JavaScript aanzetten
U heeft JavaScript uit, zet JavaScript aan om de website te gebruiken.
menu

--- Camping Aux Massotais, Baraque de Fraiture ---

Onze ervaringen met Camping Aux Massotais, Baraque de Fraiture


(De foto's op deze pagina zijn nog uit mijn annaloge tijdperk. Excuses voor de mindere kwaliteit).

Het 'stacaravanlaantje' op Aux Massotais

Baraque de Fraiture ligt op het op één na hoogste punt van België, op 652m. Op deze top ligt ook de camping Aux Massotais aan de A26/E25 afslag 50 'Baraque de Fraiture'. Naast camping, is het tevens een hotel/restaurant. Een mooie natuurlijke, zeer groene camping door het dennenbos op en rond het terrein. Door de hoge ligging kan het zomers zeer aangenaam zijn, maar in het voor- of naseizoen is het vaak iets kouder en waait het harder. Dit wordt deels weer goed gemaakt door de aanwezige beschutting in de vorm van de dichte bossen.

De nabijheid van de autoweg hebben wij vanaf onze plaats niet gemerkt. Waarschijnlijk spelen de dennen ook een rol als geluiddempers.

Met Pasen al heerlijk in de zon buiten, ondanks de hoogte van 652m

De stacaravans op deze camping zijn niet van de camping zelf en worden verhuurd door, voorzover ik kan vinden, twee externe partijen via het Internet. De camping neemt dan ook geen verantwoordelijkheid voor klachten over deze transacties en daar doen ze verstandig aan. Ik zou hier graag nog eens kamperen, maar nooit meer in de genoemde stacaravans. Wij zijn normaal niet moeilijk of erg kritisch, maar deze huisjes zouden toch al enkele decennia geleden moeten zijn afgeschreven. De onze was wel zo goed als mogelijk schoongemaakt, maar oud en versleten blijft oud en versleten. Laat staan dat er sprake is van enige isolatie of een verwarmingsysteem met voldoende rendement om ons tijdens de stevige nachtvorst rond Pasen ook maar een beetje warm te houden.

Dus de avonden doorgebracht met slaapzakken om de schouders, en 's nachts op bed de kleding aangehouden en een extra paar sokken. Voor één keer was het best knus en gezellig, maar niet iedereen zal dit waarderen en wij zullen het vrijwillig niet nog eens uitkiezen.

Maar,.... het moet eerlijk gezegd, we hadden dit uitgezocht omdat de prijs wel héél gunstig was. Nu weten we waarom.

Situatiekaart: Camping in de groene cirkel aan de A27/E25

Over de camping zelf niets dan goeds. Zeer vriendelijke mensen, behulpzaam en een geweldig uitgangspunt voor wandelingen in de onmetelijk grote bossen. Gewoon achter van de camping aflopen en je bent gelijk in een prachtig natuurgebied. Heerlijk om na het eten nog even een ommetje te maken bij zonsondergang.

Het restaurant is gezellig en de keuken uitstekend. De menukaart biedt veel keuze uit prima gerechten voor een redelijke prijs. Een verademing na de liflafjes van de op Frankrijk georienteerde keukens in deze omgeving. Heerlijk met Pasen was de aanwezigheid van een brandende open haard. Vooral plezierig na een lange koude wandeling. We hebben deze ook gebruikt toen we het in de caravan te koud kregen om voor het slapen gaan nog even lekker op te warmen.

Er zijn twee sanitaire voorzieningen. De ene was met Pasen gesloten, de andere was zeer goed en heerlijk verwarmd. Verder is er in 2004 een nieuwe speeltuin aangelegd, is er een zwembad, sauna en een kleine kinderboerderij.

gedateerde caravan interieur lentezon
dicht bos op de camping wandeling bij La Roche La Roche
klik op een kleine foto voor een vergroting

Aux Massotais is een mooie camping met prima voorzieningen. Als uitgangpunt voor wandelingen of fietstouren een echte aanrader. Ik zou het huren van een stacaravan hier niet adviseren. Er zijn niet al te ver van Baraque de Fraiture veel betere mogelijkheden. (Te vinden bij overige beschreven campings op deze site)

Website camping Aux Massotais

arrow_backTerug camping overzicht