JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

Gastenboek

René
06-10-2021 19:51:26
Beste wandelaars,

Tijdens onze afgelopen zomervakantie hebben we jullie Rondwandeling Seewaldsee (80) gelopen. Jullie beschrijvingen zijn (volgens mij) niet gedateerd en de beschrijving van de Rondwandeling Seewaldsee is mogelijk al wat ouder. Zo is het hutje rond een waterrad op het gedeelte van de oude (Säge) Walserweg inmiddels verdwenen. Alleen het waterrad stond er nog.

En, ergens, lager op de berghelling in het bos, kwamen jullie langs een splitsing die wij niet opgemerkt hebben. Nog weer wat verder, ging er bij jullie een paadje links omlaag met wit/rood/wit markering en ook dat hebben wij niet gezien.

Bij interesse hebben we een gps track (FIT-bestand) van de door ons gemaakte wandeling.

Groeten, René
Bert Super
09-10-2021 13:26:25
Beste René,

Hartelijk dank voor je reactie op de route Seewaldsee! (Volgens mij ging er even iets mis met de email bevestiging van je bericht, dat probleem op de server is nu verholpen).

Van de meeste routes krijgen wij meerdere keren per jaar wel meldingen dat ze in orde zijn of dat aanpassingen moeten worden gemaakt. Zo blijven ze met behulp van de wandelaars actueel. En natuurlijk lopen we zelf ook zoveel mogelijk routes opnieuw. Het aantal meldingen was de laatste tijd heel laag vanwege Corona, maar dat komt nu gelukkig weer op gang.
De route Seewaldsee echter, daar hebben we al langere tijd geen reactie meer op gehad. Het is toch een hele aantrekkelijke route, maar deze schijnt duidelijk minder vaak nagelopen te worden.

We zijn dan ook erg blij daar weer een melding van te krijgen en daarmee de kans om waar nodig aanpassingen te maken.

Het aanbod om het GPS bestand op te sturen is zeer welkom, (bert@superfamilie.nl) dit zal ons helpen om de beschrijving weer in orde te maken. (Zelf komen we waarschijnlijk pas volgend jaar weer in het Vorarlberg).

Hartelijke groet,

Janny en Bert
Koop en Brenda
14-09-2021 08:34:50
Dag familie!

We willen graag onze enorme dank uitspreken voor de enorm handige site!
We gebruiken de routes voor het tweede jaar. Ons uitvalspunt is een blokhut op de camping in Reisach. We zeggen tijdens het lopen vaak; even kijken wat de meneer nu precies schreef, dus je bent vaak mee onderweg 😉 . De routes zijn zeer nauwkeurig en brengen ons op de mooiste plekjes! Super bedankt hiervoor! Onze favorieten, maar ook pittige zijn de Gartnenkoffel en de route naar de refuli marineli. Maar de klammen waren ook prachtig! Vandaag de laatste grote tour naar de zollersee vanaf Straniger alm. We zijn benieuwd! Nogmaals enorm bedankt, hartelijke groet, Koop en Brenda ps; we krijgen steeds meer de smaak van het wandelen te pakken en zeiden van de week; Schotland, Ierland lijkt ons ook wel wat! Wat schetst net mijn verbazing, ook daar veel reisverslagen van. We gaan er thuis ons eens in verdiepen.
Bert Super
15-09-2021 19:59:09
Hallo Koop en Brenda,

Wat een ontzettend leuke enthousiaste reactie! Al twee jaar met onze routes op vakantie, dat lezen we natuurlijk graag. Het record hebben jullie hiermee nog niet verbroken, we hebben al fans die jaar op jaar onze voetsporen volgen, maar dit is al geweldig natuurlijk.
Hopelijk hebben jullie ook vandaag weer een leuke dag boven op de Straniger Alm door kunnen brengen. Alleen al de route omhoog naar de Alm vinden we steeds weer prachtig om af te leggen.

Aan het Gailtal denken we nog altijd met warme gevoelens terug, ook al zijn we er zelf al een tijdje niet meer geweest. Moeten we toch weer eens opzoeken, het blijft een schitterende wandelomgeving waar heel veel te ontdekken valt.

Jullie hebben het inderdaad goed gezien, mocht je eens naar Schotland of Ierland willen voor een wandelvakantie dan kun je daar ook veel informatie over vinden. We kunnen nu al wel verklappen dat dit echte aanraders zijn, mocht je de kans krijgen dan doen!

