JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

--- Camping am Mühlenteich Lingerhahn ---

Onze ervaringen met Camping am Mühlenteich Lingerhahn (Laatste bezoek 2010)


receptie-resataurant van de camping

Camping am Mühlenteich is een prachtige locatie voor een tussenstop na een lange reis vanuit het zuiden, maar ook prima om er zo maar eens op uit te trekken voor een paar dagen. In een bos en ver van grote steden en Autobahn, is het een oase van rust in de natuur met ontzettend veel mogelijkheden en vermaak op en rond de camping. In de omgeving is het Rijndal, maar ook de Moezel goed te bereiken.

Tussen Bad Kreuznach en Koblenz aan de A61/E31 is de camping via afslag 44 bereikbaar. Onderaan de afslag richting Laudert, de L217, dan in Laudert over de L214 en L216 naar Lingerhahn. Een afstand van ongeveer 7Km. (Let op, sommige navigatiesystemen gaan op deze route de fout in. Vanaf Laudert dan gewoon de campingborden volgen)

In het dorp Lingerhahn aangekomen zijn er drie wegen naar rechts en bij alle drie staat de camping rechtsaf aangegeven. De camping ligt 1km achter de dorpskern.

Daar wij nog een paar boodschappen nodig zijn om de avond en de volgende reisdag door te komen, gaan we in Lingerhahn eerst op zoek naar een supermarkt.

Maar helaas, het is zo klein dat zelfs dat er niet is. Alleen een hele kleine gezellige Dorfsladen is er te vinden. Daar is werkelijk van alles te koop, maar alleen basiszaken. Een supermarkt ligt op 10Km afstand in Emmelshausen.

in Lingerhahn is alleen een kleine Dorfsladen te vinden

Wel komt er elke morgen een warme bakker op de camping met diverse soorten heerlijke brood(jes) en lekkernijen.

De camping ligt in het bos aan een rivier/beek op een hellend terrein. Bij aankomst is er links een groot beschut grasveld met bomen voor doorreizigers, en rechts de gebouwen met daarachter zeer ruime plaatsen voor kampeerders en vaste gasten.

Door de ligging in het bos en het vele groen op deze camping, zijn er zowel zon- als schaduwplaatsen. Hier kies je gewoon zelf waar je graag wilt staan.

Er zijn twee sanitairgebouwen, een bij het trekkersveld en een bij de vaste plaatsten. Beide zijn heel erg gedateerd, en dan druk ik me netjes uit. Maar belangrijker, goed schoon. Geen muntjes en gedoe, uitgerust met normale kranen en warm water in overvloed. Het is er prima douchen na een lange reis.

Voor een camping van deze grootte, 400 plaatsen, wordt wel heel erg veel geboden. Wij hebben 's avonds een rondwandeling over de camping gemaakt en waren onder de indruk van al het gebodene. Voor alles geldt wel dat er niets nieuw is... alles draagt een duidelijk ouderdomsstempel, maar is wel goed onderhouden en zit keurig in de verf.

prachtige ruime kampeerplaatsen in het bos

Die voorzieningen beginnen al naast het trekkerskamp. Een enorm sportpark, voetbalvelden, een grote partytent waarin ook bij natte omstandigheden gespeeld kan worden. De tent wordt ook gebruikt voor gezellige avonden met BBQ of andere animatie. En dan is er nog een tennisveld, beachvolleybalveld, grillhut en solarium.

Op de hoofdcamping is een natuurzwembad, prachtig gelegen in het bos met een mooie glooiende ligweide er omheen. Zelfs ligstoelen staan er klaar. Helaas kan dit 'natuurwater' in voor- en naseizoen best eens koud zijn.

In de onmetelijk grote speeltuin tussen beide delen van de camping in, vind je van alles voor jong en oud. Natuurlijk voor de kleinsten de schommels, wip en andere attributen, maar ook een overvloed aan bijzondere speeltoestellen. Een locomotief met steenkoolkarretjes, een stoomwals, een klimrots en grote vrachtwagenbanden om in te ravotten.

Voor de wat ouderen zijn er blokhutten en chalets ingericht als jeugdhonk met biljart en dartbord. Of als Kino, of internetruimte. 80% Van de camping is ook voorzien van draadloos internet.

  • de nieuwe receptie en het restaurant van prachtig bewerkt hout
  • de nieuwe receptie en het restaurant van prachtig bewerkt hout
  • de nieuwe receptie en het restaurant van prachtig bewerkt hout

De receptie en het restaurant zijn onlangs geheel verbouwd en ook daar is weer iets bijzonders van gemaakt. Alleen al de receptie is een pronkstuk van bewerkt hout. Volgestouwd met folders, brochures en veel prullaria, is het er gezellig en voel je je gelijk welkom. Ook de familie Christ geeft je een hartelijk welkom.

het beschutte trekkersveld met schaduwgevende bomen ruimte genoeg, ga maar ergens staan sanitairgebouw op het hoofdveld de trap voert naar het sportpark en de enorme speeltuin de grote partytent is maar een van de vele voorzieningen
een natuurzwembad met mooie ligweide bijzondere attributen op de grote speelplaats bijzondere attributen op de grote speelplaats bijzondere attributen op de grote speelplaats
klik op een kleine foto voor een vergroting

In hetzelfde gebouw zit ook het restaurant met een ruim buitenterras/Biergarten. De kaart is uitgebreid maar eenvoudig, prima eten voor een prima prijs. Tijdens de maaltijd kijk je je ogen uit naar al het schitterend bewerkte hout om je heen en waarop je zit. In de rugleuningen van de stoelen zijn mooie wijnranken uitgewerkt, en zelfs de plafondbalken zijn het aanzien waard.

In de hoeken zijn gezellige alkoven en nisjes gemaakt die het restaurant een huiskamersfeer geven. Een overvloedige hoeveelheid schilderijen, beeldjes en snuisterijtjes vullen het restaurant en zijn gezellig belicht. Later op de avond doet het restaurant dienst als disco of staat het open voor ouderen om een dansje te wagen.

Of het voor een overnachting is of om er meerdere dagen door te brengen, camping am Mühlenteich kun je wel even voor omrijden.

Website Camping am Mülenteich

(Ontdek hier je favoriete vakantie in Duitsland)

(Ontdek hier je ANWB camping Duitsland)


arrow_backTerug camping overzicht