Welkom in het wandelen gastenboek Superfamilie.nl
 
 
368 berichten op 19 Pagina`s
   1   »

368 » John uit Haren , Nederland
Gravatar van John Beste Superfamilie,
Vorige week zijn we er een midweekje op uit getrokken.
Wij wilden niet te ver weg, en hadden Tecklenburg uitgekozen.
Op jullie fraaie website zagen we 3 routes rondom Tecklenburg staan, dus die hebben we uitgeprint en de gpx bestanden gedownload.
Dankzij jullie 3 top-wandeldagen gehad !
Heel hartelijk dank.
Een dagje richting Brochterbeck, een dagje richting Ledde, en een dag naar Leeden.
We zaten in een huisje aan de Tannenweg nr 6 , direkt aan de Hermannsweg , voor 50 euri per nacht
De route naar Leeden hebben we wat aangepast, zo zijn we over de Leedener Berg gekomen (best leuk uitzicht), hebben we de Stiftskirche in Leeden en het dorpje nader bekeken, en hebben we de route vanaf Leeden over de "Canyon-Blick" route gevolgd (leuk pad !), zodat we ook de fraaie Canyon bij Lengerich, (een voormalige afgraving met prachtig blauw-groen water) konden zien (tip !).
Het leek een äfkorting, maar aan het eind hadden we toch ook 18 km gelopen.
Al met al hadden we een super-midweek, mede dankzij de leuke routes van de super-familie.
Super bedankt ! En met wandelgroet uit Haren, John
reactie: Hallo John,

Wat een prachtig verhaal, een perfecte wandel midweek in het Teutoburgerwald! Dat huis aan de Tannenweg heb ik even opgezocht, inderdaad pal aan de route. Daar zijn we al heel vaak voor langs gelopen. Een prachtige plek zo vlak bij de Bismarckturm en op korte afstand van het mooie centrum van Tecklenburg. Een aanrader lijkt mij.

Dank je voor de tip over de Canyon, dat gaan we binnenkort zeker eens bekijken en proberen in een route op te nemen. Of misschien een nieuwe route creëren waar dit deel van uit kan maken. En wij maar denken dat we daar alles wel zo ongeveer kennen, worden we toch weer heel positief verrast...

Hartelijke groet,

Janny en Bert

367 » Inge uit Nieuw-Amsterdam
Gravatar van Inge Goedenavond,

Graag zou ik jullie bedanken voor de goede informatie op jullie site.
Wij hebben met onze kinderen (7 en 9 jaar) de route van Bad Gastein van het bergstation naar het middenstation gelopen. Wij hadden dit al eens eerder gedaan maar dan onder de kabelbaan door. Niet echt inspirerend. Nu na jullie tips echter de andere kant langs en door het bos. Prachtige wandeling en met onze kinderen goed te doen.
Ook hebben we na het lezen van jullie site het rondje om de Weißsee gedaan. Zeer uitdagend voor de kinderen (en ons) en soms zelfs een beetje spannend. Bij ons helaas niet zoveel sneeuw meer (half augustus) maar toch nog een sneeuwbal kunnen gooien.

Bedankt voor de goede beschrijvingen, dankzij jullie 2 prachtige wandelingen gemaakt.

Met vriendelijke groet,

Inge
reactie: Hallo Inge,

Vooral geen dank hoor, wij beleven er veel plezier aan om onze wandeltips te delen en natuurlijk van de vele reactie die we daarop krijgen.
Leuk dat jullie onze wandeltips hebben kunnen gebruiken om er mooie vakantiedagen van te maken. Met name de Weisssee is heel bijzonder, inderdaad een beetje spannend ook, maar als ze het aankunnen vinden kinderen het vaak prachtig. Dit is ook een route die je best eens vaker kunt lopen zonder dat het vervelend wordt. De volgende keer misschien iets eerder in het jaar gaan, dan ligt er doorgaans nog volop sneeuw en ijs waarin de kinderen kunnen spelen.

