JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

---- Camping Alpenferienpark Reisach ----

Onze ervaringen met Camping Alpenferienpark Reisach (Laatste bezoek 2011)


Heerlijke, slechts 60 plaatsen tellende terrassencamping midden in het bos achter het dorpje Reisach op 850m hoogte. De camping ligt op de zuidhelling van de 2371m hoge Reisskofel. Op de camping worden ook chalets en stacaravans verhuurt.

een van de ruime staplaatsen op het Alpenferienpark

De plaatsen zijn zeer ruim met zowel zon als schaduw en een mooi uitzicht op de Kärnische Alpen en het Gailtal. Sinds het bekend worden en openen van het bijzondere Biotop natuurzwembad in 2005, is reserveren in het hoogseizoen aan te bevelen.

Het zwemwater komt rechtstreeks uit de bergen en wordt verwarmd en gefilterd door een natuurlijk zand/riet filter. Ook het kraanwater komt lekker koud uit een eigen bron boven de camping.

Ondanks de geringe grootte van deze camping zijn er diverse voorzieningen. Een was/droogruimte, restaurant met gezellig terras, tot een kleine ruimte met boeken en spelletjes.

Voor kinderen is er een mini dierentuin en een mooie natuurlijke speelplaats inclusief mini-chalet en een klein waterstoompje waarin naar hartenlust kan worden gespeeld. De 'oudere' kinderen kunnen zich o.a. vermaken op het volleybalveld annex beach-voetbalveld, en er is een tafeltennistafel. Er is zowel een tafel buiten als binnen beschikbaar.

Het sanitair op de camping is in 2010 helemaal gerenoveerd, en in 2011 kon een trotse Gert-Jan ons rondleiden. In een woord: 'Geweldig'. Het is niet alleen maar vernieuwd, er is ongelofelijk veel aandacht uitgegaan naar de details, zodat het een plezier wordt om je er te mogen wassen of douchen. Natuurlijk wordt een en ander nu verwarmd door zonne-energie.

ruimte, groen en uitzicht

Er is nu ook een baby/kinderruimte met bad, grote gezinsdouches, en alles voorzien van vloerverwarming en zeer luxe betegeling. Menigeen zou het graag thuis zo hebben.

Het restaurant heeft een kleine kaart, snacks en pizza. Voor wie wat uitgebreider wil eten is er een dagmenu van uitstekende kwaliteit.

Zoon Jouri zwaait de scepter over de keuken en weet elke dag weer een zeer smakelijk driegangen menu op tafel te zetten. Van Schnitzels tot Grilltellers, Forel of draadjesvlees. Elke dag weer een heerlijke verrassing.

De Nederlandse eigenaren Gert-Jan, Annie en zoon Jouri Stolk, doen al het mogelijke om het hun gasten naar de zin te maken. En dat lukt ze uitstekend. Bestelde broodjes hoef je 's morgens niet te halen. Als je wakker wordt zijn de broodjes al bij de tent bezorgd. Als je laat vallen dat je graag forel eet, staat twee dagen later een forellen-avond op het programma zo hebben wij ervaren. En dat was toch lekker.....!

In 2008 wilden we een wandeltocht gaan maken, maar werden opgehouden daar we een mobieltje kwijt waren geraakt. Dan moet er het een en ander worden geregeld. Vader en zoon stuurden ons weg om toch vooral te gaan lopen, zij zouden de zaak wel regelen. Nogmaals bedankt Gert-Jan en Jouri! De wandelroute naar de Hochwipfel die we daardoor alsnog konden lopen was fantastisch.

  • De Hochwipfel en Schulterkofel gezien vanuit de voortent
  • De Hochwipfel en Schulterkofel gezien vanuit de voortent
  • De Hochwipfel en Schulterkofel gezien vanuit de voortent

Verwacht geen uitgebreid animatieteam, maar er wordt wel degelijk een en ander georganiseerd. Of het nu een leuke avondwandeling is waarbij Gert-Jan of Jouri de gids spelen, of kanoën, of koeien melken op de mooie Joch Alm, er is regelmatig wel iets bijzonders te doen.

Traditie is de muziekavond, verzorgt door de muziekkapel uit Reisach. Ook de plaatselijke bevolking is dan in grote getale aanwezig op de camping. Altijd leuk om een gesprek met een Oostenrijker aan te knopen, maar pas op als ze hun eigengestookte Schnaps beginnen aan te bieden.

het restaurant met een ruim terras een van de schaduwrijke plaatsen terrassen boven aan de camping nieuw zijn de stacaravans het fraaie Biotop natuurzwembad
het fraaie Biotop natuurzwembad het fraaie Biotop natuurzwembad het fraaie Biotop natuurzwembad het ondiepe deel voor de kleinsten
klik op een kleine foto voor een vergroting

Deze camping is bij uitstek geschikt als uitgangpunt voor wandelen en fietsen. Daarmee trekt het Alpenferienpark veel natuurliefhebbers die er vaak op uit trekken. Overdag is de camping dan ook zeer rustig.

indrukken van het nieuwe sanitair indrukken van het nieuwe sanitair indrukken van het nieuwe sanitair een ruime centraal gelegen speeltuin een ruime centraal gelegen speeltuin
volleyballen, beachvoetbal of badminton de Musik Kapelle Reisach brengt gezelligheid de Musik Kapelle Reisach brengt gezelligheid BBQ avond op de camping met Gert-Jan en Jouri als kok
klik op een kleine foto voor een vergroting

De rust, de ruimte, de gastvrijheid.... het Alpenferienpark zullen we nog vaak bezoeken.

Website Alpenferiënpark Reisach

(Ontdek hier je favoriete vakantie in Kärnten Oostenrijk)

(Ontdek hier je ANWB camping Karinthië Oostenrijk)


arrow_backTerug camping overzicht