JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

--- Waldcamping Tamsweg --- Lungau Salzburgerland

Onze ervaringen met Waldcamping Tamsweg Lungau (Laatste bezoek 2022)


Waldcamping Tamsweg is een kleine zeer rustige camping in de Salzburger Lungau. De Lungau is een nog niet ontdekt stukje Oostenrijk zonder massatoerisme. Met name Nederlanders kom je er maar weinig tegen. De Lungau is het district in het zuidoosten van het Salzburgerland, een grote hoogvlakte op 1000m hoogte en staat bekend als bekengebied. Ontelbare beken, stroompjes en zelfs 60 bergmeren rond de hoogvlakte maken het een tot een ideale omgeving voor wandelen, fietsen, kanoën en wildwatervaren.

Het fraaie hooggelegen dal van duizend vierkante kilometer is geheel door bergketens ingesloten. De Schladminger- en Radstädter Tauern in het noorden, in het westen door de Hohe Tauern, en in het zuiden door de Gurktaler Alpen met het prachtige Nockalmgebied. De Lungau was heel lang alleen vanuit het oosten bereikbaar, of moeizaam via de hoge bergpassen Obertauern, Katschberg, of Nockalm Hochstrasse. Pas sinds de aanleg van de Tauernautobahn (A10) is er een goede verbinding vanuit het westen gekomen.

Waldcamping Tamsweg

Het fijne aan de Lungau is ook de gratis Lungau Card die iedereen krijgt die er kampeert of gast is in een hotel, gasthof of B&B. Met deze kaart kun je niet alleen gratis gebruikmaken van bijna alle kabelbanen, maar ook andere attracties gratis of met een ruime korting bezoeken. En, voor alle bussen inclusief de Wanderbusse, betaal je nooit meer dan een standaard eigen bijdrage van € 1,-!

Wat deze camping uniek maakt is de ligging in het rustige Lungau aan de rand van de hoofdstad Tamsweg aan een doodlopend weggetje. Stilte, rust, alle voorzieningen op zeer korte afstand en zelfs in het drukke hoogseizoen van 2022 was de camping maar matig bezet. Voor ons wandelliefhebbers zijn het natuurlijk ook de indrukwekkende bergketens rondom met oneindig veel wandel mogelijkheden die een bezoek aantrekkelijk maken. De beschrijving van een groot aantal dagtochten die wij er hebben gemaakt zijn hier op onze site beschreven.

Achter de camping ligt een beboste berghelling en voor de camping aan de overzijde van het asfaltweggetje stroomt de brede Lessachbach. Er zijn geen afgebakende plekken, je mag zelf een plekje kiezen en bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt. Voor een langer verblijf raden we aan voor het hoofdgebouw linksaf een plekje te zoeken, rechts van het gebouw wordt vooral gebruikt voor kort verblijf en met name voor campers die het toch nergens langer dan 2 á 3 dagen uithouden. Daar is het meer een komen en gaan.

Waldcamping Tamsweg

Wil je in een hete zomer meer schaduw, kies dan een plekje aan de bosrand waar 's middags om drie uur de zon al achter de bomen zit. Aan de overzijde langs het weggetje blijft het langer in de zon liggen. (Verkeer is er niet op het smalle straatje tussen camping en beek, alleen bestemmingsverkeer. Voorbij de camping loopt het weggetje dood en gaat dan verder als fiets- en wandelpad langs de Lessachbach).

Het mooie van deze camping is ook de hoge ligging op 1050m. Ook al wordt het overdag 30 graden of meer, 's avonds koelt het al heel snel af en dat staat garant voor heerlijke koele nachten.

Deze kleine camping heeft maar weinig voorzieningen. Een stroomaansluiting bij de plaatsen is aanwezig, maar voor bijvoorbeeld water of andere voorzieningen moeten we bij het hoofdgebouw zijn. Dat is echter altijd maar een klein stukje lopen, de camping is nu eenmaal klein.

veel ruimte op het veld

Ook het sanitair is in het campinggebouw op de begane grond ondergebracht. Er zijn ruim voldoende toiletten, wasbakken en douches voor de weinige gasten. Tijdens ons verblijf van drie weken heb ik slechts twee keer meegemaakt dat er van de vier beschikbare douches aan de heren zijde al bezet was. Doorgaans had ik het rijk alleen. Het sanitair is deels wat gedateerd, maar wordt zeer goed schoon gehouden. Voor de douches zijn douchemunten verkrijgbaar en de douchetijd voor 1 munt vonden wij voldoende.

In de kelderruimte van het gebouw zijn de overige zaken zoals wasmachine, droger en afwas voorzieningen. Daar is bovendien een grote droogruimte te vinden voor nat geworden wandel- of ski uitrusting.

klik op een kleine foto voor een vergroting
hoofdgebouw Waldcamping Tamsweg hoofdgebouw Waldcamping Tamsweg prima sanitair in het hoofdgebouw fraaie woonkamer voor campinggasten
rond de Lessachbach naast de camping rond de Lessachbach naast de camping rond de Lessachbach naast de camping rond de Lessachbach naast de camping

Voor in het hoofdgebouw bevind zich een mooie woonkamer in Oostenrijkse stijl waar campinggasten gebruik van kunnen maken bij slecht weer of om even een avond anders door te brengen. Dat is ook de enige plek met gratis wifi, er is een hoekje met spellen, boeken en er staat een voetbaltafel.

Voor de kleintjes is er een kleine speeltuin en een tafeltennistafel, maar dat was het dan ook wel. Een zwembad vindt je hier niet. Wel is het mogelijk om aan de overzijde in de beek te spelen. Mooier is het om vanaf de campingingang het fietspad 100m naar links te volgen om daar in een bocht met uitzichtbank af te dalen naar het water. Daar ligt een breed kiezelstrand. Wil je het nog mooier, dan vanaf de camping 400m naar links tot aan de brug. Aan de overzijde ligt een prachtig speelparkje op de oever met bankjes, tafels en speelelementen voor de kinderen.

klik op een kleine foto voor een vergroting
speeltuin en strand bij de beek speeltuin en strand bij de beek het centrum van Tamsweg het centrum van Tamsweg
het centrum van Tamsweg het centrum van Tamsweg het centrum van Tamsweg het centrum van Tamsweg

Een campingwinkel is er niet, maar de camping ligt aan de rand van Tamsweg en daar zijn relatief heel veel voorzieningen gezien het kleine stadje. Nagenoeg alle grote supermarktketens zijn er te vinden, zelfs een Interspar. De Hofer op enkele minuten lopen, de andere op slechts enkele minuten fietsen of met de wagen. In Tamsweg zitten ook de autodealers, bouwmarkten en heel veel andere voor de regio belangrijke winkels.

Uit eten kan ook uitstekend in Tamsweg. Rond het centrum vind je een ruime keuze. Een bijzonder goed hotel-restaurant, de Andlwirt, vindt je in het dorpje Sankt Andrä op 15 min. lopen langs de beek vanaf de camping.

Waldcamping Tamsweg is een top bestemming voor de langere vakantie. Midden in de schitterende bergwereld en alle voorzieningen heel dichtbij. Ook tijdens de zomerhitte heerlijke koele nachten, rust en stilte. Een echte aanrader als je zwembaden en andere kermis attracties kunt missen.

Website Waldcamping Tamsweg Lungau

(Ontdek hier je favoriete vakantie in het Salzburgerland Oostenrijk)

(Ontdek hier je ANWB camping Oostenrijk)


arrow_backTerug camping overzicht