JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

---- Mountain-Camp Pitztal ----

Onze ervaringen met Mountain-Camp Pitztal (Laatste bezoek 2012)


Restaurant en terras Mountain Camp Pitztal

In het Pitztal is slechts een camping, het Mountain Camp bij Jerzens. Met zijn 38 plaatsen is het een kleine camping, maar wel met veel voorzieningen die op een grotere camping niet zouden misstaan.

Het 35Km lange Pitztal is toegankelijk vanaf Imst. Na Wenns, het laatste grote dorp waar nog enkele supermarkten en andere winkels zijn, is het nog 2,2Km tot aan de camping.

De camping wordt vooral bezocht door wandelaars en mountainbikers, veelal bezoekers die 's morgens vroeg op pad gaan.

Op de camping is het 's avonds dan ook snel rustig en overdag, als iedereen op pad is, nagenoeg verlaten. Pas later in de middag komt alles er weer tot leven.

Het Pitztal is dan ook een wandeldal bij uitstek, en wie daar niet genoeg aan heeft, kan vanuit Wenns de Pillerhöhe oversteken naar het naastgelegen Kaunertal of nog verder naar het Oberinntal. Aan de andere zijde ligt dan nog het snel te bereiken ötztal, dus mogelijkheden te over.

Ruime plaatsen met prima voorzieningen op Mountain Camp Pitztal

De mooiste wandelgebieden van het Pitztal liggen achter in het dal aan de voet van de imposante drieduizenders en vele gletsjers met daarbij de Wildspitze, 3774m hoog, als hoogste berg van Tirol. Dit alles ligt vanaf de camping 25Km verder het dal in tot het op 1736m gelegen Mittelberg, te bereiken met de wagen of de 'Wanderbus'.

De bus nemen ligt hier voor de hand, want iedere gast in het Pitztal krijgt in het hotel, Gasthaus of op de camping een Gastenkaart waarmee gratis van de 'Wanderbus' gebruik gemaakt kan worden.

Dit geldt vanaf Imst tot achter in het dal, maar ook naar de Pillerhöhe richting het Kaunertal. Naast de vele wandelaars (ook met hond), vervoert de bus fietsers die de eigen of gehuurde mountainbike mee kunnen nemen op de speciale aanhangers.

Een mountainbike huren kan achter in het dal bij Mandarfen, en de fiets kan weer worden ingeleverd in Wenns. Zo kan een mooie speciaal daarvoor uitgezette route worden gefietst door dit prachtige dal.

De campingplaatsen op Mountain Camp zijn ruim en allemaal voorzien van stroom, water, waterafvoer en zelfs gas. Ook draadloos internet is beschikbaar. Voor de trekkerstenten zijn er altijd ruim voldoende plekjes rond de forellenvijver.

Camping Mountain Camp Pitztal, in het dal onder Jersens

Over het sanitair niets dan lof. Geen overdadige luxe, maar zeer nette voorzieningen met altijd ruim voldoende warm water en, het meest belangrijk, wij hebben alles steeds keurig schoon en goed onderhouden aangetroffen. De wasmachines, droogruimte en een afwastafel, zijn in een aparte ruimte ondergebracht.

Kantoor en sanitairgebouw het terras naast de speeltuin Het restaurant met links de overdekte speelhal staplaatsen Camping Mountain Camp Pitztal
staplaatsen Camping Mountain Camp Pitztal rond de Forellenteich rond de Forellenteich
klik op een kleine foto voor een vergroting

In het restaurant op de camping komen niet alleen kampeerders, ook de lokale bevolking weet deze zeer goede keuken te vinden. Op het menu staan veel forelspecialiteiten, niet verwonderlijk, daar de camping over een eigen Forellenteich beschikt. Je mag ook je eigen vis vangen en meenemen of door de kok laten bereiden. Natuurlijk ontbreken een Grillteller en bijzonder geserveerde biefstuk niet op de kaart. Elke woensdag is het BBQ-avond op de camping; 'Am original Pitztaler Steinplattengrill'.

het knusse restaurant Mountain Camp Prima keuken met veel forel specialiteiten keurig en schoon sanitair bij de Streicheltiere
vijver met speelvlot ruime speeltuin naast het terras een zeer ruime overdekte speelhal voor de kinderen
klik op een kleine foto voor een vergroting

Voor de kinderen is er voor een dergelijk kleine camping relatief veel te doen. Een ruime speeltuin met leuke speeltoestellen pal naast het fraaie terras, en mocht het eens slecht weer zijn, dan is er zelfs een grote overdekte speelhal voor de kleintjes beschikbaar. Inclusief een trampoline, dus vervelen hoeft niet.

Bij mooi weer is er de Teich met daarin een vlot, en kunnen kinderen zich vermaken met de Streicheltiere. Voor de groteren zijn er een volleybal- en korfbalveld aangelegd.

Een heerlijke camping voor de wandelliefhebber. Geweldig restaurant, schoon sanitair en opvallend veel voorzieningen voor de kinderen. Mountain Camp is een aanrader.

Website Mountain-Camp Pitztal

(Ontdek hier je favoriete vakantie in Tirol Oostenrijk)

(Ontdek hier je ANWB camping Tirol Oostenrijk)


arrow_backTerug camping overzicht