JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

---- Camping Alpenfreude Wertschach Nötsch ----

Onze ervaringen met Camping Alpenfreude Wertschach (Laatste bezoek 2006)


Ingang van Alpenfreude II

Deze camping van een Nederlandse familie bestaat uit twee delen, gescheiden door een stukje Wertschach. (Zie situatie foto onder) Ze worden Alpenfreude I en II genoemd en de twee verschillen sterk. Op deel I staat het hoofdgebouw met restaurant, winkel en de overige voorzieningen. Ook het openbare zwembad, pas heel mooi gerenoveerd, is van daaruit te bezoeken.

De hoofdcamping lijkt druk en rommelig, mede door de luxe plaatsen met elk een eigen gebouwtje waarin sanitair en keuken zijn ondergebracht. Op dit deel staat ook een algemeen sanitairgebouw, wat prima in orde is. (Dit in tegenstelling tot het sanitair op deel II).

De barbeque feesten met muziekband en overige feestelijkheden, worden op dit deel gehouden. Een reden voor mensen die de rust zoeken om voor Alpenfreude II te kiezen.

zwembad naast de camping

Het tweede deel, waarvan de autotoegang verderop in het dorp bij de tennisbanen ligt, is veel natuurlijker. (foto boven). De plaatsen zijn redelijk tot groot met veel schaduw gevende bomen.

De pas aangelegde extra grote plaatsen, waarvoor twee 'oude plaatsen' zijn samengevoegd, betaal je wel extra voor. Maar die zijn dan ook echt héél groot.

Sommige plaatsen hebben een schitterend uitzicht op de Dobratsch, verder heb je op deze camping vooral uitzicht op groene bomen en helaas niet op de mooie Oostenrijkse bergen. Alle plaatsen zijn afgebakend met houten hekjes.

Het sanitair op dit deel is ronduit oud en sober (2006). De douchehokjes zijn zeer klein en het is zoeken naar een douche waar enig water uit komt. Ondanks dit, wordt het goed schoongehouden. Hoewel het bij grote drukte best nog wat vaker zou mogen.

Situatiekaart

Er is een wandelpad van deel II naar hoofdcamping I waar de genoemde voorzieningen gebruikt kunnen worden. (Gele stippellijn op de kaart hierboven).

De beheerders zijn vriendelijk en behulpzaam. Voor wie zich wil laten vermaken wordt ook veel geboden. Er is een animatieteam voor de kinderen, maar ook voor het oudere publiek wordt veel georganiseerd. Van (berg)sporten, raften tot puzzeltochten, maar ook de Tiroler avonden met barbecue staan standaard op het programma.

Door de centrale ligging vlak bij Villach kun je gemakkelijk alle kanten op voor uitstapjes. Bijzonder mooi is de alpenwei achter de camping met uitzicht op de Dobratsch en de Karawanken. (Zie rode stippellijn en kruis op de kaart hierboven). Vanaf de camping richting de tennisbanen, dan linksaf het boerenpad in. Na enkele meters eindigt het bos. Daar rechts de alpenwei omhooglopen tot net over het hoogste punt en gaan zitten. Geweldig!! Ga hier vooral eens zitten genieten tijdens een zonsondergang! Let ook op de bijzonder heldere echo tegen de bosrand. Onze hond Reni vondt vooral deze echo zeer uitdagend om tegen terug te blaffen.

Alpenfreude II is een prima camping als je met het sanitair kunt leven.

camping Alpenfreude II Wertschach camping Alpenfreude II Wertschach camping Alpenfreude II Wertschach camping Alpenfreude II Wertschach
kleine speeltuin voor oud sanitairgebouw achter de camping. Prachtige alpenwei met zicht op de Dobratsch de Karawanken net voor zonsondergang
klik op een kleine foto voor een vergroting
Website Alpenfreude Wertschach

(Ontdek hier je favoriete vakantie in Kärnten Oostenrijk)

(Ontdek hier je ANWB camping Karinthië Oostenrijk)


arrow_backTerug camping overzicht