JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

--- Ferienpark Teutoburgerwald ---

Onze ervaringen met Camping Ferienpark Teutoburgerwald Barntrup (Laatste bezoek 2015)


50Km oostelijk van Bielefeld/Paderborn in het hoogste gedeelte van het Teutoburgerwald-Lippenland, ligt deze kleine maar bijzondere camping. Het Ferienpark Teutoburgerwald aan de rand van het stadje Barntrup. Enkele jaren geleden is de camping overgenomen door de familie Seysener, die het verwaarloosde kampeerterrein een metamorfose hebben laten ondergaan.

ingang van het Ferienpark Teutoburgerwald

Het glooiende gras ziet er keurig uit, is opgedeeld in ruime staanplaatsen, en enkele extra grote plekken met eigen sanitair huisje.

In 2015 bezochten we deze camping met onze eigen caravan, in 2010 verbleven we er in een gehuurde stacaravan.

Voor wie het gemakkelijker wil zijn er vier stacaravans/chalets te huur waar. Ook deze zijn nieuw, ruim en modern. Er stond zelfs een fles wijn voor ons klaar op tafel.

De stacaravan is zeer compleet ingericht, en beschikt over een tweepersoons slaapkamer en een driepersoons met stapelbed. Buiten op het terras staat een tuinset klaar en voor elk chalet een eigen vaste barbecue.

Enkele plekken zijn geschikt gemaakt voor campers, maar de meeste campers zullen kiezen voor het speciale verharde terrein bij de ingang van de camping. Daarvoor geldt een speciaal laag tarief.

De campers staan er op asfalt, maar iedereen heeft er ook een stukje grasveld en.... ook zo'n mooie vaste buitenbarbecue.

de camping is zeer goed onderhouden. Van grasmat tot de schone straatjes, tot in de puntjes....

De sanitairhuisjes bij de luxe plaatsen zijn eigenlijk overbodig, want het meest opvallende van de camping is het nieuwe sanitairgebouw. Ze noemen het 'Sanitairparadijs'. Dat is zo luxe en mooi afgewerkt dat het in menig hotel niet zou misstaan. Er is tevens speciaal sanitair voor kinderen en ook aan een hondendouche is gedacht.

Een restaurant heeft de camping niet, maar Barntrup ligt op 5 minuten lopen en daar zijn voldoende gelegenheden. Sommigen bieden campinggasten een gratis drankje aan. Ook de supermarkt ligt op loopafstand.

Op de camping is wel een 'huiskamer'. Kampeerders kunnen er zelf een kopje koffie of thee zetten, en ook fris en bier zijn verkrijgbaar.

In deze ruimte staat een TV en een op internet aangesloten computer. Vrij te gebruiken. Op het terrein is ook gratis draadloos internet beschikbaar voor wie een laptop mee brengt.

Zwemmen kan in het openbare zwembad naast de camping, een tennisbaan en tennishal liggen tegenover de kampeerplaats. Op de camping zelf is een ruime speeltuin voor de kinderen aanwezig, en in het hoogseizoen is er een Duits'/Nederlands animatieteam om de kleintjes te vermaken.

Ligt de camping aan de ene zijde aan de rand van Barntrup, de andere kant grenst aan een bosgebied waar prachtige wandelingen te maken zijn. Dat start al vanaf het beekje dat onder langs de camping stroomt. (Zie wandelroute Barntrup).

het stadje Barntrup ligt op 5 minuten lopen. Daar zit voldoende horeca en een supermarkt is dichtbij

Ook in de ruimere omgeving zijn ontzettend veel wandelmogelijkheden in dit tot 460m hoge gebergte. Meer wandelingen zijn hier te vinden. Fietsen kan er natuurlijk ook. Een mooie fietstocht voert vanaf de camping naar de verderop gelegen romantische Weser.

In de omgeving zijn talrijke bezienswaardigheden. Op zondagmorgen zeker eens in Hameln bij de openluchtshow van de rattenvanger kijken, maar ook stadjes als Horn-Bad Meinberg, Blomberg en Detmold zijn een bezoek meer dan waard. Een mooi historisch centrum hebben ze alle drie, maar de laatste is wel heel bijzonder met zijn 415 bezienswaardige gebouwen. Detmold wordt dan ook het 'grootste openluchtmuseum van Duitsland' genoemd. (Zie ook www.detmold.de).

het nieuwe sanitairgebouw het nieuwe sanitairgebouw het nieuwe sanitairgebouw er zijn vier nieuwe en moderne stacaravans/chalets te huur de stacaravan is zeer compleet ingericht, inclusief een fles wijn
een kinderspeeltuin op de camping ruime staanplaatsen, de meesten met een schaduwgevende boom in de huiskamer staan een TV en Internet computer speciaal terrein voor campers
klik op een kleine foto voor een vergroting

Wij waren er steeds voor slechts een lang weekeinde, maar zowel de omgeving als de zeer verzorgde camping waren top! Beide kunnen ons over niet al te lange tijd weer terug verwachten.

Website Ferienpark Teutoburgerwald

(Ontdek hier je favoriete vakantie in Duitsland)

(Ontdek hier je ANWB camping Duitsland)


arrow_backTerug camping overzicht