JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

---Camping Mainblick Schwarzenau Würzburg---

Onze ervaringen met Camping Mainblick Schwarzenau Würzburg (Laatste bezoek 2022)


Camping aan de Main met haven voor plezierboten

Net voorbij Würzburg in de richting Nürnberg, is aan de A3 bij de afslag met nummer 74, Kitzingen/Schwarzach aangegeven. Ook de camping is er duidelijk aangegeven en ligt in het 'Ortsteil' Schwarzenau. Rijdend op de brug over de Main naar dit dorpje, zie je de camping rechtsonder al aan het water liggen.

De camping heeft een meerdere velden voor gasten 'op doorreis', de mooiste voor vroege volgens direct aan het water. Gasten kunnen achteruit inparkeren en staan dan met de caravan naar de Main toe. Tussen caravan en Main ligt alleen nog een stook gras van een metertje of vijf. Een mooi plekje om na een lange reis nog even op de oever te zitten en naar de langsvarende Aken en pleziervaartuigen te kijken.

Tussen caravan en Main ruimte om te zitten

Het restaurant op de camping is heel gezellig ingericht en heeft een prima keuken. Bij mooi weer is er ook een ruim terras waar gegeten kan worden. De bediening is zeer vriendelijk te noemen.

Het sanitair is heel modern en goed schoon. De vele douches, wascabines en wasbakken maken dat ik nooit heb hoeven wachten voor een douche, ook bij een volle camping. De douches werken op basis van 1 Euro munten.

Op de camping zijn veel voorzieningen. Een zwembad, twee speeltuinen en o.a. een levensgroot schaakbord. Kinderen kunnen zich na een lange autorit hier prima vermaken.

Situatiekaart: Camping Mainblick Schwarzenau

Wie nog graag de benen wil strekken kan het beste de camping aflopen richting de eerder overgestoken brug. Daar ligt voorbij de haven een pad langs de oever van de Main waar het heerlijk wandelen is. Het voert onder de brug door, eerst nog langs enkele akkers, en verderop een stuk bos in. Ook honden kunnen hier even lekker ravotten.

camping deel voor trekkers auto kan voor de caravan blijven iedereen staat pal aan de Main jachthaven met boothelling op de camping
Klooster aan de overzijde wandeling vanaf de camping fraaie boom ingericht als speeltuin
klik op een kleine foto voor een vergroting

Deze camping heeft mooie plaatsen aan het water voor trekkers en een prima restaurant. Door achteruit in te parkeren uitzicht op de Main vanuit de caravan en 's morgens eenvoudig weer weg te rijden.

Website camping Mainblick Schwarzenau Schwarzach

(Ontdek hier je favoriete vakantie in Duitsland)

(Ontdek hier je ANWB camping onderweg in Duitsland)


arrow_backTerug camping overzicht