JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

--- Camping Paulfeld, Catterfeld Gotha ---

Onze ervaringen met Camping Paulfeld, Catterfeld Gotha (Laatste bezoek 2016)


Camping Paulfeld bij Catterfeld in het Thüringer Wald is een ontzettend rustig gelegen camping midden in de bossen op 500m hoogte. Catterfeld is een dorpje in de voormalige DDR in de buurt van Gotha en Friederichroda aan de B247 richting Suhl.

Camping restaurant Paulfeld Baude

(Navigatie: Herrenweg, Catterfeld)

Het aanrijden vanuit het noordoosten is prachtig, de route gaat door een mooi heuvellandschap en de laatste kilometers doemen de bergen van het Thüringer Wald op. Catterfeld ligt net in die bergen zodat we maar een heel klein stukje de bergen in gaan tot aan de camping.

Het kleine dorpje ligt links van de weg, op de kruising staat de camping naar rechts aangegeven, een smal asfaltweggetje van 2Km diep de bossen in tot de camping in zicht komt. Bij aankomst weet je al dat de camping zeer rustig ligt, ver van bewoning en verkeerslawaai.

In het receptiegebouw annex campingwinkeltje worden we netjes ontvangen, maar zonder veel enthousiasme. Zoals we van Oost-Duitsland kennen zijn de mensen doorgaans in het begin wat afstandelijk. (Ook tijdens een lange wandeltocht, als je dan eindelijk eens andere wandelaars tegenkomt, is het hier niet de gewoonte dat er wordt gegroet. Het went wel).

De camping heeft mooie beschutte plaatsen met aan drie zijden beplanting, maar ook ruime velden met veel bomen en groen. We waren er in een rustige periode in september en mochten zelf een plekje uitkiezen.

mooi beschutte staplaats Camping Paulfeld

Door de hoge ligging in de bossen koelt het er 's avonds snel af zodat we ook op de zeer warme dagen die wij er hadden 's nachts heerlijk koel hebben kunnen slapen.

Paulfeld is een vrij grote camping met veel voorzieningen. Een mooie visvijver en een natuurlijke zwemvijver, een goed voorziene speeltuin, volleybalveld, enzovoort. Voor de kinderen is er ook een kinderboerderij met hangbuikzwijnen, geiten, pony's en alpaca's.

Het hoofd sanitairgebouw is ruim, netjes en goed schoon. Voor het douchen en andere voorzieningen wordt een bedrag op een elektronische sleutel gezet, een mooi systeem waarbij de gebruiker zelf bepaalt hoe lang hij/zij wil douchen. In het sanitairgebouw is ook een sauna beschikbaar.

In de omgeving liggen verschillende dorpjes en steden met meer dan voldoende mogelijkheden om boodschappen te doen. Alle bekende merken supermarkten zijn wel aanwezig op een kwartier tot half uur rijden. Ook restaurants zijn er voldoende te vinden, maar voor alle voorzieningen moet wel de auto worden gepakt of eventueel de fiets.

Eten kan echter ook op de camping zelf in het restaurant 'Paulfeld Baude'. Een gezellige gelegenheid met op de menukaart snacks tot wat ze zelf noemen 'stevige burgerkost'. Wij vonden het eten verrassend goed en zeer betaalbaar. Een keer per week wordt er buiten op het terras een BBQ georganiseerd voor de campinggasten.

ruime open camping midden in de bossen

De camping is zeker ook een aanrader voor het voor- of naseizoen. Ze hebben naast trekkersplaatsen ook vaste plaatsten, huisjes en bungalows, de vele vaste gasten zijn er het hele jaar door en daarom zijn ook alle voorzieningen altijd open. Vooral in de weekeinden was het er in september zelfs tamelijk druk.

camping Paulfeld Catterfeld camping Paulfeld Catterfeld camping Paulfeld zwemvijver camping Paulfeld visvijver
camping Paulfeld sanitairgebouw camping Paulfeld sanitairgebouw camping Paulfeld speeltuin en kinderboerderij
klik op een kleine foto voor een vergroting

Het Thüringer Wald is een berggebied van ongeveer 150 bij 50Km, de hoogste toppen liggen rond de 1000m. Het hoogteverschil is echter niet enorm omdat de dalen hier tussen de 400 en 500m hoog liggen. De vele kleine dorpjes in het gebergte liggen soms in de dalen, maar vaak ook boven op de bergtoppen.

Het is een uitgestrekt wandelgebied met als hoofdwandelweg de Lange Afstand Wandelroute (LAW) Rennsteig. Er zijn veel leuke berghutten, mooie toppen met uitzichtpunten en zelfs prachtige rotsformaties te vinden. De wandelpaden tussen deze hoogtepunten gaan vooral door uitgestrekte bossen met soms behoorlijke hoogteverschillen.

Camping Paulfeld bij Catterfeld is een heerlijk rustige camping met veel voorzieningen midden in de natuur. Een aanrader voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers.

Website Camping Paulfeld Catterfeld Thüringer Wald

(Ontdek hier je favoriete vakantie in Duitsland)

(Ontdek hier je ANWB camping Duitsland)


arrow_backTerug camping overzicht