JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

Even voorstellen

(Ontdek hier je favoriete vakantie bestemming)

(Ontdek hier je leuke kleine ANWB camping)

Wandelwebsite superfamilie.nl

Wie zijn wij?


Mijn naam is Bert...

Mijn naam is Bert en ik ben wandelgek en natuurliefhebber. Daarnaast hou ik mij graag bezig met fotografie en website technologie. Deze hobby’s komen perfect samen op mijn wandelwebsite superfamilie.nl.

Dagtochten in de natuur, met een voorkeur voor de bergen, is wat ik het liefste doe als er ook maar even wat vrije tijd beschikbaar is naast mijn werkzame leven als consultant/adviseur.

Ook onze vakanties brengen we vooral wandelend door. Dat kan een weekenddag zijn dichtbij in het Duitse Teutoburgerwald, een langer weekend in Thüringen, Eifel, of de Belgische Ardennen en Gaume streek, De grote vakanties worden ingevuld met drie weken wandelen in het berglandschap van de Alpen.

Sinds enkele jaren hebben we ook het ‘Lange Afstand Wandelen’ ontdekt waarmee we zijn begonnen in Schotland, een al lang gekoesterde wens. Dit gaan we nu afwisselen met wandelvakanties in de Alpen en hopen de komende jaren daar mooie tochten door Ierland en Engeland aan toe te voegen.

wandelgek en natuurliefhebber

Inmiddels ben ik ook zelf als vrijwilliger actief betrokken bij het Lange Afstand Wandelen als Markeerder van een deel van het Noaberpad. Vanaf 2016 ben ik daarnaast padcoördinator Noaberpad-noord geworden en verantwoordelijk voor deze prachtige LAW op het gedeelte Bad-Nieuwschans - Schoonebeek.

Het is heerlijk om in de wintermaanden onze zelf bedachte wandelroutes en ervaringen te beschrijven en via de website beschikbaar te stellen. De site is klein begonnen in 2003 en inmiddels zien we dagelijks tussen de 300 en 600 bezoekers langskomen met tot wel 1200 pageviews per dag! Mijn beloning voor het vele werk aan de site zijn de vele leuke reacties in het gastenboek en een veelvoud daarvan per email waaruit soms fijne contacten en zelfs vriendschappen zijn ontstaan.

(Mail Bert)


Mijn naam is Janny

Mijn naam is Janny, moeder van 2 volwassen dochters en sinds 1982 echtgenote van Bert. Ik ben werkzaam als administratief medewerkster bij een grote zorginstelling en zit dus een groot gedeelte van de week op kantoor.

Om toch mijn conditie wat op peil te houden ben ik een aantal jaren geleden begonnen met fitnessen en sinds kort heb ik daar in de zomermaanden hardlopen aan toegevoegd.

Het wandelen is ooit begonnen toen de kinderen nog klein waren. Eerst op de zondagen met mooi weer naar het bos, om vervolgens ook in de vakanties tochtjes te gaan maken. Dat breidde zich nog meer uit toen onze kleine terriër Reni in ons leven kwam. Samen met de kinderen en de hond hebben wij het wandelen leren waarderen als een middel om te ontspannen en genieten van wat de natuur heeft te bieden.

In de jaren dat de dochters meegingen was Oostenrijk ons vakantieland bij uitstek. Hier hebben wij heel wat wandelingen gemaakt en zijn we gaan houden van de bergen.

wandelen is ontspanning en rust

Sinds een aantal jaren gaan de dochters al niet meer mee en nu Reni er ook niet meer is, hebben wij onze voelsprieten toch ook eens naar andere oorden uitgestoken. Zo hebben wij de Schotse Hooglanden ontdekt en heb ik kennis mogen maken met Noorwegen.

We hebben geleerd dat wandelen ons ontspanning en rust brengt in deze hectische maatschappij, dat je even zonder internet en mobiel helemaal vrij kunt zijn. En dan maakt het niet uit of je een dag gaat wandelen in Nederland, een lang weekend er op uit trekt of een paar weken zomervakantie hebt. Wandelen stelt mij in staat om alles even te vergeten en vrij te zijn en dat je daarnaast dan ook nog gezond beweegt is een mooie bijkomstigheid.

Samen met Bert heb ik nu twee keer een LAW gelopen in Schotland en we willen nog graag eens terug gaan voor een derde tocht, maar ook Engeland en Ierland hebben we nog op ons verlanglijstje staan.

Ik hoop dat ik nog heel lang met wandelen mijn vrije tijd en vakantie mag blijven vullen en dat er nog veel mooie en avontuurlijke tochten mogen volgen.

(Mail Janny)

  • Bert
  • Janny

(Ontdek hier je favoriete vakantie bestemming)

(Ontdek hier je leuke kleine ANWB camping)


arrow_backTerug

| © 2006 - 2024 superfamilie.nl | Auteursrecht & Disclaimer |