JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

---- Alpencamping Nenzing ----

Onze ervaringen met Alpencamping Nenzing (Laatste bezoek 2002)


terrassencamping

Op deze terrassencamping krijg je een schitterend uitzicht in het dal beneden. Het ligt in de bossen ver achter het dorp in een zeer rustige en mooie omgeving. De plaatsen zijn wel heel klein. Met caravan en voortent zit je tegen het pad aan en voor ons bijzettentje was nauwelijks plaats. Onze Duitse buurman zat niet op een hoek en kon het tentje van zijn zoon alleen kwijt door het half in de eigen voortent op te zetten.

Zitten voor de tent kan wel, maar je zit dan op het pad en moet steeds met alles verhuizen als er een auto langs moet. Daarom kun je op deze camping alleen aankomen en vertrekken op de vrijdag, zodat niet steeds eenieder aan de kant hoeft (2002).

Wel heeft deze camping heel veel voorzieningen als zwembad, speeltuinen en zijn er o.a. Traktorfahrten voor kinderen. Opa Morik (toen 84) speelt berggids en liep nog 7 uur per dag met toeristen door de bergen!

Zwembad camping

De Oostenrijkse TV heeft een documentaire over hem gemaakt waarop hij als 89-jarige nog de gids speelt en alle toeristen er uitloopt (zie link op hun site).

Zoon Morik beheert de camping en organiseert feestjes met kampvuur en muziek (foto;s onder). Hij zingt zelf ook een aardig deuntje.

Voor alle kleinigheden moet je wel de portemonnee ver open doen. Een flesje bier wat hij s'middags bij de locale supermarkt heeft gehaald toen wij net langsreden, kost bij het kampvuur plotseling een vermogen. En dat geldt ook voor alle andere extraatjes bij Morik.

Over dit onderwerp vind je vele discussies op het internet m.b.t. deze camping. Heel erg jammer.

Situatiekaart Nenzing

Het sanitair (Bäderhuis) is ronduit geweldig. Modern, schoon en mooi uitgevoerd in Oostenrijkse stijl en frisse kleuren. Zelfs een finishing touch met eiken kasten en veel groene planten. Op hun site is dit goed weergegeven.

Het restaurant in blokhutstijl heeft een fijne keuken en er worden creatieve dingen op tafel gezet. Ik herinner me een soort Topf, opgediend in een miniatuur kruiwagen. Heerlijk, maar prijzig.

Achter de camping ligt een beschermt natuurgebied; 'De Nenzinger Himmel'. Dit geweldig mooie dal is een must om te bezoeken. Auto's zijn er niet toegestaan dus is het dal alleen lopend of per speciale taxi te bereiken. Gezien de afstand is een taxi aan te bevelen, maar spreek dan een taxibusje af samen met enkele andere campinggasten om de kosten in de hand te houden. Wij hebben dit gedaan samen met twee Duitse gezinnen, onze buren op de camping. Het is een heerlijke dag geworden en we hebben er een leuke vriendschap met één van de Duitse gezinnen aan overgehouden. (zie foto's onder)

Nenzing is één van de mooiste campings in Vorarlberg met alleen de beste voorzieningen en dat weten ze. Wij komen er niet meer terug.

Camping Nenzing bij avond muziekavond met kampvuur campingbaas Morik zingt mee (midden) wandelvrienden; Twee Duitse en een Nederlands gezin
trektocht door de Nenzinger Himmel natuurpark Nenzinger Himmel nog even een terrasje samen

arrow_backTerug camping overzicht