Nog heel veel wandelplezier,

Janny en Bert

366 » Linda Redder uit Borculo, Achterhoek, Nederland
Gravatar van Linda Redder Hallo Janny en Bert,

Afgelopen weekend bracht ik een weekendje door in het Sauerland. Vanaf het pension Lenneper-Fuhrt wandelde ik jullie route Kirchundem-Selbecke. Bij helder en zonnig weer een fantastische route. Ik heb genoten van waanzinnig mooie uitzichten over de omgeving. Wat een mooie paden hebben jullie weer aan elkaar geknoopt........! Bedankt weer voor deze mooie route!
reactie: Beste Linda,

Een weekendje Sauerland? We zijn jaloers op je!
Deze route is inderdaad prachtig, ondertussen hebben we dit voorjaar al weer nieuwe routes in het Sauerland en de Eifel verkent die we aan de site toe gaan voegen.

Maar helaas ontbreekt het alsmaar aan tijd, het zit ons even wat tegen. Ook onze zomervakantie in Oostenrijk ging de mist in, na enkele dagen waren we al weer thuis omdat we bericht kregen van de politie dat er iemand onze woning binnen was gereden. (http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/36362/auto-eindigt-in-woning-ter-apel.html)
Tja, soms zit het mee, soms even niet...

De aannemer gaat binnenkort aan de slag om nieuwe voorgevel en zijgevels in het voorhuis te zetten, en dan gaan wij ook snel het wandelen weer oppakken en onze wandeltochten weer op de site delen.

Hartelijke groet en nog veel wandelplezier,

Janny en Bert

365 » Elisabeth
Gravatar van Elisabeth Paar jaar geleden in hoogseizoen diverse autoroutes gebruikt van Tirol en Karinthië. Ze waren heel mooi. De wandelingen niet gebruikt omdat we in een ander dal zaten van Tirol.
In het vervolg zijn we niet meer aan schoolvakanties gebonden en zouden dus het liefst 2e helft van juni of 1e helft van september op vakantie gaan.Daarom enkele vragen:
- Hebben jullie hierin ervaring in Oostenrijk wat betreft het weer? We weten dat het weer natuurlijk veranderlijk is, maar zijn benieuwd of we beter 2e helft van juni of 1e helft van september kunnen gaan.
- Toegankelijkheid 2e helft juni i.v.m. nog sneeuw op de bergen?
-Bepaalde gebieden die juist in die maanden goed te doen zijn of juist niet?
Hoop dat jullie me wat tips kunnen geven.

De site blijft leuk om te rond te snuffelen. Ierland staat nog op de verlanglijst, mooi verslag! Schotland al meerdere keren geweest maar nog nooit een langafstandpad gelopen in het buitenland. In Nederland wel, maar daar doen we het maximaal 2/3 dagen achter elkaar. Maar verhalen van anderen lezen is altijd leuk!
reactie: Beste Elisabeth,

Fijn om te lezen dat je al vaker iets aan de informatie op onze site hebt gehad, en natuurlijk heel leuk dat je onze reisverhalen uit Ierland en Schotland volgt!

Het deel van Oostenrijk waar de echte bergen te vinden zijn is niet zo heel erg groot, dan moet je denken aan het Vorarlberg, Tirol, Kärnten en het Salzburgerland. De verschillen in het weer zijn dan ook niet groot. Als er al verschil is dan gaat het om 'ten zuiden van de Hohe Tauern' of 'ten noorden ervan' afhankelijk of de wind zuid of noord staat. Alleen het Vorarlberg staat bekent om de regen, beïnvloed door de Bodensee. Als het elders erg heet is dan is het in het Vorarlberg echter vaak weer beter toeven.

In juni maak je grote kans dat veel van de bergpassen nog niet open zijn, maar iets lager kun je dan zeker nog heel mooi wandelen. Wij hebben ook ervaring met latere vakanties, bijvoorbeeld in september eens in het Brandnertal geweest, en daar zou onze voorkeur naar uitgaan. Medio september zie je daar al de eerste herfstkleuren verschijnen en dat is werkelijk schitterend in de bergen. De dagen zijn dan wel al wat korter, maar vaak is het in september nog heerlijk wandelweer in Oostenrijk. 's Morgens vaak nog wel wat mist, maar dat is ook prachtig tijdens een wandeltocht. (Zie onze wandelroutes Brandnertal).

