JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

--- Camping Tonny Amberloup Sainte-Ode ---

Onze ervaringen met Camping Tonny Amberloup Sainte-Ode


Ingang van de camping, een brug over de beek met rechts het hoofdgebouw

Prachtige mooi onderhouden camping in het hart van de Ardennen, ingesloten door de Ourthe. De Ourthe splitst zich stroomopwaarts net voor de camping in verschillende stroompjes waardoor er meerdere eilanden zijn ontstaan waarop de camping ligt. Via bruggetjes kom je van eiland naar eiland.

Dit grote stuk natuurschoon van 3 hectare wordt maar voor een klein deel gebruikt als camping. Het telt slechts 75 plaatsen. Er blijft dus heel veel ruimte voor kinderen om te kunnen spelen in de beekjes, op de eilandjes, of in de bossen. Zelfs hutten bouwen in het bos op de camping is toegestaan, maar ook dammen bouwen in de beek.

Het campingdal en de verdere omgeving zijn in het voorjaar volledig geel van de wilde narcissen. Ook de camping is dan één gele zee van bloemen. Dit maakt een rondje over de camping wel heel bijzonder.

Onze goed uitgeruste stacaravan 2004

Bij ons laatste bezoek in september 2018 was de camping pas overgenomen door een Belgische eigenaar. De vorige eigenaren hadden al veel gedaan zoals het opknappen van het jeugdhonk, een uitgebreidere menukaart in het restaurant, en niet onbelangrijk, er is een tweede sanitair gebouw gerealiseerd. Dit is een heel mooi en modern ingericht gebouwtje geworden, maar het zijn slechts twee douches voor heren en twee voor de dames. Bij drukte op de camping lijkt dit niet veel en moet je uitwijken naar de oude sobere voorzieningen. Mogelijk dat de nieuwe beheerders dit nog gaan aanpakken.

De kampeerplaatsen zijn ruim met een mooie dichte grasmat en leuke watertappunt in de vorm van een put.

De stacaravans zijn modern, schoon en zeer compleet. Het enige wat er gelukkig ontbreekt, is de TV. Zo komen we eindelijk weer aan dat goede boek toe of wordt er weer eens gezellig een avondje gekaart. (De nieuwe eigenaar vertelde in 2018 dat deze stacaravans gaan verdwijnen, hij wil geen 'wit' meer zien en helemaal over naar houten hutten of chalets.)

Het restaurant met bar is gezellig en huiselijk ingericht en heeft nu een meer uitgebreide menukaart gekregen. Waren er voorheen alleen snacks verkrijgbaar, nu kun je ook kiezen uit verschillende menu's.

Het restaurant biedt ook onderdak aan de bibliotheek en een spelletjeshoek. Verder zijn er beperkt levensmiddelen verkrijgbaar.

Zoals vermeld kunnen kinderen zich helemaal uitleven in het bos of in de beek, maar er is ook een speeltuin op een groot grasveld aan de beek. (Foto onder) Een jeugdhonk ontbreekt evenmin en de ouderen kunnen zich vermaken bij de Jeu de Boulesbaan. Tijdens schoolvakanties worden er allerlei zaken georganiseerd.

Over een uitgezette wandelroute in de omgeving kunnen de gasten ook goed worden geïnformeerd. Samen hebben ze alle routes in de omgeving gelopen en spreken dus uit eigen ervaring..

Voor deze streek zijn vier NGI wandelkaarten nodig om alles te bestrijken. Bij de VVV Sainte-Ode is echter een speciale NGI wandelkaart verkrijgbaar die het het totale gebied bevat voor slechts 8 Euro. Daar is ook de ardennen gastenkaart verkrijgbaar voor allerlei kortingen. Met de opbrengst van de kaarten worden de markeringen van de wandelroutes onderhouden.

Sainte-Ode-Tourisme:
Sprimont 41
B-6680 Sainte-Ode
Tél. : +32 (0)61 68 86 11
www.sainte-ode-tourisme.be

Amberloup ligt centraal in de Ardennen, zodat je altijd dicht bij de mooiste plekjes zit. Wil je lekker wandelen langs de Ourthe, de Lomme, liever de Süre of naar het hoogste Ardennenpunt bij Baraque de Fraiture, alles kan snel worden bereikt.

het gehucht Tonny een camping laantje luxe stacaravans en chalets ruime opzet kampeerplaatsen
speeltuin langs de Ourthe Receptie, restaurant, bibliotheek, campingwinkel en sanitair een van de bruggetjes op de camping prachtige natuur achter de camping
klik op een kleine foto voor een vergroting
's morgens na een flinke nachtvorst met pasen de Ourthe splitst zich en vormt de eilanden waarop de camping ligt de spulletjes staan klaar voor een wandeling
zonsondergang op de camping om stil van te worden het dal voor de camping
klik op een kleine foto voor een vergroting

Camping Tonny is een fijne camping en de ligging is ideaal voor wandeltochten. Voor kinderen zijn de eilanden, het bos en het water een paradijs waar ze veilig hun gang kunnen gaan.

Website camping Tonny

(Ontdek hier je favoriete vakantie in de Belgische Ardennen)

(Ontdek hier je ANWB camping Belgische Ardennen)


arrow_backTerug camping overzicht