JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

---- Camping Zierenberg bij Kassel ----

Onze ervaringen met Camping Zierenberg bij Kassel (Laatste bezoek 2015)


ingang camping

Vanuit Noord-Nederland, onze woonomgeving, is Zierenberg bij Kassel niet ver. Wij gebruiken deze camping op de heenweg dan ook alleen als we pas laat weg kunnen. Bijvoorbeeld na de middag. Op de terugweg uit Oostenrijk is Zierenberg standaard onze bestemming waar we naar uitzien om er de laatste vakantienacht door te brengen. Dit halen we vanuit Kärnten echter alleen als het niet al te druk is op de wegen.

Vanuit Nederland is Zierenberg de laatste afslag A44 vóór Kassel. Daarna is er nog een mooie slingerweg door dit bergachtige gebied om bij het dorpje Zierenberg te komen. In het dorp is een éénrichtingsverkeer route om het centrum heen. Rechts om het centrum gaat een weg flink steil omlaag om achter het dorp bij de camping te komen, op de terugweg gaat het aan de andere kant van het centrum weer heuvelop.

links modern sanitairgebouw

Als je langs het restaurant en sanitairgebouw de camping oprijd (foto's), ligt er rechts een mooi grasveld. Eenvoudig eroprijden, stelpoten uitdraaien en gaan zitten. De volgende morgen eenvoudig via het tweede asfaltpad aan de overzijde van het grasland weer rechtdoor wegrijden. De auto hoeft niet losgekoppeld te worden, geen keren en manouvreren. Je staat dus snel en je kunt snel weer weg.

Het eerste sterke punt van 'Campingplatz Zu Warme Zierenberg' is het restaurant. Niet groot maar zeer gezellig met enorme Schnitzels voor heel weinig. In 2008 betaalden we voor een Schnitzel of Rumpfsteak € 8,70. Daar wil je zelf niet voor koken. Het uitgebreide saladebuffet is inclusief. Heerlijk.

Wij gaan er dan ook graag eten op onze laatste vakantiedag of er juist aan de vakantie beginnen. Het 'vakantiegevoel' is hier snel gevonden.

Nog een extra tip: Als er na de maaltijd wordt gevraagd of het eten 'Vettig' was, zeg dan ja. Alleen als het antwoord 'ja' is, krijg je een locale Schnapps geschonken van het huis.

Situatiekaart

Tweede sterkte is het sanitairgebouw. Eenvoudig wit betegelde inrichting maar zeer schoon en groot. Mooi zijn vooral de twee zeer ruime familiecabines. Compleet met wasbak, toilet en douchegedeelte. Zo veel ruimte zie je zelden op campings. Ook de andere vier douchecabines zijn zeer ruim. Het douchen en warm water is inclusief.

De camping ligt aan de voet van de 578m hoge Dörnberg in een prachtige omgeving. Heerlijk om er na een lange autorit 's avonds nog even de benen te strekken door de Dörnberg te beklimmen. Bij de ingang van de camping gaat een bospad omhoog. Wie niet zwaar wil klimmen kan net boven de bosrand rechtsafgaan. Dit boerenpad bied een mooie wandeling door het natuurgebied naar een fraaie spoorwegbrug.

Nog even op de camping vermaak zoeken kan ook. Er is een ruime speeltuin, ruimte om een balletje te trappen, of loop eens rond de mooie eendenvijver. Er ligt ook een ruime Midgetgolfbaan te wachten. Voor kinderen is er nog een afgedankte tram waarin gespeeld kan worden bij slecht weer.

ingang camping en sanitairgebouw restaurant met terras eenvoudig oprijden en afrijden aan de voet van een berg; Ideaal voor een wandeling
speeltuin met tram voor de jeugd golfbaan op de camping eendenvijver op de camping
klik op een kleine foto voor een vergroting

Zeer grote schnitzels voor weinig, heerlijke douches en een gemakkelijk erop/eraf camping zonder gemanouvreer. Ideale 'onderweg' camping.

Website camping Zierenberg

(Ontdek hier je favoriete vakantie in Duitsland)

(Ontdek hier je ANWB camping Duitsland)


arrow_backTerug camping overzicht