JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

---Camping Am Auwaldsee, Ingolstadt---

Onze ervaringen met Camping Am Auwaldsee, Ingolstadt (Laatste bezoek 2019)


Receptie camping Am Auwaldsee Ingolstadt Duitsland

Een camping midden tussen grote industrieterreinen, maar verrassend rustig in een prachtig groen dennenbos aan de Auwaldsee.

Net voorbij Nürnberg realiseren we ons dat we rond het spitsuur in München zullen zijn. Dat is niet aanlokkelijk, zeker daar de mooie overnachtingcampings in Duitsland rond Rosenheim nog ver voorbij München liggen. Dat kan een latertje worden.

We besluiten al voor München te stoppen en vinden deze camping in Ingolstadt waar we al om vier in de middag aankomen en zo een fijne lange campingavond in het verschiet ligt. En daarmee de volgende dag een rustige filevrije rit rond München naar onze eindbestemming in Oostenrijk.

Vanaf de A9/E45 afslag Ingolstad-Süd, dan aan het eind van de afrit linksaf. Bij het tweede stoplicht weer links -de eerste stoplicht is een toegang tot een bedrijf- en dan voorbij de Mac nogmaals linksaf.

ruime plaatsen op camping Am Auwaldsee Ingolstadt

Aan het einde kun je dan links de 'Zum Auwaldsee' in, die achter de camping langs loopt. De ingang is nu niet meer te missen.

Onze verwachtingen zijn niet al te hoog gespannen als we over de industrieterreinen rijden, maar daar komen we snel op terug als we op de camping arriveren. Het is een prachtig aangelegd park met veel groen in de vorm van dennen, fraaie sparren en loofbomen. Het Autobahn verkeer is er wel hoorbaar maar niet storend. Het vele groen dempt de geluiden en de vele vogels in het park zingen er ruimschoots bovenuit.

Bij de receptie worden we ontvangen door Herr Voigt, die eerst wat nors overkomt. Al gauw blijkt dit een pose, de man heeft een voorkeur voor heel nuchtere humor. (Te veel Herman Finkers gekeken?) Ik hou ook wel van dat genre grappen en even later wordt er dan ook hartelijk gelachen.

Zijn collega begeleidt ons op de fiets naar onze plaats. Dat gebeurt door ergens de fiets te stoppen, een weids armgebaar te maken en weer weg te rijden. Het is ons duidelijk; 'Ga hier maar ergens staan dus'. Dat laten we ons geen tweede keer aanwijzen, we zien voldoende mooie schaduwrijke plekjes onder de dennen. Tussen de industrieterreinen en toch zo groen en ruim... we geloven onze ogen niet.

Situatiekaart: Camping Am Auwaldsee Ingolstadt

Bij ons bezoek in 2015 bleek het sanitairgebouw net geheel vernieuwd te zijn. Het voorheen gedateerde maar schone sanitair is omgebouwd tot een prachtig modern gebouw waarin het aan niets ontbreekt. Dit maakt deze camping nog aantrekkelijker voor een overnachting onderweg naar zuidelijker streken.

Voor de ingang van de camping is een groot restaurant met terras te vinden. Erboven een bord met de tekst 'Griass Gott'. Welkom dus. Of dit bij de camping hoort weten we niet, maar het ligt wel lekker dichtbij. Gegeten hebben we hier nog niet, maar het ziet er niet onaardig uit. Een andere mogelijkheid is 'Die Blaue Lagune'. Een eenvoudiger gelegenheid direct aan het meertje gelegen. Vanaf de campingpoort voor het water linksaf ongeveer vijf minuten lopen.

2011 Annet: Wij hebben gegeten in het restaurant aan het begin vd camping. Voor een redelijke prijs. Geen culinaire hoogstandjes maar dat verwacht je dan ook niet. De overnachting was al met al voor ons een positieve ervaring.

2023 Mireille en Peter: De Blauwe Lagune eetgelegenheid bij het strand is vanwege instortingsgevaar gesloten, maar het Wirtshaus am Auwaldsee bij de campingingang is wel open. Tip is om op tijd te gaan eten, het is er soms zo druk dat er mensen worden weggestuurd.

Bij de ingang van de camping ligt ook een kleine speeltuin met fraaie speeltoestellen en daar tegenover een grote Midgetgolf baan.

Mooi ook van deze camping is de ligging aan het meertje met de naam 'Auwaldsee'. Wij waren er op tijd en hebben na het eten dan ook een heerlijke rondwandeling rond dit meertje kunnen maken. Het is rustig wandelend drie kwartier tot een uur lopen helemaal rond de 'See'.

Ruime plaatsen in het groen op camping Am Auwaldsee Ruime plaatsen in het groen op camping Am Auwaldsee sanitairgebouw sanitairgebouw speeltuin bij de ingang van de camping
de benen strekken rond de Auwaldsee de benen strekken rond de Auwaldsee de benen strekken rond de Auwaldsee de benen strekken rond de Auwaldsee
klik op een kleine foto voor een vergroting

Een hele fraaie en vooral groene camping waar je dat niet zou verwachten. Eten/drinken en sanitair prima in orde en de Auwaldsee is een plaatje. Een perfecte onderbreking van de reis.

Website camping Am Auwaldsee Ingolstadt

(Ontdek hier je favoriete vakantie in Duitsland)

(Ontdek hier je ANWB camping onderweg in Duitsland)


arrow_backTerug camping overzicht