JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

--- Camping Ostrauer Mühle---

Onze ervaringen met Camping Ostrauer Mühle bij Bad Schandau (Laatste bezoek 2013)


De Bastei, uitzicht op de Elbe

Camping Ostrauer Mühle bij Bad Schandau is een kleine camping in Sachsen, midden in het natuurgebied Elbsandsteingebirge Sächsische Schweiz. 50Km onder Dresden en 10Km van de Tsjechische grens, prachtig in een zijldal van het Elbtal gelegen.

Ostrau is een buitenwijk van het toeristische stadje Bad Schandau dat aan de oever van de Elbe ligt, op loopafstand van de camping in het zijdal Kirnitzschtal. Het smalle Kirntizschtal is net buiten Ostrau wat breder, daar bevind zich de camping pal aan de Kirnitzschbach gelegen.

De camping telt 100 plaatsen, heeft een pension, en er zijn enkele appartementen te huur. Voor een kleine camping zijn er veel faciliteiten beschikbaar en wat er verder nodig is voor een geslaagde vakantie is wel in de nabije omgeving te vinden.

Op de camping zelf is een kleine kiosk waar alle noodzakelijkheden te verkrijgen zijn, de supermarkten zitten in Bad Schandau. Op loopafstand, maar fietsen of met de wagen kan natuurlijk ook.

Een bushalte ligt naast de camping, daarnaast rijdt er door het Kirnitzschtal een historische tramlijn, gebouwd in 1898, die van dezelfde halte gebruik maakt. De tram rijdt zowel naar Bad Schandau aan de Elbe als tot achter in het dal bij het eindstation Lichtenhainer Wasserfall. Een mooie startplek voor wandeltochten. De tram rijdt elk kwartier, de ene keer omhoog en de volgende weer omlaag in het Elbtal, zelfs tot 21:00 uur.

camping Ostrauer Mühle bij Bad Schandau

Ook direct vanaf de camping kan worden gewandelt door het bijzondere natuurgebied Elbsandsteingebirge, zie onze wandelroute beschrijvingen Duitsland. Dit unieke gebergte biedt zeer veel mogelijkheden voor wandelliefhebbers, van zeer eenvoudig tot aan bergbeklimmen toe.

Grote steden in de nabije omgeving zijn de Stadt Pirna en Dresden, en vlak over de grens met Tsjechië ligt de prachtige stad Décin op een half uurtje rijden. Zelfs Praag is in twee uur bereikbaar, met de auto of speciale touringcar.

Schloss Wesenstein, Festung Königstein, Burg Stolpen en vele musea in de omgeving zijn te bezoeken bij minder weer, maar ook de kleine toeristische plaatsjes langs de Elbe, de rondvaartboten of een Kahnfahrt over de Obere Schleuse zijn aantrekkelijke uitstapjes. De rondvaartboten op de Elbe gaan zelfs tot in hartje Dresden.

Wie het sanitairgebouw op de camping in loopt denkt bij de kleuren van de betegeling aan de tachtiger jaren, maar niets is minder waar. Het is allemaal nieuw en uiterst modern. Superschoon, prima voorzieningen en ook in de winter behaaglijk door een combinatie van warme lucht en vloerverwarming.

Centraal tussen de dames en herenafdeling is een ruimte met alle overige voorzieningen. Een rij keukens met elektrische kookplaten, afwasruimte, en ruim voldoende wasmachines en drogers. Ook aan gasten met baby's is gedacht.

Voor deze voorzieningen moet deels apart worden afgerekend via een gastenkaart die, eenmaal als een chipkaart opgeladen, overal voor kan worden gebruikt. Langer douchen of meer voorzieningen gebruiken is heel flexibel en naar persoonlijke voorkeur.

natuurgebied Elbsandsteingebirge Sächsische Schweiz

Het restaurant bij de camping, een Stube, is vrij primitief maar netjes aangekleed. Ze serveren er prima plateservice menu's tegen zeer scherpe prijzen. Voor een Schnitzel met gebakken aardappelen en Keizergemüse, (Gemengde groenten), moesten we € 7,50 neertellen! De heerlijke Schweinebraten met Sauerkraut en aardappelpuree was slechts € 8,-!

Over de service is geen negatief woord te zeggen, de mensen zijn 'Gemutlich' gastvrij. Heb je een boodschapje en de kiosk of receptie is gesloten? Gewoon even aanbellen, ze helpen graag.

Camping Ostrauer Mühle Camping Ostrauer Mühle Camping Ostrauer Mühle speelplaats centraal op de camping
halte van de historische tram naast de camping prima en voordelig eten in de Stube het sanitairgebouw
klik op een kleine foto voor een vergroting
nieuw en modern sanitair in gedateerde kleuren een grote ruimte voor koken en afwassen het toeristische stadje Bad Schandau het toeristische stadje Bad Schandau
het toeristische stadje Bad Schandau het toeristische stadje Bad Schandau het toeristische stadje Bad Schandau
klik op een kleine foto voor een vergroting

Camping Ostrauer Mühle is een prima vakantieadres in een overweldigend mooi natuurgebied met veel mogelijkheden. De voorzieningen zijn zeer goed voor een kleine camping, wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Website Camping Pension Ostrauer Mühle

(Ontdek hier je favoriete vakantie in Duitsland)

(Ontdek hier je ANWB camping Duitsland)


arrow_backTerug camping overzicht