren het metalen hek en volgen het stenige pad omlaag in de richting van de huizen waar we even later op een asfaltweggetje uitkomen. Hier gaat het linksaf het dorpje in. Bij de eerste grote boerderij/houtzagerij rechts van de weg is er een splitsing naar links, naar de hogerop staande huizen, die we negeren.

Sinds we het bos uit zijn gekomen kijken we al uit naar een plekje om te kunnen pauzeren en een broodje te kunnen eten nu er weer mooie vergezichten zijn, dat plekje vinden we op het grote terrein achter de boerderij rechts waar enkele boomstammen een goede zitplaats bieden.

 • de afdaling bij Haiden
 • de afdaling bij Haiden
 • de afdaling bij Haiden

Na een korte pauze stappen we verder langs een paar fraaie woonhuizen en gaat het asfaltweggetje geleidelijk afdalen. Het gaat met een lange bocht naar rechts door dit mooie landschap van glooiende berghellingen met overal plukjes bos tussen de weilanden rond Haiden. Haiden bestaat uit overal verspreid staande huizen en boerderijen, een prachtige plek om te wonen zo dicht bij het veel drukkere Tamsweg.

fraaie vergezichten rond Haiden
de hoofdweg naar de Prebersee

We blijven het asfalt volgen tot het langs een bosje weer licht omhoog loopt en dan uitkomt op de hoofdweg L262.

Dit is de weg tussen Tamsweg en de Prebersee die we al eens hebben gereden om bij de Prebersee een prachtige wandeltocht te maken. (Rondwandeling Preberhöhe)

Hier gaan we linksaf om deze weg over een afstand van 1Km te volgen. Links van deze vrij rustige weg is het prima lopen, deels kunnen we daar ook de berm gebruiken als er al eens een auto langs komt rijden.

We houden dit aan tot de weg een bocht naar links maakt en er rechts een splitsing is waar twee asfaltweggetjes naar rechts gaan. Hier kiezen we de eerste weg rechts dat omhoog gaat naar het Gratzgut. Het is een korte klim door het bos waarna we een kleine nederzetting bereiken met rechts een sportveld waar we aan langs lopen tot aan een splitsing.

Bij deze splitsing wordt het Gratzgut naar rechts aangegeven, wij gaan echter rechtdoor. Verderop staan links van het weggetje nog enkele woningen, we moeten dit aanhouden tot aan de laatste boerderij links. Voor deze boerderij bij een klein wit gebouwtje slaan we linksaf over het erf waar we dan achter de gebouwen een mooie halfverharde laan bereiken.

Dit is volgens onze kaart weer een deel van de Tamsweger Rundweg, maar op de kaart is de route niet voor maar achter de boerderij langs ingetekend. Dat hebben we eerst ook aangehouden, maar troffen daar de boer waar we een leuk gesprekje mee hadden. Hij wist ook niet hoe het zat met de Rundweg, maar achterop het erf heeft nooit een wandelpad gelopen. Of voorlangs nog steeds de Tamsweger Rundweg was wist hij niet, dat veranderde nogal eens gaf hij aan.

we lopen tot bij de laatste boerderij

Weer in het open veld gaan we rechtdoor naar waar in de verte een houten schuur links van het pad staat. Wat een mooie omgeving is dit! Rechts mooie groene hellingen en links ligt een diep beboste kloof die we nog beter zien als we voorbij de schuur stappen. Het wordt dan steeds meer een graslaan die we rechtdoor aan blijven houden en na een korte klim weer afdaalt en beneden tot bij een bosrand links. Daar staan we dan voor een afrastering met daarin een hek.

het landschap achter de huizen

Volgens de wandelkaart moeten we hier voor het hek rechts omlaag naar een oude houten schuur, maar nadat we dit hebben verkend bleek het daar beneden niet meer verder te gaan, alleen hoog onkruid, en zijn we weer terug gegaan naar het dit hek bij de bosrand.