En ach, je moet ook wel een beetje geluk hebben met het weer, en we hebben toch ook wel heerlijke wandeltochten gemaakt in de stromende regen en hebben er van genoten! Voor mooie wandeldagen hebben wij liever ook geen 30+ graden maar is september met 18 tot 24 graden veel aangenamer.

Veel wandelplezier,

Janny en Bert

364 » Teele Westerhuis uit Strijen
Gravatar van Teele Westerhuis Hoi, ik zie een beschrijving van jullie verblijf op camping Edelweiss. Als ik op de website kijk van de camping zie nauwelijk tent-kampeer plaatsen. Wij hebben een de Waard tent. Zijn er wel voldoende plekken op gras? Op de site zie je vooral plaatsen voor campers e.d. Bedankt vast
reactie: Hallo Teele,

Op camping Edelweiss hebben ze geen vaste afgebakende plaatsen, alleen net een hoek met vaste plaatsen. Je kunt overal staan en de ruimte pakken die je nodig heb en beschikbaar is. Wij staan met onze caravan tussen de andere caravans en campers, daar dus ook vooral de foto's gemaakt, maar voor bij het hek gelijk aan de weide is het vooral tenten.
Daarnaast is er rechts van het hoofdgebouw nog een extra veld waar uitsluitend tenten staan langs de beek. Daar is het uitzicht op de gletsjer op een aantal plaatsen weer wat minder. Het beste is gewoon even rond te lopen en een plekje naar je voorkeur uitzoeken.

Al vast een fijne vakantie in het Stubaital toegewenst,

Janny en Bert

363 » Fred van den Bosch uit Hengelo (Ov), Nederland
Gravatar van Fred van den Bosch Beste Superfamilie,

Afgelopen weekend op zaterdag de rondwandeling Brochterbeck-Tecklenburg gelopen met behulp van jullie routebeschrijving (gpx). Bij deze bedankt daar voor. Het was een prachtige wandeldag die begon met enkele regenspetters maar eindigde met af en toe wat zon. Voor onze wandelvakantie in Oostenrijk deze zomer kunnen we wel wat hoogtemeters in de benen gebruiken en dat is goed gelukt. Een leuke verrassing onderweg was een heuse piano in het bos die vroeg om bespeeld te worden.
Vriendelijke groet,

Fred.
reactie: Hallo Fred,

Dit is inderdaad een hele mooie route om in te lopen voor Oostenrijk, wij zijn de afgelopen weken hetzelfde aan het doen om straks de bergen van het Salzburgerland weer aan te kunnen. Na wat inlopen sluiten we altijd af met de onze rondwandeling bij Dissen, als we daar lekker doorheen komen dan weten we dat we er weer klaar voor zijn: http://www.superfamilie.nl/duitsland/16dissen.php#

Die piano in het bos is zeker leuk, 'Ein Kleine Waldmusik' waar ik ook niet aan voorbij kan lopen zonder even een stukje blues te spelen. Deze staat er nu een jaar of vier, het valt ons mee dat het zo lang goed blijft en nog nooit prooi van vernielingen is geworden. Voor ons is het een standaard pauzeplekje geworden.

Nog heel veel wandelplezier toegewenst,

Janny en Bert

362 » Erwin Hoekstein uit Nederland
Gravatar van Erwin Hoekstein Hoi Janny en Bert,

Ik lees met veel belangstelling jullie site en heb al een paar routes uitgeprint in de omgeving van Hermagor.
Wij zijn in het verleden vaak in de regio Fiss-Ladis-
Serfaus geweest en als je daar klaar was met de wandeling dan stap je in de bus en die bracht je dan bijvoorbeeld weer terug naar het begin van de wandeling waar je de auto had staan.

Nu is mijn vraag of dit ook zo is zijn werk gaat in de omgeving van Hermagor in Karinthië?
Ik hoor graag van jullie.