Daarnaast hebben we de afgelopen weken de Sächsische Schweiz verkent, met name de Malerweg in dat gebied. Dat zal de volgende waardevolle en indrukwekkende aanvulling op de site gaan worden waar we de komende maanden aan werken.

Hartelijke groet en nog heel veel wandelplezier toegewenst,

Janny en Bert
Carola
22-08-2021 13:47:19
Beste superfamilie,

Hartelijk bedankt voor jullie uitgebreide beschrijving van "De Kleiner Pal". Door jullie mooie en uitgebreide beschrijving waren we enthousiast gemaakt om deze wandeling te maken, ook al zaten we een uur rijden hier vandaan én waren er in onze vakantie-omgeving ook wel mooie wandelingen te vinden. Het geschiedenis aspect sprak onze zoon van 10 jaar vooral aan en in combinatie met de uitgebreide beschrijving, zijn we toch hierheen gereden vanuit Grosskirchheim. En hier hebben we geen spijt van gehad. Wat een schitterende wandeling en een indrukwekkend "museum" bovenop de berg. We hebben genoten van de wandeling hier naar toe. Terug dachten we 200 meter steil te moeten afdalen, om daarna relaxed verder te wandelen over de bosweg. Maar er kwam maar geen eind aan de steile helling. Onderweg kwamen we ook nog 2 mannen tegen, die bleken aan het werk te gaan in het museum. Ook zij vertelden dat we nog wel een stuk dalen te gaan hadden, en daarna nog een heel stuk lopen tot de grens waar onze auto stond. Maar, wij hadden het makkelijk zeiden ze, omdat we daalden, zij moesten omhoog. Doorzetten dan maar. Terug was ook geen optie, daarvoor hadden we al te vaak gedacht dat het beter en minder steil werd.... Wat waren we blij dat we eindelijk op een mooie alm terecht kwamen en het relaxte wandelen kon beginnen. Helaas was het Plockenhaus gesloten, dus daar even bijkomen op het terras was niet mogelijk. Even doorzetten tot de grenspost dan maar.
Achteraf bleek dat we toch een verkeerde weg genomen hadden en dus toch op de Landsturmweg, de Steig, uitgekomen waren. Vandaar dat we het zo'n heftige wandeling vonden. Extra dankbaar dat we heelhuids beneden gekomen waren. Maar het is een onvergetelijke ervaring geweest! Bedankt voor jullie reisverslag, anders waren we er nooit gekomen.
Bert Super
15-09-2021 19:51:15
Hallo Carola,

Wat goed zeg, een 10-jarige zoon die interesse heeft in de geschiedenis over de confrontaties tussen Italië en Oostenrijk en daar ook nog een flinke wandeltocht voor over heeft!

Daar boven op de Kleine Pal zijn wij meerdere keren met soms jaren tussenpozen geweest en het is steeds weer fascinerend om te zien hoe ze daar in die tijd hebben moeten leven. Een hele bijzondere bestemming met een heerlijke wandeling er naar toe.
Jammer dat de afdaling bij jullie niet zo goed is gegaan. Het juiste pad omlaag is soms wat slechter te vinden als er weer eens een slecht-weer-periode is geweest, het duurt dan altijd weer even voor de waterschade hersteld is en de route weer goed te volgen is. En dan ook nog het mooie Plockenhaus gesloten. Dan treft je het even niet.

Fijn om te lezen dat jullie het desondanks hebben gered en toch terugkijken op een geslaagde wandeldag.

Nog heel veel wandelplezier toegewenst,

Janny en Bert
Danielle Vinken
09-08-2021 21:37:11
Hallo, voor het tweede jaar genieten we van de fantastische Alpen in Karinthië. We maken veelvuldig gebruik van jullie wandelingen en website en hebben al vele mooie wandelingen gemaakt! Dank daarvoor!!!!!
Bert Super
15-09-2021 19:36:51
Beste Danielle,

Wat fijn dat je een bericht achter hebt gelaten op onze wandelwebsite. Het is ontzettend leuk om te lezen dat we elk jaar meer fans krijgen die regelmatig gebruik maken van onze wandelroutes.

Het was dit jaar een beetje stil met het verder uitbouwen van de site omdat het reizen naar het buitenland helaas op een laag pitje heeft gestaan, maar ondertussen hebben ook wij weer nieuwe gebieden kunnen onderzoeken en hele leuke wandeltrajecten gevonden. De komende maanden gaan we weer hard aan het werk om dit op de site beschikbaar te maken.

