JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

--- Camping Oberwötzlhof Abtenau --- Salzburgerland

Onze ervaringen met Camping Oberwötzlhof Abtenau (Laatste bezoek 2015)


Camping Oberwötzlhof, een kleine rustige camping bij Abtenau in het Lammertal, wordt veel genoemd als mooie camping voor een overnachting op reis van Salzburg naar het oosten. Wij hebben deze camping uitgezocht om er een drie weken lange vakantie door te brengen en gaan er graag nog eens voor een lange periode heen. Een echte aanrader!

uitzicht vanaf de camping

Wat deze camping uniek maakt is het uitzicht vanaf de staplaats. Naar eigen zeggen van de eigenaar is dit de enige camping in Oostenrijk met 360° vrij zicht op de bergwereld, en toegegeven, dat uitzicht is werkelijk schitterend. Naar het zuiden vrij zicht op het Tennengebirge, in het noorden de Osterhorngruppe, en naar het oosten is het indrukwekkende Dachsteingebirge zichtbaar.

Kampeerders op doorreis krijgen vooral de plekjes midden in de vier rijen die de camping telt. Gasten die langer blijven, en zeker degene die vooraf hebben gereserveerd, krijgen de mooiste plaatsen aan de buitenkant. Overigens heb je ook vanuit het midden al een prachtig uitzicht.

Camp Oberwötzlhof is bereikbaar vanaf de A10 Salzburg-Vianden afslag 28 het Lammertal in. Tussen de afslag A10 en Bad Ischl/Hallstatt ligt de camping 2,5Km voor het toeristische stadje Abtenau op een heuvel tussen glooiende groene Alpenweiden.

klein zwembad met groots uitzicht

Door de ligging is het ook een hele rustige stille camping. Die rust wordt alleen verstoord als er soms gemaaid en gehooid moet worden. De familie Reiter is naast eigenaar van de camping ook een boerenfamilie en al het land om de camping moet natuurlijk bewerkt worden. Dan rijden de tractoren door tot laat in de avond.

De staanplaatsten zijn zeer ruim en van alle gemakken voorzien. Veel plaatsen hebben naast elektra en watervoorziening ook een TV en afvoer aansluiting, daarnaast is er gratis Wifi beschikbaar op het grootste deel van de camping.

Een ander sterk punt van camping Oberwötzlhof is het in 2010 nieuw geplaatste sanitairgebouw. Alleen al het binnenlopen van het gebouw maakt indruk, de ingang leidt naar een ronde ruimte in Romeinse stijl waar alle sanitair afdelingen op uit komen.

Toiletgroep, doucheruimten, familiedouche, babykamer, sauna en solarium, alles even mooi vormgegeven. Hier is geen sprake van douches gescheiden door eenvoudige systeemwandjes, nee, het zijn heuse badkamers! Elke badkamer is voorzien van een omkleedgedeelte met wasbak en afzonderlijk douchegedeelte, alles opgebouwd uit degelijke stenen muren. Een genot om na een lange wandeldag hier het zweet af te kunnen spoelen.

Via een andere toegangsdeur zijn de overige voorzieningen bereikbaar als wasmachines, drogers, afwasruimte en een droogruimte voor nat geworden wandel- of ski uitrusting.

ontbijt tussen de bergen

Voor een kleine camping als deze zijn er relatief veel voorzieningen. Een kleine speeltuin voor de kinderen ontbreekt niet en aan de overzijde van het hoofdgebouw is een groot speelveld beschikbaar met doelen voor de voetbal liefhebbers en een net voor een spelletje volleybal of badminton.

Natuurlijk is er ook een zwembad. Niet erg groot, maar vaak had ik het bad helemaal voor mezelf en dan is ook een klein bad al snel groot genoeg. Zwemmen is hier een bijzondere ervaring alleen al door de plaatsing van het bad aan de rand van de camping, want vanuit het verfrissende water kun je ook weer van de mooie uitzichten op de bergen rondom genieten.

uitzicht op het Dachstein gebergte mooie ruime staanplaatsen op de camping mooie ruime staanplaatsen op de camping mooie ruime staanplaatsen op de camping
mooie ruime staanplaatsen op de camping ruim veld voor tent kampeerders mooie ruime staanplaatsen op de camping
klik op een kleine foto voor een vergroting

Een campingwinkel is niet aanwezig, maar met Abtenau op korte afstand is dit geen probleem. Het stadje Abtenau is niet groot maar heeft een sterke regio functie en is erg toeristisch. Dit maakt dat er relatief veel voorzieningen zijn op maar enkele minuten van de camping vandaan.

ruim veld voor tent kampeerders een zwembad met een uitzicht het schitterende sanitairgebouw het schitterende sanitairgebouw
het schitterende sanitairgebouw het schitterende sanitairgebouw het schitterende sanitairgebouw
klik op een kleine foto voor een vergroting

Een grote Lidl en Spar supermarkt, een outdoorshop, verschillende banken en veel andere winkels zijn er te vinden. Abtenau heeft een VVV gevestigd in het gemeentehuis en een mooi dorpsplein met hotels, restaurants en terrasjes. In de zomermaanden is er wekelijks een muziekavond op het plein waar het altijd gezellig druk is.

Abtenau ligt heel centraal voor allerlei uitstapjes. Naar het noorden is vooral het bekende Oostenrijkse merengebied aantrekkelijk met onder andere de Wolfgangsee, Mondsee, Attersee en de prachtige Hallstätter See. In het westen op een half uurtje rijden Salzburg, de stad die je gezien móet hebben, en de wandelaars kunnen natuurlijk heerlijk genieten van mooie tochten in het Tennengebirge en rond de Dachstein. De beschrijving van een vijftiental dagtochten die wij er hebben gemaakt zijn hier op onze site beschreven.

Camping Oberwötzlhof is een top bestemming voor een korte of lange vakantie. Het uitzicht vanaf de campingstoel is fantastisch, het sanitair een voorbeeld voor anderen.

Website camping Oberwoetzlhof Abtenau

(Ontdek hier je favoriete vakantie in het Salzburgerland Oostenrijk)

(Ontdek hier je ANWB camping Oostenrijk)


arrow_backTerug camping overzicht