Met vriendelijke groet,
Erwin Hoekstein.
reactie: Beste Erwin,

Het Gailtal tussen Hermagor en Kötschach-Mauthen is een geweldige bestemming voor de vakantie, maar echte zogenaamde 'Wanderbusse' die je ook kunt vinden in het Stubaital en het Pitztal, die hebben ze er niet. Natuurlijk is er wel openbaar vervoer en kun je met de bus het hele dal door van dorp naar dorp, maar die bussen stoppen niet specifiek bij wandelroute startpunten. Helaas. Je moet er zelfs rekening mee houden dat er in de zomermaanden veel minder bussen rijden. Tijdens de schoolvakanties is de busregeling aangepast en worden sommige hoger gelegen dorpjes dan helemaal niet meer aangedaan.
Wij hebben er nooit een bus gebruikt, maar volgens ons gaat er wel een busdienst de Plöckenpass omhoog en ook naar de Nassfeldpass. Die kun je wel nemen om dan boven een rondwandeling te maken en per bus terug te keren vanaf hetzelfde punt. Veel van onze routes starten op deze bergpassen.

Naast de gewone busdiensten heb je in het dal nog de trein waar je heel gemakkelijk mee het dal door kunt. Die stop ook in elk gehucht als je op de primitieve stopplaatsen een knop indruk en daarmee een seintje aan de machinist geeft dat je mee wilt. Maar ook hiervoor geldt dat je uiteindelijk vanaf een stationnetje wel naar een startpunt van een wandelroute moet zien te geraken. Deze trein rijdt echter wel heel regelmatig.
Enkele van onze routes komen langs een treinstation in het dal, die zou je wel kunnen lopen door ergens middenin de routebeschrijving bij het station te starten en van daaraf de route verder te volgen.

Heel veel wandelplezier toegewenst,

Janny en Bert

361 » John uit Haren NL
Gravatar van John Haai Janny & Bert,
Afgelopen week hebben we een huisje gehuurd bij Bad Essen via airbnb.
Was een prachtige Ferienwohnung aan de bosrand, naast Haus Sonnenwinkel , Mellerstrasse 7.
Vorig jaar april hebben we een route van jullie bij Wilsum gelopen, en daar hadden we zeer van genoten.
Deze keer liep jullie route "Barkhausen-Bad Essen" langs ons huisje, dus dat was ideaal.
Op de 2e dag hebben we de "Barkhousen dino's" wandeling gedaan.
En de dag daarna de wandeling "Meller Berge", ook heel erg mooi !
Op de terugweg naar huis reden we langs Fürstenau, dus jullie Bippen kloof-wandeling ook maar meegepakt.
We hadden de aanwijzingen op papier geprint, en ook het gpx bestand mee, dat was een uitstekende combinatie.
Dank voor jullie leuke website, en schitterende routes, we hadden een fraaie wandelweek !
Groeten uit Haren, John.
reactie: Beste John,

Haus Sonnenwinkel is voor ons geen vreemde getuige de foto ervan op onze route pagina. Inderdaad pal langs de route en je bent heel snel in het leuke Bad Essen. Wij vonden het daar prachtig, met name aan de rand van het stadje in het park bij de Watermolen. Een heerlijk gebied voor mooie wandeltochten waar je soms leuke verrassingen tegen kunt komen.

Fijn om te lezen dat jullie zoveel mooie wandelingen van onze site hebben gelopen, en hartelijk dank voor je melding over de routes. Deze meldingen zijn weer aangepast bij de betreffende routebeschrijvingen met jouw naam.

Nog heel veel wandelplezier toegewenst,

Janny en Bert

360 » Linda Redder uit Borculo, Nederland
Gravatar van Linda Redder Hallo Janny en Bert,

Afgelopen dinsdag heb ik bij zonovergoten voorjaarsweer jullie nieuwe (vernieuwde) wandeling bij Wellingholzhausen gelopen. Een hele mooie route weer! De Blauer See was die dag prachtig blauw-groen in combinatie met het zonlicht. Dat maakte het een perfect pauzeplekje. Mooier kon niet!

