JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

---- Tenda-Park Bad Feilnbach (Rosenheim) ----

Onze ervaringen met Tenda-Park Bad Feilnbach (Laatste bezoek 2011)


Receptie, winkel en restaurant

Wie vaker richting Oostenrijk gaat kent het wel; Halen we de ringweg München voor de avondspits? Soms lukt dat, maar de bestemming Kärnten is niet meer haalbaar. Zeker door de lange wachttijden die de radio vermeld voor de Tauern tunnel of richting Brenner.

Dan is deze camping dé plek om te stoppen. 50Km voorbij München, 20 Km voor Rosenheim, waar het verkeer Innsbruck/Salzburg zich splitst. Afslag 100 op de A8 naar Bad Aibling/Bad Feilnbach brengt je snel naar deze camping.

Grootste voordeel; de volgende morgen om acht uur weg en om negen uur ben je via Salzburg in Oostenrijk en lekker vroeg door de Tauern tunnels zonder een spoortje van file. Of natuurlijk richting Innsbruck en filevrij de Brenner naar zuid Oostenrijk of Italië over. Wij komen na een overnachting vanaf hier steeds mooi rond de middag aan op een camping in Kärnten, na een rustig ritje die tweede reisdag.

Sanitairgebouw

Het Tenda-park is een viersterren camping met 1000 plaatsen aan de voet van de hoogste Beierse Alpen en de Wendelstein van 1838m hoog. De camping is aangelegd in cirkels. Rechts, achter op de camping, is een cirkel speciaal voor overnachters. Eenvoudig rondrijden en in het gras parkeren. Loskoppelen e.d. is bijna nooit nodig. De volgende morgen kan je dus snel weer op weg zijn. Als dit veld vol is wordt je naar één van de andere cirkels gebracht. Er is altijd wel een plaatsje.

De vier sterren betekenen dat het je aan niets zou moeten ontbreken en er zijn ook veel voorzieningen: Zwembad, tennisbanen, jeugdhonk of de zes speeltuinen bieden voldoende om de avond door te komen. Stel je er echter niet te veel van voor, wij vragen ons elke keer weer af hoe deze camping ooit aan vier sterren is gekomen. Maar voor een overnachting is het een prima bestemming.

Er zijn meerdere sanitairgebouwen over de camping verspreid met voldoende capaciteit voor de vele gasten van deze zeer grote camping. De gebouwen zijn neergezet in de jaren '70(?) en waarschijnlijk nooit meer gemoderniseerd anders dan wat lapwerk hier en daar.

Er wordt wel regelmatig schoon gemaakt maar als putjes verstopt zitten en het lapwerk in de tegelvloer niet waterpas is gelegd, dan blijft er natuurlijk water staan en blijft het een rommeltje. Maar ach, het is maar voor een nacht.

kaart ligging camping Feilnbach

Bij het restaurant (Biergarten) op de camping stellen wij ons dezelfde vraag; Waar komen toch die sterren vandaan? Oké, er is een leuk terras met fijne schaduwplekjes, maar de kaart heeft minder te bieden dan een snackbar bij ons in Nederland. Schnitzel, patat en een baadje sla, ook daar nemen wij voor een overnachting graag genoegen mee. Maar voor zo'n grote camping onbegrijpelijk dat ze daar niet meer mee doen.

Bij de receptie is ook een winkel waar wel relatief veel verkrijgbaar is, zodat je ook zelf in de tent of caravan een completere maal zou kunnen koken. Ook het bakkers gedeelte ziet er heel goed uit en de Duitse gebakjes zijn aanlokkelijk.

de camping bestaat uit cirkels

Wie 's avonds nog graag even de benen wil strekken kan terecht op het pad achter de camping langs. Via een brug over de campingbeek kom je op een zeer mooi pad voor wandelaars en fietsers. Het loopt door een prachtig natuurgebied met steeds weer uitzicht op de fraaie bergketen in het zuiden. Komend vanuit Nederland lukt het hier wel om de bergkriebels te krijgen.

Camping Tenda-Park in Bad Feilnbach Camping Tenda-Park in Bad Feilnbach Camping Tenda-Park in Bad Feilnbach Camping Tenda-Park, het sanitair Camping Tenda-Park, het sanitair
Camping Tenda-Park, het terras Camping Tenda-Park, eenvoudige keuken Camping Tenda-Park, beek met uitzicht op de bergen achter de camping Camping Tenda-Park, de beek achter de camping
klik op een kleine foto voor een vergroting

Een grote camping op een strategische plaats voor Oostenrijk/Italië gangers. Het ontbreekt aan niets voor een overnachting maar verwacht geen hoge kwaliteit.

Website Tenda-Park Feilnbach

arrow_backTerug camping overzicht