JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

---- Camping Ramsbacher Rennweg Gries ----

Onze ervaringen met Camping Ramsbacher Rennweg Gries (Laatste bezoek 2008)


hoofdgebouw op de camping

Als je de rust zoekt dan is deze camping wat voor jou. Op de kleine camping is er niet veel voor kleine kinderen, behalve het gemeentelijke zwembad pal naast de camping, een speeltuintje bij het restaurant en heel, heel veel ruimte.

Niet alleen ruimte óp de camping. De camping ligt aan één kant tegen het gehucht Gries aan en verder is het alpenweiden rondom. Heerlijk om in rond te wandelen en voor kinderen om te ravotten en van de hellingen af te rollen. Slechts een klein stukje helling omhoog en je loopt zo van de camping het bos in.

Camping Ramsbacher ligt op een zuidelijke helling op 1100m hoogte tussen de Hohe Tauern en de Nockberge. Vanaf je standplaats kijk je in het prachtige Pöllatal, wandeldal bij uitstek (zie wandelroutes). Bij helder weer zie je zelfs de besneeuwde bergtoppen in de verte vanaf je stoel voor de tent.

zeer schoon en modern sanitair

Het is vanaf Salzburg de eerste camping na de Katschberg Tunnel. Reizigers die lang in de file hebben gestaan voor de tunnels, stoppen hier veel voor één overnachting. Bij het vroeg opbreken zullen deze medekampeerders dat niet allemaal net als jullie heel rustig doen.

Zorg dat je bij een langer verblijf geen plekje op de eerste drie straatjes krijgt, maar meer achteraan. Daar krijg je geen overlast van vroeg vertrekkende mensen en heb je het mooiste uitzicht. De nabijheid van de drukke Tauern Autobahn geeft geen overlast. De weg is niet zichtbaar of hoorbaar vanuit Rennweg Gries.

Alle voorzieningen bevinden zich in het ene hoofdgebouw. Restaurant, kiosk, receptie en al het sanitair. Het sanitair is dik in orde. Modern, ruim en voorzien van airco en vloerverwarming. Wij hebben het nooit vuil aangetroffen (2002/2006/2007/2008).

De watervoorziening op de camping wordt gevoed uit een eigen bron. Dit water schijnt schoner te zijn dan water uit een Spa-flesje. Het komt heerlijk koud uit de kraan en smaakt zoals water behoort te smaken.

Situatiekaart: De camping ligt in de blauwe cirkel, net buiten Rennweg

Johann en Michael Ramsbacher hebben op de camping een a-la-carte Gasthof en dat is hun sterkste punt. De authentieke Oostenrijkse Stube met bar is klein en gemütlich. Ernaast is nog een eetzaal aansluitend op het terras. Vanuit de keuken wordt een topkwaliteit maaltijd geserveerd voor een zeer redelijke prijs. De Grillteller, Pfeffersteak of heerlijke Jagapfandl staat voor nog geen € 10,- op tafel. Alleen al het eten is een echte aanrader en een 'must' als je in de buurt bent.

Rust, ruimte, prachtig uitzicht, prima sanitair, geweldige keuken..... Ramsbacher is heerlijk als je je verder goed zelf kunt vermaken. Als we er niet de hele vakantie doorbrengen, proberen we toch een tussenstop in Rennweg in te plannen.

camping Ramsbacher aan de rand van Gries ruime plaatsen en loslopende kippen alpenwei achter de camping hoofdpad van de camping
Hoofdgebouw. Met restaurant, receptie en het sanitair ... je loopt er zo het bos in.... achter de camping het schitterende natuurpark Pollatal
klik op een kleine foto voor een vergroting
Website camping Ramsbacher

(Ontdek hier je favoriete vakantie in Kärnten Oostenrijk)

(Ontdek hier je ANWB camping Karinthië Oostenrijk)


arrow_backTerug camping overzicht