JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

---- Camping Schlossberg Itter ----

Onze ervaringen met Camping Schlossblick Itter (Laatste bezoek 2005)


ingang camping Schlossberg Itter

Itter ligt in het Brixental tussen Wörgl en Kitzbühel. De camping ligt mooi in de bossen. Verrasend is de behulpzaamheid van de familie Ager. Jozef Ager helpt je, in Lederhose en cowboyhoed waarmee hij de bijnaam Cowboy heeft opgelopen, met het op de plaats zetten van je caravan. Hij stelt hem waterpas en draait de poten uit; dus pak je stoel, ga zitten en geniet. Je bent dus echt welkom! (Wel vooraf bespreken om teleurstelling te voorkomen).

Iets anders wat opvalt is het sanitair. Bij Ager Waschland genoemd. Het zou de eerste van Oostenrijk zijn. Wat ze ook vertellen op hun site, niets is overdreven. Een grote hal van tegels en hout waarin losse units staan, omringd met bankjes en palmbomen.

De units zijn douches, familiedouches, tot cabines met ligbad, whirlpool en speciale babyruimtes. Dit zou in een goed hotel niet misstaan.

Kijkje in het Waschland

De camping beschikt over een prima zwembad en een zeer ruime kinderspeeltuin onderaan een alpenwei. Vanaf de meeste plaatsen vooraan op de camping, is de speeltuin ook goed in het oog te houden. Ook de alpenwei zelf, naast de camping gelegen, is een heerlijke speelplaats voor kinderen waar ze zich helemaal uit kunnen leven.

Bij de parkeerplaats zijn voor de oudere kinderen twee tafeltennistafels te vinden.

Over het restaurant op de camping niets dan lof. (Zie foto's hieronder). De keuken is zeer goed te noemen voor een redelijke prijs.

De inrichting is 'Oostenrijks' knus maar niet al te groot. In het hoogseizoen is het soms nodig vooraf te reserveren. Bij mooi weer kan er ook buiten op het terras gegeten worden.

Onlangs is er een compleet nieuwe Finse sauna/solarium in gebruik genomen. Zeker aangenaam voor de wintervakantie. Er is zelfs een 'rust-ruimte' inclusief een open haard.

het bargedeelte
Een knus restaurant met geweldige keuken

Als je veel wilt wandelen, moet je vooral in de doodlopende zijdalen van het Brixental zijn, waar de meeste toppen tot 2000m reiken. Voor hogere toppen moet je redelijk ver rijden.

Voor elk zijdal dat je ingaat, moet je 2 tot 5 euro betalen om er te mogen wandelen. Steeds weer met de portemonnee klaarstaan voor weer een lullig bedrag. Verhoog de toeristenbelasting en laat ons verder gewoon lopen. Dat zou veel toeristvriendelijker overkomen. In het linker menu onder Oostenrijk-wandelroutes zijn voorbeelden van mooie wandelingen te vinden. Ook vanaf deze camping.

Dit is vooral een skigebied, waardoor wandelroutes vaak over skipistes lopen. Ervaren lopers weten dat het wandelen over deze pistes zwaar kan zijn door de specifieke stijgingspercentages en zullen liever een andere route kiezen. Let dus op bij het plannen van de wandeling; niet te veel pistes opnemen in je route.

-- De camping is werkelijk top Cowboy, de service een voorbeeld, en "waschland" een genot. --

restaurant en waschland op de achtergrond overwegend groene camping heerlijk schaduwplekje receptie en woonhuis de Ager familie
alpenwei naast de camping Schloss Itter boven de camping nog net zichtbaar tafeltennis, maar er is een een grote speeltuin
klik op een kleine foto voor een vergroting
Website Camping Schlossberg

(Ontdek hier je favoriete vakantie in Tirol Oostenrijk)

(Ontdek hier je ANWB camping Tirol Oostenrijk)


arrow_backTerug camping overzicht