Aanrader, weer dus! Bedankt weer voor de mooie route!

Een (foto-)verslagje staat al op mijn wandelpagina op Facebook:
https://www.facebook.com/pg/LindasWalkAbouts/photos/?tab=album&album_id=86800 5030208246&__xts__%5B0%5D=68.ARCbI05DtmVjkYv3Af0YE_y9ZTJok1ITVvShW9d4cXQ95ooXj4uYLpNA4CuB 2QM1kGhQ5nSvCi_ymWyiddOGYdWAqSrz5Pvf9jYk2DrBR5bhAMK6rljR2xzE 92_KgGdVLZpymOAfdkdk-oMmFW4CtE8LwbqkN5CLREUho1pAk1TxFGTTrp61 3Y56pyPX8CdJAp51KAfaWpPwhqr-gqoPLGhYZn4sG9zpYJDX5uYNcS6wIFv4 GiiJzRqgRL0Cd-jsL9kybkJe9hHFfdCFeQo_yfneR1NsdkMKn6C1nONwQHXe ZYj9WeuQ10xPM4x8SYGcIAOTvDaCmkGVlBnqrLHaGdl33deKFvioJkHgIW29 nv1BhCAJP8q4XlfZGm5EFGq5iugkgwNW3sk7OqNMk96yiqxYz_4myIfGr3Lg gKXI1Dr3MQeGzr3kwsqjwnJc-eeCZJhl57rvkRXOm_CA&__tn__=-U C-R
reactie: Beste Linda,

Fijn dat je weer van een mooie wandeldag hebt kunnen genieten in het Teutoburgerwald! De Blauer See is heel erg mooi, maar alleen als de zon schijn. Anders valt het ons altijd wat tegen. We zijn blij dat de herziene route van Wellingholzhausen weer in de smaak valt.

Hartelijke groet,

Janny en Bert

359 » Patrick Breukers uit Roswinkel
Gravatar van Patrick Breukers Dag familie Super,

Ik heb een hele tijd terug al eens mijn grote complimenten geuit over jullie website en het feit dat we bijna buren zijn. Maar nu moest ik toch weer even wat kwijt: we zijn afgelopen weekend op wandelvakantie geweest in het Teutoburgerwald (vrijdag tm maandag) en hebben 3 van jullie wandelroutes gelopen. Zeg dus maar gerust een SUPER-weekend.

De eerste dag hebben we jullie route gelopen die ook het Hermansdenkmal aandoet. Dit was lekker dicht bij ons hotel in Detmold. Mooi hoor.

De tweede dag hebben we de geweldige tocht gemaakt langs de Extersteine en Silberbach. (voor de GPS gebruikers wel even oppassen: in het uiterste zuidelijke punt van de tocht klopt jullie omschrijving perfect maar de GPS route stuurt je langs de verkeerde kant van de Silberbach en dan moet je door de siertuin van een opvanghuis banjeren).

Derde dag hebben we de route gelopen die ons door het Kuurplaatsje Bad Rothenfelder voerde. Mooi plaatsje hoor! en inderdaad een vreemd bouwwerk. Is speciaal voor de ademhaling van patienten geplaatst. De bevochtiging van de lucht verlicht de longpatienten hun ademhaling.

De vierde en laatste dag had ik nog onderweg naar huis jullie route van Bippen op de agenda staan (stond al op scherp in de GARMIN), maar onze kuiten waren nog niet helemaal aan de hoogtemeters gewend en daarom zijn we maar rechtstreeks naar huis gereden; anders hadden we die dag nog super-wandeltocht vier gemaakt.

Dus met recht een SUPER-weekend te noemen.

Heel hartelijk dank voor het delen van jullie ervaringen.
Daar maken jullie vast veel mensen heel blij mee..... Ons tenminste wel!!