Hartelijke groet,

Janny en Bert
Anno Scholing
27-07-2021 19:35:08
Gisteren hebben wij ongeveer dezelfde route vanuit Ernzen gelopen, nl Felsenroute 6, 17,5 km. Leuk om de foto's te zien! Een bruggetje dat in 2015 nog heel was, is nu kapot. Gelukkig ging de route de andere kant op. Ondanks de overstromingen (bij Irrel is de brug verwoest), kon de hele route gelopen worden. Bij de Felsenweiher staan nu hekken, zodat je niet over de betonnen paadjes boven het water kunt lopen.
Voor ons best een heel pittige, maar mooie tocht.
groeten Heidi 🥾 🥾
Bert Super
15-09-2021 19:33:00
Hallo Heidi,

Het is echt verschrikkelijk wat daar is gebeurd, zoveel prachtige gebieden die wij zo goed kennen deels of geheel verwoest door de kracht van het water. Het prachtige Ahrtal waar we zo verzot op zijn, problemen in de Schnee-Eifel, mooie Belgische wandelgebieden in de problemen. En dan te bedenken dat wij een weekje wandelend in Limburg hebben doorgebracht, niet een week voor het noodlot toesloeg. Wij hebben nog net wel heerlijk langs de Geul en de Gulp kunnen lopen, en nu...

Wat erg allemaal. Het zal wel een hele tijd gaan duren voor alle wandelroutes in die streken weer goed begaanbaar zijn. Tot dan is ons advies om vooraf lokaal goed te informeren naar de omstandigheden op bepaalde routes.

Nog heel veel wandelplezier toegewenst,

Janny en Bert
Arjan en Gesina
01-07-2021 13:04:23
Hoi superfamilie,

Wij zijn net op terugreis vanuit oostenrijk naar nederland en willen jullie nog even bedanken voor de mooie en duidelijk omschreven wandeltochten. Het heeft onze vakantie veel moois gebracht.
Ga zo door. Groet arjan en gesina
Bert Super
15-09-2021 19:27:10
Hallo Arjen, Gesina,

Wat mooi dat wij een bijdrage hebben mogen leveren aan een geslaagde wandelvakantie in Oostenrijk! Dank jullie hartelijk voor de leuke reactie in ons gastenboek.

We wensen jullie een veilige thuisreis.

Hartelijke wandelgroet,

Janny en Bert
Margriet Smeets
24-02-2021 09:37:13
Beste Bert,

Samen met mijn man Gijs publiceren wij wandelroutes bij een landelijke website www.klikprintenwandel.nl, die o.a. gelinkt is aan wandelzoekpagina. Klik print... publiceert ook wandelroutes vlak over de grens in Duitsland en in België.
Het is lente en het begint te kriebelen.
Wij willen wel weer eens een route publiceren in het grensgebied.
Op zoek naar een mooie wandeling kwam ik op het Borkener Paradies. Wij zijn daar jaren geleden weleens geweest. Prachtig.
Mijn vraag : wilt u die route publiceren op klik print...?
Maar misschien zijn er ook andere mogelijkheden.
Wij beheren de site niet zelf , dat is Adrie Raaijmakers.
Als u geïnteresseerd bent, kunt u contact met hem opnemen via de website.

Met vriendelijke groeten,

Margriet Smeets.
Bert Super
24-02-2021 18:15:59
Hallo Margriet,

Mooi dat je aan onze routes denkt bij wandeltochten net over de grens. De site klikprintenwandel ken ik natuurlijk, en daar zou onze Huntel route maar bijvoorbeeld ook de nog mooiere Wilsumer Berge route prima in passen.

Op dit moment ontbreekt het mijn helaas aan tijd om naast mijn baan en het vele werk aan de eigen website de routes ook nog voor een tweede keer uit te werken voor een andere wandelwebsite. Maar interessant vind ik het zeker en wil er op een andere moment graag nog eens op terugkomen.

Heel veel wandelplezier,

Janny en Bert
Eric
28-01-2021 10:34:06
Beste familie Super,
Na enkele jaren met plezier te hebben gelopen op wandelschoenen (halfhoog) van het merk Salomon, heb ik (online) een nieuw paar gekocht: Lowa Vantage mid gtx. Deze schoenen zijn iets hoger dan die ik eerst had. Heb je een advies welke sokken geschikt zijn voor de (hoge) schoen, zodat het bovenste gedeelte niet gaat schuren tegen je been tijdens het wandelen?
Met vriendelijke groet,
Eric.
Bert Super
28-01-2021 18:27:26
Beste Eric,

