JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

---- Camping Andrelwirt Rauris----

Onze ervaringen met Camping Andrelwirt Rauris (Laatste bezoek 2013)


2013 was onze eerste Oostenrijk vakantie in het Salzburgerland, en dus ook de eerste keer Raurisertal en de Camping Andrelwirt in Rauris Wörth. Het Raurisertal is een dal dat doorloopt in zuidelijke richting tot aan de voet van de imposante Goldberggruppe Hohe Tauern, tussen de Ankogelgruppe en de Grossglocknergruppe. Voor bergwandelaars een wandelgebied bij uitstek.

receptie en sanitairgebouw camping Andrelwirt Rauris

De camping ligt centraal in het dal, een kleine 5Km voorbij het belangrijkste stadje Rauris, tussen twee prachtige bergketens van rond de 2200m hoog. Vanaf sommige plaatsen zijn ook de besneeuwde toppen in het Nationalpark Hohe Tauern achter in het dal te zien.

Gasten worden door de familie Mayer gastvrij onthaald, en er is een mooi systeem voor toewijzing van de plaatsen. Op de mooiste plaatsen hangen bordjes met 'gereserveerd', hieruit mogen wij een plekje naar eigen voorkeur kiezen. Zonder reservering mag je zelf een van de andere plaatsen uitkiezen. Met reservering krijg je dus niet alleen de garantie dat er plaats is, maar ook nog eens de leukste plekjes.

Op zich zijn alle standplaatsen er mooi. En vooral zeer ruim. Een flinke caravan met voortent en bijzettent kun je overal gemakkelijk kwijt, en ook voor de wagen is voldoende ruimte op de eigen plaats. De meeste kampeerplaatsen hebben schaduwgevende bomen, wat in de hete zomer 2013 een verademing was.

Helaas worden ook campers op de camping toegelaten en niet bij elkaar geplaatst op het voorste veld. Deze hoge voertuigen vlak naast je plaats verpesten nog wel eens het uitzicht, en sommige minder handige bestuurders zetten je langdurig in de uitlaatgassen tijdens het alsmaar manoeuvreren om waterpas te komen te staan. Deze trekkers blijven gelukkig zelden langer dan een of twee dagen.

Mevrouw Mayer zwaait de scepter over de camping, haar man runt het fraaie Gasthof pal voor de camping met hotelkamers en restaurant, evenals een Jeugdherberg dicht bij de camping. Elke avond maken ze echter gezamenlijk een rondje over de camping om iedereen persoonlijk te begroeten en te informeren of alles naar wens is.

Het restaurant Andrelwirt heeft een uitgebreide menukaart met voor elk wat wils tegen zeer betaalbare prijzen, bij warm weer buiten op het terras, bij heet weer in het koele gewelfde restaurant.

Gasthof Andrelwirt Rouris Wörth

In Rauris zijn ook voldoende eetgelegenheden, evenals in verschillende dorpjes en bij de Almen tot helemaal achter in het dal. Culinair gezien mist het Raurisertal niets.

In het receptiegebouw zijn alle overige voorzieningen. Het sanitair, was- en droogruimte, een sauna en een gastenkamer. Deze kamer mag vrij worden gebruikt bij nat of koud weer, of om met een groep samen te komen. Hier staan ook voorzieningen als een TV met DVD, en een boekenkast waaruit boeken mogen worden meegenomen. In een grote ordner zijn alle bezienswaardigheden, attracties, wandelroutes en ander toeristisch materiaal van de wijde omgeving verzameld ter inspiratie voor de gasten.

Bij de receptie zijn ook dagelijks de verse broodjes te bestellen, ze worden door de gastvrouw zelf elke morgen afgebakken en je krijgt ze dan ook warm mee naar de tent of caravan.

Over het sanitair niets dan lof, douches en toiletten in voldoende mate, netjes, en schoon. Echt blij waren wij met de waterdruk in de douches, een flinke bijna pijnlijke straal goed warm water op elk moment van de dag. Heerlijk na een lange wandeltocht bij de heersende temperaturen van ruim boven de 30 graden.

Enkele basis boodschappen zijn er op de camping verkrijgbaar, voor de dagelijkse boodschappen moeten we in Rauris zijn bij de grote Spar of de Billa. Achterin het dal bij Buchleben is dan nog een kleine buurtwinkel, Kathrin's Laden. Gemakkelijk om even binnen te stappen na een dagje wandelen, maar ook zo al een aanrader om eens te bezoeken. Kathrin noemt het een Kaufhaus, en naast veel Bauernprodukte uit de omgeving vindt je er werkelijk van alles op een zeer kleine oppervlakte.

het Raurisertal met op de achtergrond de Hohe Tauern

Camping Andrelwirt heeft voor de kleintjes een hele leuke speeltuin, in het hoogseizoen een animatieteam, een eenvoudig zwembad, en een tafeltennistafel. Tevens is er een mogelijkheid om paard te rijden of in de kleine 'bak' te leren rijden. Voor de 'oudere kinderen' beschikt de camping over een goed Wifi netwerk, voor sommigen onontbeerlijk zagen we om ons heen.

Wandelliefhebbers komen niet alleen in het Raurisertal aan hun trekken, ook het zijdal, het Seidlwinkltal, is een wandeldal bij uitstek. Daarnaast zijn de parallel gelegen dalen Gasteiner Tal, Grossarltal, Fuscher Tal en Kapruner Tal goed te berijden om er dagtochten te maken.

ruime plaatsen op camping Andrelwirt Rauris camping Andrelwirt Rauris camping Andrelwirt Rauris camping Andrelwirt Rauris mooi en schoon sanitair
astenkamer met TV, DVD, bibliotheek en toeristische informatie een ruime speeltuin een ruime speeltuin een eenvoudig zwembad
klik op een kleine foto voor een vergroting

Wie onze rondwandelingen op deze site volgt zal het opvallen dat wij relatief weinig onder in de dalen en langs de lagere berghellingen hebben gelopen. Dat vinden we zelf ook jammer, maar helaas hadden we drie weken lang tussen de 30 en 40 graden met zelfs een nieuw Oostenrijks hitterecord. We hebben ons noodgedwongen vooral op de hogere gebieden gericht om aan de hitte te ontsnappen en überhaubt te kunnen wandelen. Een mooie reden om Rauris nog eens te bezoeken en een aantal vooraf geplande routes alsnog te doen als de omstandigheden er naar zijn.

Op hoogte lopen is in de wijde omgeving overal mogelijk, vaak zul je dan wel gebruik moeten maken van een kabinebaan of Mautstrasse. Het is dan aan te raden om bij de Fremdenverkehr in Rauris een Hohe Tauern Card aan te schaffen waarmee je van elke kabelbaan, Mautstrasse en andere attracties gratis een keer gebruikt kunt maken. Voor de Card betaalden wij € 69,- per persoon voor 12 dagen.

Er is ook een Salzburgerland Card verkrijgbaar voor het zelfde gebied, maar als topattractie zit daar de Mautstrasse verderweg bij Salzburg bij in wat bij de Hohe Tauern Card de veel dichterbij gelegen Grossglocknerstrasse is.

Bij Camping Andrelwirt Rauris staat gastvrijheid hoog genoteerd. Er zijn zeer ruime plaatsen, prima sanitair, en heeft voor een relatief kleine camping veel te bieden.

Website camping Adrelwirt Rauris

(Ontdek hier je favoriete vakantie in het Salzburgerland Oostenrijk)

(Ontdek hier je ANWB camping Oostenrijk)


arrow_backTerug camping overzicht