Met vriendelijke groet,
Patrick Breukers
reactie: Beste Patrick,

Dank je wel voor je bijzonder enthousiaste reactie, we krijgen er een warm gevoel van dat we aan jullie geweldige wandelweekend bij hebben kunnen dragen.
Toevallig hebben wij vanaf morgen een lang weekend gepland om in Duitsland te gaan wandelen, morgen vertrekken we naar het Sauerland. Na de winter periode willen wij ook weer eens lekker veel hoogtemeters in de benen krijgen, de eventuele spierpijn nemen we maar voor lief. Na het lezen van jullie verhaal krijgen we er natuurlijk nog meer zin in dan we al hadden!

Bij de drie rondwandelingen die jullie hebben gelopen is je naam weer toegevoegd, een goed signaal naar andere wandelaars dat deze tochten onlangs nog in orde waren.

Hartelijke groet naar Roswinkel vanuit het mooie Ter Apel, waar het Carnaval het komend weekend losbarst. Voor ons hét moment om het anders zo leuke dorp een paar dagen te verlaten.

Janny en Bert

358 » Corrie
Gravatar van Corrie Ha Bert en Jannie, ik was nog nooit op jullie Superpagina geweest. Enkel ken ik jullie van Jacoplaza Maar dan nu vanavond voor het eerst hier. Wat een prachtige informatieve gegevens. Hier ga ik vaker naar kijken en ons voordeel mee doen. Dank je wel.

Hartelijke groet van Corrie en ook Adriaan
reactie: Hallo Corry en Adriaan,

Leuk dat je naar onze wandelwebsite bent komen kijken!
Mocht het ergens vragen oproepen over bepaalde streken of wandeltochten, dan weet je waar je die gemakkelijk kunt stellen.

Veel wandelplezier,

Janny en Bert

357 » R.T. Blenderman uit Lelystad Nederland
Gravatar van R.T. Blenderman Ik lees en herlees jullie mooie site met veel plezier. Er staat veel nuttige i nforrmatie op, duidelijk onderverdeeld in diverse hoofdstukken met waar nodig foto's om de tekst aan te vullen of te verduidelijken.
Prima!
reactie: Hartelijk dank voor de leuke reactie op onze website.
Altijd fijn om te lezen dat onze informatie van pas komt en dat we er wandelaars mee kunnen helpen.

Heel veel lees en wandelplezier toegewenst,

Janny en Bert

356 » Lida Niezen-Caspers uit Nieuw Buinen
Gravatar van Lida Niezen-Caspers Hoi Bert en Janny,

Wij, Ben en ik, hebben met veel plezier jullie site gelezen.
Veel informatie voor beginnende wandelaars, zoals wij genoemd worden
We zullen nog vaak gebruik maken van jullie site hoor.
groetjes
Ben en Lida
reactie: Beste Lida en Ben,

Janny vertelde al dat jullie op zoek zijn naar mooie bestemmingen, onder andere dat je naar de Sachsische Schweiz aan het kijken was.
Ik hoop dat jullie iets gaan vinden waarbij je net als ons besmet wordt met het wandelvirus, het begin van iets heel moois en waardevols.

Al vast heel veel wandelplezier toegewenst,

Janny en Bert

355 » Linda Redder uit Borculo, Nederland
Gravatar van Linda Redder Hallo Bert en Janny,

Ik ben een paar dagen op vakantie in Luxemburg en gisteren wandelde ik jullie route in het Mullerthal. Een prachtige route!

Jammer genoeg is het tweede deel van de route, wat volgens jullie routebeschrijving eigenlijk het mooiste stukje Luxemburg zou moeten zijn, nu een grote chaos door noodweer dat hier vlak voor de zomer heeft plaatsgevonden. Paden zijn weggeslagen, bomen zijn geveld en ook bijna alle vlonderpaden zijn verdwenen. Het deel dat gelijk op loopt met de plaatselijke Mullerthal Trail, is op 3 plaatsen afgesloten. De route heb ik wel gewoon kunnen volgen, alleen loop je dan wel op eigen risico over deze gedeeltes. De asfaltweg onder de Predigtstuhl is zelfs compleet weggeslagen!

Nogal een ravage dus, maar het is mij gelukkig wel gelukt om de route te lopen......... Afgezien van de chaos was het enorm genieten!

