Gries bij Rennweg Katschberg

Gries - Saraberg - Obersdorf - Zanaischg - Pöllinger - Obersdorf - Gries

 

 

Een lichte en afwisselende wandeling voor een morgen of middag over alpenweiden, door het bos en door enkele pittoreske dorpjes. Gries en omgeving staan bekend om hun aandacht voor bloemen. Balkons, vensterbanken en tuinen staan overal weelderig in bloei. Een kijkje waard. Wandelkaart Rennweg

Deze wandeling is langer te maken door hem te combineren met de vorige beschreven route: het Pollatal. Bij Pöllinger 50m rechtsaf lopen naar de Tendl Alm en we zijn bij het startpunt van die route.

Rennweg is de eerste afslag van de autoweg na de Tauern- en Katschbergtunnels vanuit Duitsland.

We kunnen in het centrum van Rennweg parkeren en per Tschu-Tschu-Bahn trein naar Gries reizen, of in het centrum rechtsaf slaan en doorrijden tot bij de camping van het gehucht Gries om daar de auto neer te zetten. De camping wordt goed aangegeven en hier besproken.

Vanuit Gries kunnen we links over de alm om de camping heen lopen naar het startpunt, een hek in de omheining, waardoor kampeerders op de alpenwei kunnen komen. Als we de auto bij de Steile klim van de camping naar de bosrand. ingang van deze camping parkeren, lopen we een stukje over de camping, tot we rechts het hek naar de Alm tegenkomen.

Met onze rug naar het hek beginnen we de steile helling te beklimmen richting de bosrand (zie foto), waar een bankje net in het bos staat. Hier loopt een pad verder stijgend het bos in.

Een stukje verder komen we bij een T-splitsing met een iets breder pad waar we links af gaan. Het gaat nog wel op en neer, maar het ergste is achter de rug.

Vanuit het bos hebben we op regelmatige afstand mooie doorkijkjes over het dal, de Almen en de kleine dorpjes waar we later vandaag doorheen zullen lopen.

 

Een blik in het Pöllatal

We blijven het pad volgen tot we bij de Fallbach komen. De keuzes zijn verspringen of doorwaden als er onlangs regen is gevallen.

Na de beek gaat het scherp linksaf en bij de volgende bocht staat een bordje die naar de kapel verwijst waar we heen willen. Het pad omlaag is een soort diep uitgesleten karrenspoor, met om de paar meter een wit kapelletje. (foto onder)

Langs het pad veel kleine kapelletjes

We nemen het smalle pad rechts en staan al snel bij het leuke kerkje, bijna overwoekerd door het bos. We blijven dit pad 1,5km volgen tot aan Zanaischg, enkele huisjes links onder ons.

Het pad komt uit bij een grote kapel in het bos. Het is even zoeken naar een weggetje omlaag om bij de huizen te komen, maar we komen toch bij een asfaltweg in het dorpje uit. We houden daar links aan tot we op een T-splitsing komen. We nemen de weg naar rechts die vlak en recht door de velden en bossen loopt.

Na 1.5km zien we links onder ons tractorsporen omlaag naar Pöllinger lopen. Maar er is geen verbinding met ons pad te vinden.

We zoeken onze weg door het bosje om bij het pad onder ons te komen, en zijn even later bij de dalbeek Lieser.

We blijven aan deze kant van de beek en gaan weer linksaf tot we bij een asfaltweg uitkomen. Hier rechtsaf naar de Ortschaft Winkler Abwerzg. Door het dorpje lopen we achter het kerkje langs, tot we weer bij de hoofdweg van het dal uitkomen.

We overwinnen de Fallbach

Door de wei naar de nu zichtbare camping We lopen langs de hoofdweg linksaf tot in Obersdorf. Hier vallen de prachtige, met bloemen versierde huizen en boerderijen heel erg op. Een prachtig gezicht.

Zowel net voor of net na de bushalte in het dorp kunnen we weer links richting een kapel. Even later staan we bij het karrenspoor omhoog, waarlangs een groot aantal kapellen zijn gebouwd en die we eerder van bovenaf zagen.

Ook vinden we een houten omheining om een weiland. Deze gaan we nu volgen door het hekwerk aan onze rechterzijde te houden en lopen we zo tussen de alpenweiden door die volop in bloei staan.

Na het nogmaals oversteken van de Fallbach wordt het pad snel slechter. Het splits zich in allerlei vage sporen.

Heerlijk door het lange gras en tussen de vele bloemen

Maar,..... over de alpenweiden zien we in de verte de camping liggen waar we zijn begonnen. We besluiten het pad niet verder moeizaam te zoeken en te volgen, maar recht over de Alm naar de camping te lopen. Heerlijk door het hoge gras en de duizenden bloeiende bloemen.