JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

--- Camping Le Canada in Chiny ---

Onze ervaringen met Camping Le Canada in Chiny


ingang camping Le Canada in Chiny

Camping Le Canada is een kleine eenvoudige camping met een geweldige ligging pal aan de Semois op de grens tussen de Gaume streek en de Ardennen.

Diep onder in het Semoisdal ligt de camping aan de noordoever in een klein zijdalletje pal zuid gericht. Bijna de hele dag is er zon maar er zijn ook prima schaduwplekjes.

Aan de andere oever, te bereiken via de mooie oude Saint-Nicolas brug naast de camping, ligt Chiny hoog boven het rivierdal.

De camping is dan ook zeer geschikt voor natuurliefhebbers, het is er heerlijk rustig. Midden in de natuur betekent wel dat de vogels 's morgens op tijd hun gezang ten beste geven. Voor velen genieten, voor anderen...

Een erg kleine camping staat garant voor weinig voorzieningen. Het sanitairgebouwtje is gedateerd maar wordt zeer goed schoon gehouden. Aan de achterzijde is een halfopen ruimte/schuur met wasmachines en droogtrommels. Het is onmiskenbaar dat er het een en ander aan het sanitairgebouw is verbouwd, maar zoals bij alles op deze camping wordt er weinig afgewerkt. Het ziet er rommelig uit.

wij huurden er deze keurige stacaravan

Er is een speeltuintje voor de kinderen dicht bij de rivier op een prachtige plek, en in juli/augustus is het terras met bar bij de Semois open waar David, de campingeigenaar, het soms drukker heeft met zijn kanoverhuur dan met de camping. (Kayak Le Batifol)

Een geweldig mooi strandje met schaduwgevende bomen is heerlijk voor de kinderen, en de bankjes langs de Semois nodigen uit om er 's avonds in alle stilte met een thermoskan koffie bij het water te gaan zitten om de zon onder te zien gaan achter de oude boogbrug.

Op de camping zijn plaatsen voor caravans en tenten en er worden stacaravans verhuurd. Nieuw zijn de tipi's op de camping.

Verder staan er vooral veel stacaravans op vaste plaatsen. De vaste gasten waren opvallend vriendelijk naar ons Nederlanders, maar veel meer dan een hartelijk 'bonjour' konden we niet uitwisselen. Er wordt op de camping geen woord Nederlands gesproken en wij hebben 'wat moeite' met hun taal.

kaart Florenville - Chiny

Uitzondering is David. Hij doet erg zijn best om zich in het Nederlands verstaanbaar te maken. Toen we wilden melden dat er mieren onze stacaravan binnenkwamen bleek het wat lastiger uit te leggen, maar ik geloof dat hij het heeft begrepen. Ook een babbeltje over moeflons die we in de bossen hadden gezien liep even stroef tot we erachter kwamen dat de Fransen ook moeflon zeggen maar de klemtoon net anders leggen.

Als je David nodig hebt voor een nieuwe gasfles of andere zaken, dan is hij zowel overdag als 's avonds maar op een manier te bereiken. Via zijn 06-nummer die hij aan iedere gast bekendmaakt en ook heeft aangeplakt.

Overdag is hij veel weg met zijn busje om kanoërs stroomafwaarts weer op te halen en 's avonds is hij thuis. Enkele kilometers verderop. Na een belletje is hij echter steevast binnen tien minuten terug op de camping. Aan de service valt niets af te dingen.

Op de camping vind je geen restaurant, maar wel een erg mooie op loopafstand in een oude watermolen. Ze hebben er een erg goede keuken en fraai terras aan het water. In Chiny zou ook een mogelijkheid zijn, maar veel meer keuze is er op 7 Km afstand in het gezellige stadje Florenville.

Ook voor een supermarkt moet je in Florenville zijn, Chiny heeft alleen een bakker, slager en kleine kruidenier te bieden.

camping Le Canada in Chiny het sanitairgebouw het dorpje Chiny hoog boven het Semoisdal veel stacaravans op de camping
rustig plekje aan een zijbeekje de speeltuin bij de Semois de speeltuin bij de Semois
klik op een kleine foto voor een vergroting

Door de centrale ligging van Chiny is het maar een paar minuten rijden naar Florenville of de vele andere leuke stadjes in de directe omgeving. Chassepierre, Orval, Herbeumont, Bertrix en zelf Frankrijk zijn snel bereikbaar.

foto van de Semois bij de camping foto van de Semois bij de camping foto van de Semois bij de camping foto van de Semois bij de camping
foto van de Semois bij de camping foto van de Semois bij de camping foto van de Semois bij de camping
klik op een kleine foto voor een vergroting

Dé toeristenplaats is echter Florenville. Gelegen hoog op de eerste 'cuesta' van Lotharingen heb je vanaf de kerk en bij het 'Maison du tourisme' een enorm uitzicht. Het loont de moeite om er eens rond de kerk te lopen maar ook zeker genoemde VVV te bezoeken. Dit gebouw is op de rand van de cuesta gebouwd en als je via de glazen deuren binnenloopt wordt je beloond met een bijzonder uitzicht.

indrukken van Florenville indrukken van Florenville indrukken van Florenville indrukken van Florenville
indrukken van Florenville indrukken van Florenville indrukken van Florenville
klik op een kleine foto voor een vergroting

In het centrum ligt een grote parkeerplaats waar ook regelmatig een markt wordt gehouden. Het stadje heeft een sterke regiofunctie en kan dan ook bogen op een ruim winkelaanbod in verhouding tot de 5500 inwoners. Rond het centrale plein vind je dan ook veel restaurantjes en gezellige terrasjes waar het altijd druk is.

(Voor een luxe camping in de Gaume streek met een overvloed aan voorzieningen kun je terecht in Bertrix of Florenville. Vraag bij de Bertrix camping altijd eerst een offerte. De prijzen op hun website zijn 'kaal' en ze brengen bij verhuur objecten nogal wat verplichte extra's in rekening. Voor ons reden om snel een bedankje te sturen. Of ze dat ook doen bij gewone staplaatsen is ons niet bekend).

Camping Le Canada is een mooie gelegen rustige natuurcamping aan de Semois. Geen luxe, maar wel alles wat we nodig hebben voor een paar heerlijke dagen.

Website camping Le Canada

(Ontdek hier je favoriete vakantie in de Belgische Gaume)

(Ontdek hier je ANWB camping in België)


arrow_backTerug camping overzicht