Gefeliciteerd met je nieuwe stappers, de Lowa's is een hele goede keuze waar je heel veel kilometers plezier van kunt hebben! 👍

Voor goede wandelschoenen zijn de juiste wandelsokken heel belangrijk, de combinatie van deze zal pas de echt fijne beleving geven tijdens langere wandeltochten. Maar net als schoenen kunnen ook sokken een persoonlijke keuze zijn. Een merk als Falke bijvoorbeeld, daar zweert mijn vrouw bij, en ik draag na het uittesten van meerdere merken nu al jaren alleen maar Bridgedale sokken. Aan een paar heb je vaak toch al niet genoeg, mijn advies zou zijn om een paar van verschillende merken te nemen en deze bij jouw schoenen/voeten uit te proberen.

Let op dat veel merken zoals Falke vaak ook dunnere en dikkere sokken hebben voor warm/koud weer. Ze geven op hun site en op het label van de sokken heel goed aan waar hun specifieke sokken het meest geschikt voor zijn. Mijn voeten blijven ook tijdens lange dagtochten in diepe sneeuw voldoende warm met de dunnere 'zomerse' sokken, met de dikkere krijg ik zelfs in de winter warme zweetvoeten. (En dus uiteindelijk klamme en koude voeten). Gewoon uitproberen en daarna bij de beste keuze blijven hangen zou ik je mee willen geven.

Heel veel wandelplezier,

Janny en Bert
Maïté
07-10-2020 10:25:57
Dag Superfamilie,
Per toeval ben ik op jullie website terecht gekomen. Ik wil jullie even bedanken voor de leuke wandelingen, de correcte en duidelijke informatie en de mooie foto's.
We hebben deze zomer genoten van jullie wandelingen in Rauris en Sportgastein (AU) en onlangs in de Ardennen (twee Ourthes).
Hartelijk dank!
Maïté
Bert Super
07-10-2020 15:23:13
Beste Maïté,

Dank je voor je melding in ons gastenboek. (We hebben eerst maar even opgezocht waar het stadje ligt waar jij vandaan komt. Dicht bij de Franse grens dus!)

Het doet ons goed om te lezen dat je onze routes zowel in Oostenrijk in het Gasteinertal en Raurisertal als ook in de Ardennen kunt gebruiken voor je wandeltochten. Het fraaie Raurisertal was deze zomer ook weer onze bestemming, maar helaas kon dat niet doorgaan door de situatie in de wereld. In plaats daarvan is het de Harz geworden, ook mooi, maar hopelijk is Oostenrijk volgend jaar wel weer mogelijk.

Nog heel veel wandelplezier toegewenst,

Janny en Bert
Robert
05-10-2020 19:40:53
Beste Janny en Bert,

Afgelopen weekend 2 van jullie wandelingen gemaakt in het Teutoburgerwald.

Wat hebben jullie de routes duidelijk beschreven,fantastisch! Wij hebben enorme genoten.

Groet, Alice en Robert
Bert Super
05-10-2020 19:52:50
Hallo Alice en Robert,

Wat leuk, wandelen in het Teutoburgerwald! Dank jullie voor de enthousiaste reactie in ons gastenboek.
Mag ik jullie vragen welke routes dat zijn geweest? Dan kunnen we die weer actualiseren met de laatst gelopen datum voor andere wandelaars. (Mag ook aan info@superfamilie.nl)

Voorlopig is het weer even gedaan met het wandelen over de grens nu Duitsland ons als rood gebied heeft aangemerkt. Van een collega die in Duitsland woont horen we zelfs dat Duitsers nogal kortaf reageren als ze daar nu auto's met gele kentekens rond zien rijden. Hopelijk is het van korte duur en kunnen we snel weer genieten van die mooie omgeving.

Hartelijke groet,

Janny en Bert
Gerard D
28-09-2020 09:36:59
Goede dag familie Super, ik kom nog regelmatig kijken op jullie site, misschien herinnert u mij nog van vele jaren geleden Gerard D, de ambulance medewerker, ik kom vandaag kijken naar wandelingen in Duitsland en zie dat de Harz binnenkort wordt bezocht door jullie, ik kijk ernaar uit, want die staat geplant voor volgend jaar. ik wens jullie veel wandelplezier en een fijne vakantie.
Bert Super
28-09-2020 18:09:17
Hallo Gerard!
Zeker kunnen we je ons nog wel herinneren van de eerdere contacten, jij hebt onze bezoekers geholpen aan de top over de app van het Rode Kruis die we aan onze Wandel EHBO pagina hebben toegevoegd. Volgens onze statistieken wordt daar nog regelmatig op geklikt.
Dat we nu ook de Harz als wandelbestemming toe gaan voegen heb je wel heel snel ontdekt, dit staat nog maar sinds kort online! Wij hebben er in augustus onze wandelvakantie doorgebracht en de routes zijn dus al bedacht, onderzocht en ook al gelopen. We zijn er nu mee gestart om alles uit te werken en te publiceren, over enkele weken zullen de nieuwe rondwandelingen in de Harz beschikbaar zijn. Dus ruim op tijd voor jouw voorbereidingen voor een Harz vakantie.
Hartelijke groet,
Janny en Bert
Lizzy van Essen
24-08-2020 17:18:24
goedemiddag.

