Wie zijn wij .......

Mijn naam is Bert, en ik onderhoud deze site. Het is voor mij de manier gebleken om ook in de wintermaanden lekker met mijn hobby wandelen bezig te kunnen zijn. Een andere grote hobby, fotografie, past hier natuurlijk goed bij. De besproken wandelroutes zijn dan ook van heel veel foto's voorzien om jou een goed beeld te geven van wat je kunt verwachten. En... een plaatje zegt toch meer dan duizend woorden?

Ik breng mijn dagen vooral zittend door. Vele kilometers op weg naar klanten, en verder thuis op kantoor om alles uit te werken. Ik woon met mijn gezin midden in het mooie, rustige Westerwolde gebied. Het ligt voor mij als natuurliefhebber dan ook voor de hand om 's avonds en in de weekenden de natuur in te trekken voor de nodige beweging. In de bossen rond ons dorp, aan de rand van het bosrijke Drenthe en het mooie Duitse Emsland, zijn er voldoende bestemmingen te vinden. Als ik dan op zondagmorgen ergens een ree of vos tegenkom, is mijn dag helemaal goed.

De wandelingen thuis en in Duitsland zijn heerlijk, maar ik zie ze toch vooral als training voor de weekendjes Ardennen en natuurlijk de vakantie in Oostenrijk. Daar kan ik echt naar toe leven en ik hoop dat ik iets van dat enthousiasme met deze site op jullie kan overbrengen. Dan is ook deze hobby voor mij geslaagd!

(Mail Bert)

 

 

En ik ben Janny, trotse moeder van Sabina en Ingrid, en echtgenote van Bert. Daarnaast werk ik op de administratie van een zorginstelling. Een druk leven dat vraagt om de nodige ontspanning.

De weekenden in België en de zomervakanties in Oostenrijk geven mij heel veel energie. Het feestje begint al in het vroege voorjaar met de pret van het uitzoeken van campings en het reserveren ervan. Als we dan met vakantie Oostenrijk binnenrijden, vallen al die dagelijkse beslommeringen van me af. De natuur is er prachtig en de mensen vriendelijk.

Aangezien ik eigenlijk geen sportief type ben, vallen mij de eerste paar wandelingen altijd zwaar. De eerste dagen heb ik overal spierpijn, zelfs op plaatsen waarvan ik nooit heb geweten dat ik er spieren had. De weg naar boven is niet altijd even gemakkelijk, maar de flora en fauna die je onderweg om je heen ziet is iedere keer weer een verrassing. Zeker als plotseling een Mürmeltier tegen je gaat krijsen! Als we eenmaal de top hebben bereikt en ik zit uit te rusten van al die inspanningen, dan voel ik me voldaan en één met de natuur. Het uitzicht op de top van een berg, in doodse stilte, is onbeschrijfelijk. Heerlijk om samen met mijn gezin van te genieten.

De weekenden in de Ardennen of Duitsland zijn een lekkere onderbreking van de dagelijkse sleur, maar Oostenrijk is voor mij het vakantieland bij uitstek.

(Mail Janny)

 

Hallo, ik ben Sabina. Ik ben afgestudeerd als master aan de Universiteit van Wageningen en als promovendus houd ik me nu bezig met een project waarbij sport ingezet wordt in de jeugdzorg. Daarnaast ben ik erg sportief en speel ik competitie bij de Wageningse studenten-badmintonvereniging De Lobbers. Verder mag ik graag wandelen en fietsen op de Veluwe dat makkelijk te bereiken is vanuit mijn studiestad. Een aantal wandelroutes zijn terug te vinden op deze website.

Wandelen is mij met de paplepel ingegoten. Zelfs toen ik nog niet kon lopen, werd ik meegenomen in een rugzak om aan de dagelijkse tochten mee te kunnen doen. De vele wandelingen met het gezin hebben een heel scala aan leuke herinnering en foto's opgeleverd. Nu sjouw ik nog steeds regelmatig de bossen door, meestal met mijn zusje. Ik houd niet zo van brede paden en ga altijd op zoek naar de uitdagende weggetjes. Het liefst loop ik over smalle bergpaadjes, de weggetjes kunnen me niet smal genoeg zijn. En na een zware wandeling wil me zelfs de bloemkool wel smaken! Liever geniet ik al in de berghut van Apfelstrudel met ijs of van die heerlijke Keizerschmarren.

Naast Oostenrijk mag ik ook graag wandelen in België of net bij ons over de grens in Duitsland. Verder reis ik regelmatig samen met m'n zusje Ingrid, bijvoorbeeld met de trein naar steden in het binnen- en buitenland. Zie bijvoorbeeld ons reisverslag naar Villach. Ook de vakanties naar Schotland zijn erg sportief geweest met wandel- en mountainbiketochten. Net als m'n vader heb ik een digitale camera gekocht om onze belevingen vast te leggen, niet alleen van onze familietochten in Oostenrijk maar ook van de avonturen die mijn zusje en ik beleven in binnen- en buitenland.

(Mail Sabina)

 

Hoi, ik ben Ingrid. Ik ben afgestudeerd aan Wageningen Universiteit op het gebied van luchtkwaliteit en werk nu aan een promotieonderzoek naar emissies van broeikasgassen in steden. Mijn hobby's zijn frisbee, unihockey, lekker luieren op het balkon en natuurlijk wandelen. Maar ook fietsen op de Veluwe, in de Edense bossen of bij de Utrechtse heuvelrug vind ik heerlijk.

Net als mijn grote zus ben ik opgegroeid met wandelen. We zijn begonnen in de Eifel, een prachtig heuvelachtig gebied. Nadat ik een tijdje in een soort rugzakje gedragen ben, mocht ik mijn eerste stapjes doen tijdens een echte, grote wandeling. Wat was ik trots.... Maar we moesten wel liedjes zingen onder het lopen, anders vond ik het niet leuk. Daar liepen we dan midden in de zomer 'Sinterklaas kapoentje' te zingen, omdat vader niks meer wist te verzinnen. Toen we groot genoeg waren zijn we altijd naar Oostenrijk gegaan. Ik heb fijne herinneringen overgehouden aan de vakanties en ik vind het nog steeds heerlijk om lange wandeltochten te maken.

Inmiddels heb ik samen met mijn grote zus de nodige reizen gemaakt naar andere landen en Schotland behoort nu tot één van onze favoriete vakantiebestemmingen. En nog steeds is wandelen de belangrijkste tijdbesteding tijdens de vakantie, hoewel we ook houden van mountainbiken en meer culturele uitstapjes. Daarnaast staat er wel eens een weekendje ergens in Nederland of het buitenland op het programma of gewoon een dagtocht op de Veluwe. Hoe dan ook, ik vind het heerlijk om te wandelen of op een andere manier te genieten van de natuur. Zowel in Oostenrijk, België, rondom Wageningen of in de uitgestrektheid van Schotland. Ik zou niet meer zonder kunnen. Bedankt papa en mama.

(Mail Ingrid)