JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

--- Knaus Campingpark Hünfeld Prafrost ---

Onze ervaringen met Knaus Campingpark in Hünfeld (Laatste bezoek 2013)


ingang Campingpark Hünfeld Fulda

Een van de mooiste maar minst bekende overnachtingcampings in Duitsland is het Campingpark Hünfeld Prafrost. Op slechts 4 Km van de Autobahn A7 bij Fulda maar zeer rustig gelegen tussen een natuurgebied en een grote golfbaan.

(Navigatie: Dr. Detlef Rudelsdorff Allee 6, Hünfeld)

Vanaf de A7 wordt de camping onder aan de afslag al aangegeven, daarna is het een lange rechte weg tot aan de camping. De camping ligt op voldoende afstand van de A7 en de hoofdweg zodat het heerlijk stil is op het terrein.

Bij de receptie is de ontvangst vriendelijk en kampeerders worden snel ingeschreven en persoonlijk naar een plaats begeleid. Er is een groot veld speciaal voor overnachters waar we op en af kunnen rijden zonder lastige manoeuvres. De caravan moet wel worden losgekoppeld, het terrein loopt nogal af en de caravan kan niet waterpas worden gezet als deze nog aan de wagen vast zit.

Voor overnachtingplaatsen zijn deze groot te noemen. Waar caravans op andere campings soms pal tegen elkaar aan worden geplaatst is hier juist een overmaat aan ruimte beschikbaar. En dat ook nog eens voor een aangenaam prijsje. Campers worden op een apart maar even mooi en ruim terrein geplaatst.

ruime plaatsen voor overnachtingen

Zelfs bij latere aankomst kan er nog worden ingeschreven voor de broodjesservice, en al vanaf 's morgens 07:00 zijn de Semmeln af te halen voor wie vroeg door wil rijden.

Wie na een lange reis nog een eetgelegenheid zoekt krijgt hier een compleet aanbod. Bij de campingreceptie is een eenvoudige eetgelegenheid met een Biergarten. Op het menu staan betaalbare plateservice maaltijden.

Voor de ingang van de camping aan een fraaie roeivijver is op 2 minuten lopen een restaurant te vinden voor de gasten die wat luxer willen eten. Het restaurant heeft een prachtig groot terras boven het water waar het heerlijk toeven is. Ze hebben er een uitgebreide kaart maar zeer betaalbaar. De bediening is snel en de keuken werkelijk top.

Als derde mogelijkheid is er het restaurant bij de Golfbaan. Volgens de campingbeheerder ook een prima keuken, maar gezien de vele golfers die op het terras boven het water om ons heen zaten, is hun eigen stekje misschien toch een iets mindere keuze?

eenvoudig op en af rijden

Campingpark Hünfeld beschikt over een groot sanitairgebouw dat er van buiten op het eerste oog niet bijzonder uit ziet, maar binnen is het een en al luxe. Prachtige betegeling, alles netjes afgewerkt en superschoon. Buiten onder een afdak zijn leuke afwasplaatsen, binnen vinden we ruimten voor wasmachines, babykamers enzovoort.

Warm water is bij de prijs inbegrepen voor het wassen en douchen. De douches zijn ruim en het warme water stroomt rijkelijk. Helemaal goed na een lange reisdag.

het speciale veld voor campers Campingpark Hünfeld, een zee van ruimte Campingpark Hünfeld modern en superschoon sanitair
was- en doucheruimten een goed restaurant bij de campingingang terras boven een roeivijver
klik op een kleine foto voor een vergroting

Knaus Campingpark Hünfeld Fulda staat bij ons hoog in het favorietenlijstje van overnachtingcampings langs de Duitse Autobahn om even lekker bij te komen na een lange reisdag. Een ruim en rustig plekje, perfect sanitair en goede eetgelegenheden.

Website Knaus Campingpark Hünfeld Praforst

(Ontdek hier je favoriete vakantie in Duitsland)

(Ontdek hier je ANWB camping onderweg in Duitsland)


arrow_backTerug camping overzicht