Ik wilde jullie graag bedanken voor de mooie uitgewerkte route over de italiaanse passen.

We zijn vertrokken vanuit Dobriach/Millstattersee en van daaruit naar de Plockenpass. Daarna heel jullie route aangehouden en terug over Lienz.we hadden de route in Google maps uitgewerkt en zo werd navigeren een eitje maar de beschrijving van jullie alleen had voldoende geweest.perfect.
FANTASTISCH MOOIE ROUTE. Wij hadden in tegenstelling tot jullie vanaf de 1e minuut mooi weer en uiteindelijk zijn we door de vele stops 11 uur onderweg geweest wij moesten natuurlijk ook iets verder rijden naar beginpunt.
Maar de moeite meer dan waard. Onvergetelijke vakantiedag gehad.
Hartelijk dank!!
Bert Super
29-08-2020 19:04:17
Hallo Lizzy, Wij zijn gisteren teruggekomen van een vakantie in de Harz in Oost-Duitsland, en vinden dan deze enthousiaste reactie in ons gastenboek! Hartelijk dank hiervoor! Deze rondrit hebben we zelf ook al weer een aantal keren gedaan en het blijft een prachtige tocht. Weer of geen weer, altijd leuk om te doen. Hartelijke groet, Janny en Bert
Ria
09-07-2020 21:56:34
Hoi...

Leuke site, ik volg hem al een aantal jaren.
Wat ik nog mis en toch erg belangrijk is zijn wat tips over de conditie die je moet hebben voor bergwandelen, na de hut word dat lopen..
Leeftijd, welke training je bv. zou moeten doen naast regelmatig in Nederland wandelen met een leeftijd van 50+
Welke gezondheidsaspecten je in de gaten moet houden en misschien links gerelateerd aan beperkingen mbt hartproblemen en daarmee wandelen. Een arts in het ziekenhuis geeft slechts beperkte informatie! Best belangrijke dingen, je wil toch geen verpeste vakantie omdat je boven je capaciteiten gaat klimmen.
Dank jullie!
Bert Super
03-08-2020 15:33:52
Hallo Ria,

Hartelijk dank voor je reactie in ons gastenboek. Sorry voor de late reactie, we hebben nog een foutje ontdekt in het nieuwe gastenboek waardoor reageren nog niet mogelijk was.

Jouw opmerkingen over conditie en gezondheid zijn begrijpelijk, maar aangezien wij geen medische achtergrond hebben kunnen we daar echt niet op ingaan. We sluiten ons aan bij wandelroute aanbieders zoals ANWB, NS en Stichting Wandelnet, dit is toch echt de persoonlijke verantwoordelijkheid van de wandelaar om dit in te schatten en eventueel begeleiding hierin te zoeken.

Hartelijke groet,

Janny en Bert
Linda Redder
04-06-2020 14:50:03
Hallo Janny en Bert!

Hoe gaat het met jullie? Hier gaat alles zijn gangetje....!

Afgelopen zaterdag trok ik een keer de stoute schoenen aan en ben ik voor het eerst sinds lange tijd weer wat verder de Duitse grens over gereden om een route van jullie te lopen. Ik koos weer voor de Bergkam wandeling in Dissen (liep ik al 2 keer eerder). Een mooie, lange wandeling met veel hoogtemeters om de klimspieren weer eens goed te trainen...... Ik had een klein beetje gehoopt dat het daslook nog in bloei zou staan, maar daarvoor was ik helaas te laat.

