JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

---- Camping Sennalpe Reutte Plansee ----

Onze ervaringen met Camping Sennalpe Reutte Plansee (Laatste bezoek 2001)


Camping Sennalpe

Deze middelgrote camping ligt direct aan de noord-oost oever van de Plansee en heeft mooie ruime plaatsen tussen schaduwgevende bomen als je vooraf hebt besproken. Laatkomers staan op een groot grasveld. De plaatsen zijn veelal ruim.

Vanaf Reutte loopt een weg langs het meer, 4 km tot aan de camping. Deze weg gaat dan alleen nog verder weer terug Duitsland in, naar het mooie Oberau. Er is verder weinig doorgaand verkeer, dus heel rustig gelegen.

Nadeel is dat je voor alle uitjes in Oostenrijk weer via Reutte moet, waarbij het stadje in de weekenden volledig verstopt zit met grensverkeer tussen Oostenrijk en Duitsland en veel verkeer richting de vele bekende bergpassen. Deze dagen kun je beter in het campingdal blijven.

op de voorgrond de camping

Het water in de Plansee is van drinkkwaliteit. Je kunt er in zwemmen, maar het water komt direct uit de bergen en is erg koud. Het water is zo helder dat er veel duikers op afkomen. Die tref je er dan ook dagelijks aan. Aan het meer zijn mooie ligweiden met gras aangelegd. Ook is er een leuke speeltuin voor de kinderen te vinden. (Foto onder)

Langs de camping stroomt een brede beek waar kinderen ook veel plezier aan kunnen beleven. Verder heeft de camping ook veel voorzieningen voor de kleintjes en worden diverse uitstapjes en Tiroler avonden georganiseerd.

Het sanitair is niet het meest moderne, maar wel ruim en met voldoende douches; prima in orde en goed schoon. Zowel bij het hoofdgebouw als verderop op de camping is sanitair te vinden.

Bij de camping hoort een goed hotel-restaurant met Oostenrijkse keuken en een gezellig terras. Er kunnen ook maaltijden worden afgehaald. Verder is er net voor de camping een kiosk/snackbar.

Dit deel van Tirol is schitterend mooi, met vele heerlijke bergpassen in de omgeving: Fernpass, Arlbergpass en Flexenpass liggen 'naast de deur'. Vlak over de grens in Duitsland vind je het beroemde Oberammergau en vele bekende kastelen als Neuschwanstein (beroemd van de legpuzzels) en het schitterende Linderhof, ook net aan de andere zijde van de grens. Garmisch en de vlakbij gelegen Zugspitze mag je natuurlijk niet missen, maar Reutte zelf is ook een mooi stadje. En er wordt veel georganiseerd in het hoogseizoen. Tijdens ons laatste bezoek was er een Mexicaanse dag met muziek waarvan we zeer hebben genoten. (Foto's onder)

Het is een goed wandelgebied waarvan de hoogste toppen op 2500m liggen. Er zijn vele honderden kilometers aan wandelpaden uitgezet in de directe omgeving, maar er is ook mooi te wandelen vanaf de rondom gelegen bergpassen.

(Door de hoge en steile bergen rondom de Plansee kan onweer onverwacht snel opkomen. Wij hebben hier onze Oostenrijkse hageldoop gehad op de tweede dag van ons verblijf. De auto, toevallig onder een boom geparkeerd, is er goed afgekomen. Onze caravan van vier weken oud was total loss).

Rustig gelegen, mooie omgeving, prima sanitair, goede keuken.....Camping Reutte is een goede bestemming, maar blijf in de weekenden ver van Reutte en de bergpassen.

voor de camping aan de Plansee aan de overzijde de camping gasthof naast de camping met zeer goede keuken speelweide en ligstrand
kiezelstrand Plansee drukte tijdens een feest in Reutte Mexicaanse dag met muziek
Website camping Sennalpe Reutte Plansee

arrow_backTerug camping overzicht