JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

--- Camping Polleur bij Spa ---

Onze ervaringen met Camping Polleur bij Spa


(De foto's op deze pagina zijn nog uit mijn annaloge tijdperk. Excuses voor de mindere kwaliteit).

Complete stacaravan, ideaal voor de vroege voorjaarweekenden

Het Domein Polleur ligt vlak aan de A27/E42 tussen Verviers en het bekende Spa. Afslag 7 Polleur/Theux en dan de bordjes camping volgen. De camping heeft stacaravans in de verhuur en er zijn de normale kampeerplaatsen. In een vroeg Paasweekend hebben wij een voorkeur voor de stacaravan en laten de eigen caravan in de garage staan. De huurprijzen in het vroege voorjaar in België zijn heel gunstig zodat het niet zinvol is onze caravan van stal te halen, na afloop weer schoon te maken enz. Ook bekorten we de reistijd enorm als we alleen met de wagen kunnen gaan.

Polleur is een middelgrote camping met veel voorzieningen, maar sommige voorzieningen zijn wel sterk verouderd. Elk jaar wordt er weer iets aangepakt en verbeterd. Wij komen speciaal om te wandelen en hebben die voorzieningen toch niet nodig. Slecht vindt ik het dat de Bistro niet verwarmd is. Er gaan eten was daardoor met een vorstig Pasen geen optie.

Er ontbreekt niets, maar je moet wel zelf afwassen :-)

Volgens ervaringen, voldoende te vinden op het internet, stelt de menukaart ook niet veel voor. In de omgeving zijn wel voldoende eetgelegenheden te vinden.

Het verouderde zwembad wat wij aantroffen is inmiddels aangepakt en geheel vernieuwd. Het bad is niet heel groot maar heeft wel een zeer lange glijbaan. Verder is er een Jeu de Boules baan, tafeltennistafel en een speeltuin. In de zomerperiode schijnt er ook veel georganiseerd te worden en is er disco voor de jeugd. Op internet zijn daar ook veel klachten over, maar ook juist veel positieve verhalen. Lijkt mij afhankelijk te zijn van het type gasten. Sommige kampeerders vermaken zich altijd prima, net als wij. Anderen zijn het gewend onderhouden te worden en zijn dan vaak kritisch over de organisatie of de prijzen van b.v. de survival uitjes. Voor wie bij de eerste groep hoort kan ik de camping zeker aanbevelen. De anderen adviseer ik iets anders te zoeken.

Het sanitair zag er schoon maar wel oud uit. Wij hebben dit niet hoeven gebruiken, de stacaravan heeft een eigen toilet en douche. En dat was prima in orde.

Situatiekaart: bovenaanzicht camping Domain Polleur vlak bij de A27

Meer belangrijk voor ons: de omgeving Polleur/Spa is een prachtig heuvelachtig gebied. Bij uitstek geschikt om een lekker weekend te wandelen. Je hoeft alleen de weg buiten de camping maar over te steken om in een enorm groot bosgebied terecht te komen. En om er goed in te komen gaat het daar aanwezige bospad gelijk flink omhoog. Heerlijk om na die lange winter de klimspieren weer aan te spreken.

Dagje-uit-tip: Op een dag met zeer slecht wandelweer namen we het besluit de uitgezette autoroute langs de bronnen van Spa te gaan doen. Met de verwachting af en toe uit de auto te kunnen om stukjes naar de bronnen te wandelen tussen de zware buien door. Wél..... het zal wel aan ons liggen, maar met de in België uitgezette routes hebben wij altijd moeilijkheden. We hebben een heerlijke dag gehad, van alles gezien en overal gezeten, maar vraag niet waar... en zelfs één bron gezien. De route bordjes waren er wél, waren er niet, waren er wél. Het was een leuke dag en we kunnen er nog steeds om lachen. We gaan die bronnen nog wel eens een keer opnieuw proberen te vinden. Wie weet waar we uitkomen.

interieur van de caravan voorjaarszon avondje kaarten campingbeek
het stadje Spa de bronnen van Spa watervallen van Coo
klik op een kleine foto voor een vergroting

Camping Polleur is een prima camping voor wandelgekken die er vooral komen om te overnachten. Om er de zomervakantie prettig te kunnen doorbrengen hangt sterk af van wat je zoekt. Raadpleeg hiervoor de zeer verschillende recenties op het internet bij de diverse camping beoordeling sites.

Website camping Polleur

(Ontdek hier je favoriete vakantie in de Belgische Ardennen)

(Ontdek hier je ANWB camping Belgische Ardennen)


arrow_backTerug camping overzicht