Wat opmerkingen bij de routebeschrijving:
In het gebied is op meerdere plaatsen (helaas) bosbouw gepleegd. Hierdoor zijn soms wat routemarkeringen verdwenen of onderuit geschoffeld. Ik had de route al een paar keer eerder gelopen, dus voor mij geen probleem om die te volgen met de routebeschrijving. Maar vooral in het begin is die misschien niet voor iedereen meer helemaal goed te interpreteren. Vooral op het punt waar je na het beklimmen van een steil topje afdaalt en bij een Y-splitsing moet uitkomen. Is nu wel een hele onduidelijke Y-splitsing..... Maar daar moet je wel "gewoon" (scherp) rechts afslaan.

Bij de start van de route bij het smalle paadje vanaf de parkeerplaats staat overigens niet meer aangegeven dat het de Fritz Homann Wanderweg betreft. Dat bordje kom je pas later in het bos bij de volgende oversteek tegen.

Na de weg richting de Noller Schlucht gaat de Ahorn linksaf het bos in (en jullie ook). Die wegwijzer staat er nog wel, maar het pad is verlegd door bosbouw, dus al een stukje daarvoor links de helling op en daar het bos in.

Na de Webdeberg en de afdaling kom je volgens de beschrijving uit op een T-splitsing met brede bosweg en bankje: dit is geen T-splitsing (meer), maar een viersprong.

De Kalksteinklippen zijn bijna niet meer zichtbaar door begroeiing (nogal overwoekerd). Het infobord staat er nog wel steeds. Van het zitbankje is de zitting helaas verdwenen.....

Na de Schutzhutte in het bos (waar jullie ipv op het bankje ook hadden kunnen lunchen) is er voor de splitsing met het routebord waar jullie het over hebben nu nog een extra splitsing. Dus 2 keer rechts aanhouden ipv 1 keer (wel allebei Ahorn-route met markeringen).

Aan het eind van de route: De kloof met het bruggetje is er niet meer.....

Wat ook gek is: sinds kort heb ik ook een GPS en die gaf in totaal 25,6 kilometer aan voor deze route...... Hoe dit kan is mij een raadsel....

Hopelijk kunnen jullie wat met deze info. Lastig om zo te overzien misschien in plaats van ter plekke "in het veld".

In elk geval heb ik weer genoten van een prachtige wandeling in het mooie Teutoburgerwald. Na 15 juni hoop ik ook nog een paar daagjes richting de Eifel te kunnen. Lijkt me leuk om dan weer een paar van jullie routes te lopen bij Hellenthal!

Groetjes, Linda
Bert Super
03-08-2020 14:49:32
Hallo Linda!

Dank je voor de terugkoppeling over de Dissen route. We zijn al een aantal routes aan het aanpassen nadat er werkzaamheden plaats hebben gevonden, deze doen we ook ze snel mogelijk.

We hebben je al even een persoonlijk bericht toegezonden.