Links in het houten hek is een doorgang voor wandelaars gemaakt en eenmaal achter het hek zien we voor ons een mooie Alm waar lager op de helling een karrenspoor van links naar rechts tussen de velden door loopt. Dat pad moeten we hebben, maar om er te komen moeten we door het hoge gras op de alpenweide daarnaartoe afdalen. We houden op het veld links langs de bosrand aan tot we het pad bereiken.

 • afdaling over de alpenweide
 • afdaling over de alpenweide

Op het halfverharde karrenspoor gaan we rechtsaf en dalen geleidelijk af door een schitterende omgeving met links onder in het dal een paar dorpjes. Het grootste is Sauerfeld. We blijven het pad aanhouden waar deze met een grote bocht naar links gaat en dan naar enkele boerderijen afdaalt.

wandelend tussen de golvende hellingen

De ondergrond wordt weer asfalt als we het laatste stuk omlaag afleggen naar de huizen behorende bij Burgstall. Bij de eerste boerderij rechts van de weg aangekomen moeten we weer even puzzelen met de wandelkaart, nog voor de bebouwing is een wandelpad naar rechts ingetekend die we in eerste instantie niet kunnen vinden, misschien ook omdat hier net graafwerkzaamheden worden uitgevoerd.

zoeken naar een wandelpaadje bij Burgstall

Even later vinden we alsnog de goede route, gelijk achter de hoge bomen rechts gaat het rechtsaf over het erf waar we achter de boerderij dan ook het op de wandelkaart aangegeven kruis zien staan rechts van het pad.

Augustus 2023 laten Mireille en Peter weten dat die hoge bomen er niet meer staan, wel staat er nu een nieuw gebouwde schuur. Ook het kruis is nieuw gemaakt, maar wel op dezelfde vreemde manier als de oude.

een bijzonder kruis bij Burgstall

Dit Burgstall kruis is wel heel bijzonder, deze is versiert met gereedschappen, een stuk ladder, en bovenop een weerhaan. Er is ook een informatiebordje bevestigd met wat van een afstand een spreuk lijkt, we kunnen door de werkzaamheden echter niet voldoende dichtbij komen om het te lezen.

Bij het houten kruis moeten we rechts/rechtdoor aanhouden over de vlakke rechte graslaan die er over de berghellingen loopt. Ook weer een bijzonder mooi pad om te bewandelen zo hoog op de berghelling.

Het gaat alsmaar rechtdoor tussen de velden vol alpenbloemen. Ter hoogte van het bos rechts boven op de bergrug wordt het pad smaller maar blijft het rechtdoor gaan naar het verderop gelegen bos.

Dichter bij het bos aangekomen gaat het een heel klein beetje meer naar rechts waar het paadje het bos in zou moeten gaan volgens onze kaart. Even later zien we inderdaad het bospaadje en lopen daar op af.

klik op een kleine foto voor een vergroting
prachtig pad door het grasland prachtig pad door het grasland
prachtig pad door het grasland prachtig pad door het grasland
een hek ergens in het bos

Eenmaal tussen de bomen aangekomen gaat het licht omhoog en wordt het al snel een duidelijk bospad, daar zijn zelfs weer rood/wit/rood markeringen op de bomen aangebracht. Een duidelijk teken dat dit onderdeel is van een uitgezette wandelroute.

Volgens de kaart moet dit een deel van de Prodinger Rundweg zijn, maar over deze route hebben wij geen informatie bij ons en dus ook geen idee waar dit begint of eindigt.

Dieper in het bos komen we bij een houten hek die we moeten passeren, dan is het nog maar een kort stukje voor het wandelpaadje aansluit bij een bredere Forstweg. Rechts staat een bankje midden in het bos. Dit lijkt een keerpunt te zijn, het einde van de bosweg die we nu rechtdoor gaan volgen.

