JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

--- Panorama camping Petite Suise Dochamps---

Onze ervaringen met Panorama camping Petite Suise

Als uitvalsbasis voor het maken van dagtochten gaat onze voorkeur uit naar kleine rustige campings, maar deze middelgrote camping hebben we ook als heel plezierig ervaren. Petite Suise kunnen we zeker aanbevelen voor een korter of langer verblijf.

ruime staplaatsen camping Petite Suise

Camping Petite Suise is een prachtige terrassencamping aan de rand van het stadje Dochamps in het hoogste gedeelte van de Ardennen. Het ligt dicht bij La Roche-en-Ardennen en dus erg centraal voor het maken van schitterende wandeltochten. En wat te denken van het op een steenworp afstand te vinden Ourthedal. Wandelmogelijkheden te over.

De camping ligt op 500m hoogte tegen een berghelling. Een terrassen camping. Vanaf de meeste plekken is er dan ook een mooi uitzicht over de velden en beboste hellingen, maar dan moet het weer wel meezitten. Wij zijn er een week in mei geweest met vooral regen en mist, we hadden dan ook niet veel aan dit uitzicht.

Wat wij gezien het gure weer met vorst in de nachten wel belangrijk vonden was het sanitair. Na een natte en koude wandeldag is een warme douche zeer welkom, en dat is bij Petite Suise heel goed in orde.

terras bij het restaurant

Er zijn drie sanitair gebouwen, wij hebben steeds gebouw twee gebruikt. Alles steeds perfect schoon, het hele gebouw is goed verwarmt, en de douches geven flink heet water. Ook de overige voorzieningen als de kinderafdeling en de familiedouche zien er keurig verzorgd uit.

Wij hebben de camping bezocht met onze eigen caravan, maar je kunt er ook een tent huren, een stacaravan of verschillende type Chalets.

Op de camping werkt een Nederlands team onder leiding van bedrijfsleider Peter Maier die hun best doen om het de kampeerder naar de zin te maken. Kun je zelf de caravan moeilijk op de plaats zetten en afstellen? Geen probleem, vraag het en je wordt gelijk geholpen. Er is in de receptie al heel veel informatiemateriaal aanwezig van de wijde omgeving, bij een korter verblijf is het dan ook niet nodig om gelijk naar La Roche te rijden voor de VVV. Prima!

terrassencamping in de natuur

Petite Suise heeft ook verder veel te bieden voor de bezoekers. Natuurlijk een bar/restaurant, wij hebben er heel goed gegeten, maar ook de campingwinkel kwam ons goed van pas. Niet alleen voor de verse broodjes elke morgen, maar de winkel heeft een voldoende groot assortiment waar we ons prima mee konden redden als er eens weinig tijd over bleef om de supermarkt in La Roche nog aan te doen. Ze hebben er veel Nederlandse produkten, vaak dingen die wij gewoon zijn te gebruiken maar in de grote supermarkt niet konden krijgen.

terrassencamping Petite Suise terrassencamping Petite Suise tennisbaan en veel andere voorzieningen het zwembad, nog leeg in mei
speeltuin voor de kleintjes onderkomen van het animatieteam de goed voorziene campingwinkel
klik op een kleine foto voor een vergroting
sanitairgebouw II sanitairgebouw II sanitairgebouw II sanitairgebouw II
stacaravans te huur Chalets te huur tenten te huur
klik op een kleine foto voor een vergroting

Natuurlijk heeft een camping van deze grootte meer voorzieningen dan de kleine campings waar wij doorgaans komen, van verwarmd zwembad tot tennisbaan, voetbal- en volleybalveld. Voor de kleintjes is er een grote speeltuin en een actief animatieteam met een eigen vaste tent waar ze de hele dag bezig zijn. Zelfs in het vroege voorseizoen.

Panorama camping Petite Suise ligt schitterend tegen een berghelling met mooi uitzicht vanaf de meeste staplaatsen. Het sanitair is er top en er zijn meer voorzieningen dan wij ooit nodig zullen hebben. Een aanrader als uitgangpunt voor Ardennen wandelaars.

Website Panorama camping Petite Suise

(Ontdek hier je favoriete vakantie in de Belgische Ardennen)

(Ontdek hier je ANWB camping Belgische Ardennen)


arrow_backTerug camping overzicht