JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

--- Camping Colline de Rabais Virton ---

Onze ervaringen met Camping Colline de Rabais Virton


Bungalow Colline

Virton ligt in het uiterste zuiden van België in de Gaumestreek. De camping ligt op korte afstand van dit schitterende stadje met een gezellig centrum, leuke winkelstraatjes en dorpspleintjes. Kenmerkend voor de omgeving is de bijzondere lokale steensoort, waarvan het grootste deel van de huizen zijn gebouwd. Dit geel/bruine gesteente schept een warme sfeer.

Deze ruime camping midden in de natuur heeft een aantal Spaans ogende bungalows en een ruime cirkelvormige kampeerplaats. Wij huurden een van deze bungalows als uitvalsbasis voor de geplande wandelingen in deze mooie omgeving. De woonkamer is ruim, de keuken goed uitgerust en er zijn drie prima slaapkamers. In de kleine toilet/doucheruimte is het behelpen. Afdrogen na het douchen kan alleen half over de toiletpot hangend, maar dat heeft ook weer z'n charme. Vier personen na elkaar douchen betekent dat ook het toilet lange tijd bezet is.

Veel ruimte voor de huisjes met uitzicht over de Vallée de Rabais

Iedere woning heeft een met een haag beschutte voortuin voorzien van tuinset. Tijdens ons verblijf was het er helaas te koud voor.

Bij ons verblijf, Pasen 2006, was sinds een week een nieuwe beheerder aangetreden. Hij had nog veel plannen met o.a. de huisjes (er waren nog maar enkele huisjes weer bewoonbaar gemaakt na een langere periode van verwaarlozing) en deed voor ons al het mogelijke. Maar helaas was zeker nog niet alles op orde; Er moest nog veel gebeuren. Wij hebben de indruk gekregen dat het serieus werd opgepakt en dat zou nu dus wél in orde moeten zijn. (Iemand nieuwere ervaringen? Laat het ons weten)

Voor kampeerders zijn er veel ruime plaatsen met goede voorzieningen op een groot cirkelvormig terrein op een heuvel. De hele camping is glooiend gebied waardoor de meeste kampeerplaatsen en bungalows een mooi uitzicht hebben op de prachtige natuur rondom in het Vallée de Rabais.

Het sanitair ziet er netjes en schoon uit in het hoofdgebouw. Op het kampeerterrein zou een nieuw sanitairgebouw moeten staan, maar daar zijn wij niet geweest.

Situatiekaart: Linksonder het stadje Virton met in de cirkel de mooi gelegen camping

Er is heel veel speelruimte voor de kinderen maar in 2006 met nog maar weinig speeltoestellen. Voor voetballen of andere sporten is er ruimte in overvloed. (Foto's onder) Vanaf de camping kun je het bos inlopen waar vooraan een groot bord staat met routebeschrijvingen voor wandelaars of mountainbikers. Maar neem vooral ook de tijd om het stadje Virton en het iets zuidelijker Torgny te bezoeken. Torgny is het meest zuidelijke stadje van België. (Onze wandelroute Montquintin gaat er ook langs)

Het restaurant op de 1e etage met mooi terras ziet er gezellig uit, mede door de aanwezige open haard. Met Pasen geen overbodige luxe en we hebben er volop van genoten. De kaart is heel eenvoudig en het nieuwe personeel was nog onwennig. Het was voor de kok waarschijnlijk ook de eerste dag en wij de eerste klanten. De 'opwarmkip uit een pakje' was verder prima, maar helaas niet opgewarmd en nog bevroren vanbinnen. Vreemd ook dat als er slechts vier gasten zijn, we een schoteltje sla moeten delen omdat ze waren uitverkocht. (Aan wie verkocht?) Wij kunnen om zulke zaken wel lachen en het zal nu ongetwijfeld verbeterd zijn. Maar garanties kan ik je niet geven.

De beheerder heeft wel een aantal goede tips voor een uitgebreid diner in de nabije omgeving. Je treft hem daar zelf ook aan. Voor ons noordelingen, die graag op tijd eten om dan nog wat aan de avond te hebben, zijn de openingstijden van deze gelegenheden minder gelukkig. Voor 20.00 is niets open. Frankrijk is dan ook dichtbij.

het bungalow gedeelte van de camping speelweide met erachter de staanplaatsen van de camping zo het bos in... open haard in het restaurant
heuvellandschap vanaf hoog gelegen camping en overal die 'Gaume kleur' camping midden in een bosrijk gebied
klik op een kleine foto voor een vergroting

Als het achterstallig onderhoud nu is aangepakt, is het een mooie camping in een schitterende omgeving. Wij komen hier zeker nog eens terug.

Website Colline de Rabais Virton

(Ontdek hier je favoriete vakantie in de Belgische Gaume)

(Ontdek hier je ANWB camping in België)


arrow_backTerug camping overzicht