Deze Forstweg gaan we nu langere tijd aanhouden. Onderweg zijn er links nog 1 of 2 paadjes die de berghelling af lijken te gaan, deze kunnen we negeren en op de brede weg rechtdoor stappen.

aansluiting op een Forstweg

We zien onderweg geen andere wandelaars, maar er staat wel regelmatig een bankje langs het pad. Als het pad naar rechts buigt en daar een kloof in lijkt te gaan komen we bij een omheining. Dat is een afgeschermde bron waar een waterloopje begint. Dan gaat het pad weer naar links om de kloof te verlaten.

Eenmaal weer uit de kloof is het nog 500m door het bos over de Forstweg tot het bos links wijkt en we weer mooie vergezichten gaan krijgen. De weg gaat dan wat meer kronkelen en daalt steeds meer af tot we links voor ons uit ook een stukje van Tamsweg zien liggen. In het laatste deel van de afdaling lopen we weer recht het bos in en zijn even later bij een Y-splitsing met ervoor een wit/rood hek.

 • vergezichten boven Tamsweg
 • vergezichten boven Tamsweg
afdaling naar het bungalowpark

Op deze halfverharde weg gaat het rechtsaf en wordt het even later asfalt. We lopen rechtdoor deze straat uit tot we de hoofdweg L262 weer bereiken vlak boven Tamsweg.

We steken de straat over en gaan aan de overzijde linksaf. We blijven er rechts van de weg lopen omdat we dadelijk alweer rechtsaf gaan slaan.

Voorbij het bos rechts van de weg zien we als het weer open wordt het bungalowpark Lerchpeuntgut liggen met hele mooie Alpenchalets. Daar moeten we voor langs en dalen dan ook af tot we een asfaltweggetje naar rechts vinden die daar naar toe loopt.

Het is maar een kort stukje tot we bij de ingang van het bungalowpark zijn. Daar volgen we de weg iets naar rechts waarna we ook links enkele vakantiewoningen hebben, en houden dan bij de bosrand links aan naar het zandpad achter de huisjes links langs waar een verbodsbord bij staat.

uitzichtroute omlaag naar Wölting

Rechts van ons is de bosrand, links nog enkele huisjes, en eenmaal daaraan voorbij krijgen we links weer een schitterend uitzicht over de hoogvlakte rond Tamsweg. We zien links in de verte bij de bosrand zelfs de camping al weer liggen van waaraf we zijn vertrokken. Net voorbij de bosrand rechts komt er van rechts een pad bij, we blijven echter geleidelijk aan rechtdoor afdalen richting Wölting.

uitzichtroute omlaag naar Wölting

Bijna beneden aangekomen maakt het pad een bocht naar links en dan weer naar rechts waarna we de eerste woningen van Wölting bereiken. We blijven er rechtdoor gaan waarna het weer asfalt wordt en de weg met een scherpe bocht naar links gaat. Het is dan nog een kort stukje rechtdoor tot we een drukke hoofdweg bereiken.

Op deze weg moeten we rechtsaf naar het 60m verderop gelegen centrum van Wölting waar we weer bij de splitsing zijn waarop we vanmorgen van links aan zijn komen lopen en hier rechtsaf zijn gegaan.

Wölting komt weer in zicht

Nu houden we de hoofdweg naar links aan en steken even later de beek over waarna we linksaf slaan en terug zijn op de route zoals we die vanmorgen hebben gelopen. Buiten het dorp steken we de spoorbaan weer over en gaan terug naar de brug over de Taurach. Aan de overzijde volgen we het fiets- en wandelpad naar links en zijn even later weer terug op de camping waar we nog even lekker in het zonnetje kunnen zitten.

(Ontdek hier je favoriete vakantie in het Salzburgerland Oostenrijk)

(Ontdek hier je ANWB camping Oostenrijk)


arrow_backVorige route arrow_backTerug route overzicht arrow_forwardVolgende route

De routes zijn zo nauwkeurig mogelijk opgetekend. Ik ben niet verantwoordelijk voor wijzigingen ter plaatse en/of (type-)fouten in de omschrijvingen. NEEM ALTIJD EEN GOEDE WANDELKAART MEE! En mail ons als je onjuistheden tegenkomt.