Hartelijke groet,

Janny en Bert
Kris
19-01-2020 01:17:00
Mooie beelden, jammer geen tips vanuit het Zillertal, Mayrhofen, doe zo verder met jullie verslagen. :biggrin:
Bert Super
19-01-2020 01:17:00
Hallo Kris,<br /><br />Dank je voor je reactie. Het Zillertal en Mayrhofen hebben we inderdaad nog niet bezocht, maar daar komen we ook vast nog wel een keer aan toe. <br /><br />Janny en Bert
John
23-09-2019 19:46:00
Beste Superfamilie,<br />Vorige week zijn we er een midweekje op uit getrokken.<br />Wij wilden niet te ver weg, en hadden Tecklenburg uitgekozen.<br />Op jullie fraaie website zagen we 3 routes rondom Tecklenburg staan, dus die hebben we uitgeprint en de gpx bestanden gedownload.<br />Dankzij jullie 3 top-wandeldagen gehad ! <br />Heel hartelijk dank.<br />Een dagje richting Brochterbeck, een dagje richting Ledde, en een dag naar Leeden.<br />We zaten in een huisje aan de Tannenweg nr 6 , direkt aan de Hermannsweg , voor 50 euri per nacht :lol: <br />De route naar Leeden hebben we wat aangepast, zo zijn we over de Leedener Berg gekomen (best leuk uitzicht), hebben we de Stiftskirche in Leeden en het dorpje nader bekeken, en hebben we de route vanaf Leeden over de &quot;Canyon-Blick&quot; route gevolgd (leuk pad !), zodat we ook de fraaie Canyon bij Lengerich, (een voormalige afgraving met prachtig blauw-groen water) konden zien (tip !).<br />Het leek een äfkorting, maar aan het eind hadden we toch ook 18 km gelopen.<br />Al met al hadden we een super-midweek, mede dankzij de leuke routes van de super-familie.<br />Super bedankt ! En met wandelgroet uit Haren, John
Bert Super
23-09-2019 19:46:00
Hallo John,<br /><br />Wat een prachtig verhaal, een perfecte wandel midweek in het Teutoburgerwald! Dat huis aan de Tannenweg heb ik even opgezocht, inderdaad pal aan de route. Daar zijn we al heel vaak voor langs gelopen. Een prachtige plek zo vlak bij de Bismarckturm en op korte afstand van het mooie centrum van Tecklenburg. Een aanrader lijkt mij. <br /><br />Dank je voor de tip over de Canyon, dat gaan we binnenkort zeker eens bekijken en proberen in een route op te nemen. Of misschien een nieuwe route creëren waar dit deel van uit kan maken. En wij maar denken dat we daar alles wel zo ongeveer kennen, worden we toch weer heel positief verrast... :-)<br /><br />Hartelijke groet,<br /><br />Janny en Bert
Inge
30-08-2019 18:47:00
Goedenavond,<br /><br />Graag zou ik jullie bedanken voor de goede informatie op jullie site.<br />Wij hebben met onze kinderen (7 en 9 jaar) de route van Bad Gastein van het bergstation naar het middenstation gelopen. Wij hadden dit al eens eerder gedaan maar dan onder de kabelbaan door. Niet echt inspirerend. Nu na jullie tips echter de andere kant langs en door het bos. Prachtige wandeling en met onze kinderen goed te doen.<br />Ook hebben we na het lezen van jullie site het rondje om de Weißsee gedaan. Zeer uitdagend voor de kinderen (en ons) en soms zelfs een beetje spannend. Bij ons helaas niet zoveel sneeuw meer (half augustus) maar toch nog een sneeuwbal kunnen gooien. <br /><br />Bedankt voor de goede beschrijvingen, dankzij jullie 2 prachtige wandelingen gemaakt.<br /><br />Met vriendelijke groet,<br /><br />Inge :biggrin:
Bert Super
30-08-2019 18:47:00
Hallo Inge,<br /><br />Vooral geen dank hoor, wij beleven er veel plezier aan om onze wandeltips te delen en natuurlijk van de vele reactie die we daarop krijgen.<br />Leuk dat jullie onze wandeltips hebben kunnen gebruiken om er mooie vakantiedagen van te maken. Met name de Weisssee is heel bijzonder, inderdaad een beetje spannend ook, maar als ze het aankunnen vinden kinderen het vaak prachtig. Dit is ook een route die je best eens vaker kunt lopen zonder dat het vervelend wordt. De volgende keer misschien iets eerder in het jaar gaan, dan ligt er doorgaans nog volop sneeuw en ijs waarin de kinderen kunnen spelen.<br /><br />Nog heel veel wandelplezier,<br /><br />Janny en Bert
Linda Redder
28-08-2019 22:20:00
Hallo Janny en Bert,<br /><br />Afgelopen weekend bracht ik een weekendje door in het Sauerland. Vanaf het pension Lenneper-Fuhrt wandelde ik jullie route Kirchundem-Selbecke. Bij helder en zonnig weer een fantastische route. Ik heb genoten van waanzinnig mooie uitzichten over de omgeving. Wat een mooie paden hebben jullie weer aan elkaar geknoopt........! Bedankt weer voor deze mooie route!
Bert Super
28-08-2019 22:20:00
