JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

--- Bungalowpark Sunclass Grandhan Durbuy ---

Onze ervaringen met Bungalowpark Sunclass Grandhan Durbuy


Bungalow omgeven door groen

Op onze site heb ik verder alleen campings besproken, maar deze is een uitzondering. Grandhan Durbuy is een bungalowpark en heeft geen mogelijkheden voor tenten of caravans. Wie net als wij wel eens een stacaravan huurt, kan dit als alternatief overwegen. Het is onze ervaring dat de prijsverschillen caravan/bungalow in het voorjaar wel meevallen.

Op dit vakantiepark staan huisjes, alleen bestaand uit een puntdak, verspreid in een dicht naaldbomenbos. Zo ontstaat dan ook een sterk gevoel van privacy en is er veel schaduw in de zomer. In het voorjaar zou iets meer zon prettig kunnen zijn.

De huisjes zijn van particulieren en worden in opdracht verhuurd. Daarom zijn ook alle woningen verschillend van inrichting. Je moet je laten verrassen.

Gezellig huisje met zeer complete inrichting

Bij ons stond er zelfs een platenspeler met oude LP's van de jaren '60/'70 klaar. Een gezellig avondje zingen en dansen op de klanken van Elvis kon dan ook niet uitblijven.

Alle huisjes hebben een ruime verhoogde veranda, bereikbaar via openslaande deuren vanuit de woonkamer. Boven zijn de slaapkamers, afhankelijk welk huisje je hebt, voor 4 tot 6 personen. Natuurlijk is er een compleet ingerichte keuken en alles wat je verder nodig zou kunnen hebben voor een aangenaam verblijf.

Het sanitair is moeilijk te bespreken; elk huisje is anders. Wel zijn ze allemaal minimaal voorzien van een badkamer met wc en douche, maar je kunt ook een ligbad aantreffen.

Op het park vindt je een restaurant met eenvoudige kaart, een snackbar en een winkeltje met een redelijk assortiment. Wie een uitgebreidere maaltijd zoekt kan dat zondermeer vinden in Durbuy, op een steenworp afstand.

Ontspanning is te vinden in de vorm van een overdekt zwembad, tennisbaan, basketbal- en voetbalveld. Voor de kleinsten is er een speeltuin bij het hoofdgebouw. Voor sommige huisjes zou dit wel eens te ver af kunnen liggen om de hele kleintjes er alleen naar toe te laten gaan.

Situatiekaart: Het bungalowpark op loopafstand van het toeristische dorpje Durbuy

Het park ligt op loopafstand van het kleinste stadje ter wereld: Durbuy. Een prachtig stadje, het centrum hoofdzakelijk bestaand uit restaurants en terrasjes. De leuke steegjes en het kasteel in het centrum maken het de moeite van een bezoek zeker waard. De foto's onderaan deze pagina laten wat indrukken van dit middeleeuwse stadje zien.

De wandelmogelijkheden in de omgeving zijn enorm. Je hoeft nooit ver te zoeken om een mooie route te kunnen lopen, bijvoorbeeld door het Ourthedal of langs de oever van deze rivier die langs het park en door Durbuy stroomt. De Ourthe is hier vrij breed en daarmee ook zeer geschikt om eens een dag te kanoën of er met een kayak op uit te trekken. (Zie foto's onder)

huisje tussen de bomen goed verzorgt interieur speelplaats met restaurant er achter het overdekte zwembad
het kleine stadje Durbuy het kleine stadje Durbuy het kleine stadje Durbuy het kleine stadje Durbuy
klik op een kleine foto voor een vergroting
het kleine stadje Durbuy het kleine stadje Durbuy het kleine stadje Durbuy
het kleine stadje Durbuy het kleine stadje Durbuy het kleine stadje Durbuy
klik op een kleine foto voor een vergroting

Lekker knusse huisjes midden in het bos. De eekhoorns lopen over je vensterbank. Goed alternatief om in voor- en naseizoen een weekend of midweek in door te brengen. Wie liefhebber is van de specifieke campingsfeer, zal dat hier vergeefs zoeken. Daarvoor bieden de bungalows te veel privacy.

Website Sunclass Durbuy

(Ontdek hier je favoriete vakantie in de Belgische Ardennen)

(Ontdek hier je ANWB camping Belgische Ardennen)


arrow_backTerug camping overzicht