JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

--- Camping Hellenthal Naturpark Nord-Eifel ---

Onze ervaringen met Camping Hellenthal Eifel (Laatste bezoek 2018)


De Duitse Eifel is een geweldige omgeving voor het maken van wandeltochten, en redelijk dichtbij zodat we er regelmatig een lang weekend of weekje tussendoor komen om te gaan lopen. Camping Hellenthal is een camping waar we altijd graag verblijven.

(Navigatie: Platiss 1, Hellenthal Eifel)

De camping ligt mooi centraal in de Noordeifel net ten zuiden van de grotere stad Schleiden. In de omgeving van Hellenthal zijn schitterende wandeltochten te maken, -zie een aantal voorbeelden hiervan op onze site-, maar ook de Belgische Hoge Venen en het Nationalpark Eifel zijn snel te bereiken om er een dagtocht te maken.

In de omgeving zijn ook veel mogelijkheden voor andere uitjes. Leuke dorpjes en steden als Simmerath, Gmünd, en Monschau op maar een half uur rijden, dierenparken, en natuurlijk de vele meren en stuwmeren. De Rursee bij Heimbach, Kronenburger See en Oleftalsperre bij Hellenthal zijn een bezoekje waard. Ook het bekijken van het voormalige nazikamp Vogelsang is een aanrader.

De camping ligt ten zuiden van Hellenthal, nagenoeg tegen het dorp aan, en is gemakkelijk te bereiken. Het dorpje heeft niet veel te bieden, maar alle belangrijke voorzieningen zijn er wel aanwezig. Een prima supermarkt, slager, wat horeca gelegenheden en... een zeer goede bakker waar we s'morgens graag de verse broodjes halen.

Gastvrijheid staat hoog aangeschreven op deze kindvriendelijke camping. Bij elk bezoek opnieuw worden we zeer hartelijk ontvangen door Ghislaine en Frans, en begeleid naar enkele plaatsen waaruit we een plekje mogen kiezen. Een mooie beschutte plek aan de Platissbach die over de camping stroomt, of op een van de ruime velden. Al dan niet met schaduw gevende bomen in een prachtig dal.

De staplaatsen zijn er ruim en het gras steeds keurig gemaaid, en altijd dicht bij een van de kleine toilet gebouwen die verspreid over de camping staan. Daarnaast is er in het hoofdgebouw een zeer grote sanitaire ruimte waar ook de douches zijn.

Op de camping worden ook trekkershutten en bungalowtenten verhuurd. Wij hebben er al eens een lang weekend doorgebracht met de caravan terwijl onze dochters in een leuke houten trekkershut zijn getrokken zodat ze zo vroeg in een koud en nat voorjaar niet in een tent hoefden te slapen. Ze vonden het heel knus en comfortabel met prima bedden en matrassen.

Camping Hellenthal heeft veel te bieden, met name ook voor de kinderen. Een zwembad met een zeer ruim grasveld en speeltoestellen, peuterbadjes, tennistafel en basketbal korven. En in het hoogseizoen is er een animatieteam aanwezig. Speeltuinen zijn er in de buurt van de grote velden.

Het sanitair wordt door bezoekende campinggasten altijd als goed schoon beoordeelt, daar zijn wij het mee eens. Zowel de kleine toilet gebouwen als het grote sanitairgebouw zijn echter wel zeer gedateerd. Het douchen is voor de campinggasten inbegrepen in de prijs.

Er is op de camping een restaurant aanwezig waar doorgaans lovend over wordt bericht en ook wij hebben er prima gegeten in het knus ingerichte restaurant. Het restaurant wordt ook bezocht door de bewoners uit de omgeving Hellenthal. Voor het restaurant zijn twee terrassen waarop het heerlijk toeven is pal aan de Platissbach, en bij de grote parkeerplaats is nog eens een Imbiss met een eigen terras.

klik op een kleine foto voor een vergroting

Voor ons staat een verblijf op deze camping altijd in het kader van het maken van dagtochten door de wonderschone Eifel. We willen rustig kunnen slapen en van het sanitair gebruik kunnen maken, de overige voorzieningen die er zijn staan bij ons minder in de belangstelling. De hoofdweg langs de camping geeft geen overlast, de camping is zeer rustig, het sanitair kunnen we prima mee leven, en de hartelijkheid van Ghislaine en Frans maken dit voor ons een bestemming waar we graag naar terugkeren.

Camping Hellenthal is een heerlijk rustige camping met prima voorzieningen centraal in de Noordeifel. Een aanrader voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers voor een lang weekend weg of grote vakantie dicht bij huis.

Website Camping Hellenthal Eifel

(Ontdek hier je favoriete vakantie in Duitsland)

(Ontdek hier je ANWB camping Eifel Duitsland)


arrow_backTerug camping overzicht