Beste Linda,<br /><br />Een weekendje Sauerland? We zijn jaloers op je! <br />Deze route is inderdaad prachtig, ondertussen hebben we dit voorjaar al weer nieuwe routes in het Sauerland en de Eifel verkent die we aan de site toe gaan voegen. <br /><br />Maar helaas ontbreekt het alsmaar aan tijd, het zit ons even wat tegen. Ook onze zomervakantie in Oostenrijk ging de mist in, na enkele dagen waren we al weer thuis omdat we bericht kregen van de politie dat er iemand onze woning binnen was gereden. (http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/36362/auto-eindigt-in-woning-ter-apel.html) <br />Tja, soms zit het mee, soms even niet...<br /><br />De aannemer gaat binnenkort aan de slag om nieuwe voorgevel en zijgevels in het voorhuis te zetten, en dan gaan wij ook snel het wandelen weer oppakken en onze wandeltochten weer op de site delen. <br /><br />Hartelijke groet en nog veel wandelplezier,<br /><br />Janny en Bert
Elisabeth
19-08-2019 15:56:00
Paar jaar geleden in hoogseizoen diverse autoroutes gebruikt van Tirol en Karinthië. Ze waren heel mooi. De wandelingen niet gebruikt omdat we in een ander dal zaten van Tirol. <br />In het vervolg zijn we niet meer aan schoolvakanties gebonden en zouden dus het liefst 2e helft van juni of 1e helft van september op vakantie gaan.Daarom enkele vragen:<br />- Hebben jullie hierin ervaring in Oostenrijk wat betreft het weer? We weten dat het weer natuurlijk veranderlijk is, maar zijn benieuwd of we beter 2e helft van juni of 1e helft van september kunnen gaan.<br />- Toegankelijkheid 2e helft juni i.v.m. nog sneeuw op de bergen?<br />-Bepaalde gebieden die juist in die maanden goed te doen zijn of juist niet? <br />Hoop dat jullie me wat tips kunnen geven.<br /><br />De site blijft leuk om te rond te snuffelen. Ierland staat nog op de verlanglijst, mooi verslag! Schotland al meerdere keren geweest maar nog nooit een langafstandpad gelopen in het buitenland. In Nederland wel, maar daar doen we het maximaal 2/3 dagen achter elkaar. Maar verhalen van anderen lezen is altijd leuk! <br /> &#128512;
Bert Super
19-08-2019 15:56:00
Beste Elisabeth,<br /><br />Fijn om te lezen dat je al vaker iets aan de informatie op onze site hebt gehad, en natuurlijk heel leuk dat je onze reisverhalen uit Ierland en Schotland volgt! <br /><br />Het deel van Oostenrijk waar de echte bergen te vinden zijn is niet zo heel erg groot, dan moet je denken aan het Vorarlberg, Tirol, Kärnten en het Salzburgerland. De verschillen in het weer zijn dan ook niet groot. Als er al verschil is dan gaat het om &#039;ten zuiden van de Hohe Tauern&#039; of &#039;ten noorden ervan&#039; afhankelijk of de wind zuid of noord staat. Alleen het Vorarlberg staat bekent om de regen, beïnvloed door de Bodensee. Als het elders erg heet is dan is het in het Vorarlberg echter vaak weer beter toeven. <br /><br />In juni maak je grote kans dat veel van de bergpassen nog niet open zijn, maar iets lager kun je dan zeker nog heel mooi wandelen. Wij hebben ook ervaring met latere vakanties, bijvoorbeeld in september eens in het Brandnertal geweest, en daar zou onze voorkeur naar uitgaan. Medio september zie je daar al de eerste herfstkleuren verschijnen en dat is werkelijk schitterend in de bergen. De dagen zijn dan wel al wat korter, maar vaak is het in september nog heerlijk wandelweer in Oostenrijk. &#039;s Morgens vaak nog wel wat mist, maar dat is ook prachtig tijdens een wandeltocht. (Zie onze wandelroutes Brandnertal). <br /><br />En ach, je moet ook wel een beetje geluk hebben met het weer, en we hebben toch ook wel heerlijke wandeltochten gemaakt in de stromende regen en hebben er van genoten! Voor mooie wandeldagen hebben wij liever ook geen 30+ graden maar is september met 18 tot 24 graden veel aangenamer. <br /><br />Veel wandelplezier,<br /><br />Janny en Bert
Teele Westerhuis
30-06-2019 16:21:00
Hoi, ik zie een beschrijving van jullie verblijf op camping Edelweiss. Als ik op de website kijk van de camping zie nauwelijk tent-kampeer plaatsen. Wij hebben een de Waard tent. Zijn er wel voldoende plekken op gras? Op de site zie je vooral plaatsen voor campers e.d. Bedankt vast
Bert Super
30-06-2019 16:21:00
Hallo Teele,<br /><br />Op camping Edelweiss hebben ze geen vaste afgebakende plaatsen, alleen net een hoek met vaste plaatsen. Je kunt overal staan en de ruimte pakken die je nodig heb en beschikbaar is. Wij staan met onze caravan tussen de andere caravans en campers, daar dus ook vooral de foto&#039;s gemaakt, maar voor bij het hek gelijk aan de weide is het vooral tenten. <br />Daarnaast is er rechts van het hoofdgebouw nog een extra veld waar uitsluitend tenten staan langs de beek. Daar is het uitzicht op de gletsjer op een aantal plaatsen weer wat minder. Het beste is gewoon even rond te lopen en een plekje naar je voorkeur uitzoeken. <br /><br />Al vast een fijne vakantie in het Stubaital toegewenst,<br /><br />Janny en Bert