Op mijn Facebookpagina heb ik een (foto-)verslagje van de wandeling geplaatst:
https://www.facebook.com/LindasWalkAbouts/?ref=bookmarks

Hoe gaat het verder met jullie? Met mij gaat het goed......!

Groetjes Linda Redder
reactie: Hallo Linda!

In het mooie Mullerthal onderweg, en nog wel in een hele mooie periode? De foto's zijn prachtig met de witte takken en de ijspegels aan de rotswanden. Dank je voor het delen.

Dat noodweer moet wel heel erg zijn geweest, wij komen daar al ruim 30 jaar en dit soort schade hebben we er nog nooit eerder gezien. Het is een zeer toeristische locatie dus ze zullen het wel snel willen herstellen. We houden het in de gaten.
Dat jij desondanks door hebt gezet verbaasd Janny en mij niet, zo kennen we je ook. Jij geeft niet snel op en zoekt je eigen weg wel ondanks de slechte toegankelijkheid. Top hoor.

Met ons gaat het prima, de laatste tijd echter zowel zakelijk als privé nogal druk waardoor ik enorm achter loop met het beschrijven van alle nieuwe wandeltochten die we het afgelopen jaar hebben gemaakt. Daar zitten ook weer mooie routes in de Eifel tussen, in België, en in het Teutoburgerwald. Hopelijk kan ik binnenkort weer een aantal hele mooie routes aan de website toevoegen.

Nog heel veel wandelplezier toegewenst, maar doe voorzichtig daar!

Janny en Bert

354 » Hans Kelling uit Bovenkarspel
Gravatar van Hans Kelling Hallo Fam. Super.
Hier een berichtje , wij hebben de20ste November de heel mooie route Elpe Olsberg in Sauerland gewandeld een pittige althans voor mij (midden70 jaren) rondwandeling, over de sterk wisselende hoogtes. Het was koud en begon licht te krokkelen (sneeuwen).Maar dat mocht de pret niet drukken, heel mooie uit, en vergezichten. Zomers is het hier prachtig nu was alles een beetje kaal, en vooral boven op de berg koud, de route was door jullie goed uitgezet en goed te volgen. Zoals gewoonlijk kwam je geen Mens tegen. Wat we zeer prettig vonden. Wij zelf denken dat deze route het mooiste is in het voorjaar of zomer. We gaan zeker weer een route van jullie uitzoeken maar dan volgend jaar.
Met vriendelijke Groet Hans kelling & Zoon.
reactie: Beste Hans en zoon,

Om deze route eind november nog te lopen is een knappe prestatie, dat het op hoogte erg koud was geloof ik graag!
Het is er in het voorjaar en in de herfst het mooist, maar nu er geen bladeren meer aan de bomen zitten is het uitzicht natuurlijk wel beter op sommige plekken.

Hartelijk dank voor de melding, dit is weer op de route pagina verwerkt.

Janny en Bert

353 » Carin en Ronald
Gravatar van Carin en Ronald Bedankt voor de tip voor de regenbroeken, inmiddels hebben wij allebei er ook één van dit merk aangeschaft. Jullie positieve ervaring met de wandelstokken heeft er voor gezorgd dat wij ons aan het verdiepen zijn in de wereld van wandelstokken. Voor september: de blauwe en paarse wandelaars zijn dan links van jullie met de Eifelsteig bezig.
reactie: Hallo Carin, Ronald,

Tja, jullie hebben in de praktijk gezien wat wij doen met de wandelstokken! Hoe noemden jullie dat ook alweer, was het niet 'berggeiten?'

Heel veel succes met de Eifelsteig, wij hebben er al een aantal trajecten van gedaan en er zijn ontzettend mooie gedeeltes bij. Een extra tip; Duitsers houden van lange rechte stukken. Neem een goede kaart mee en wijk er af en toe van af om ook zelf wat bijzondere plekjes op te zoeken waar deze Steig op korte afstand van passeert zonder dit aan te doen. Dit geldt voor de meeste Duitse LAW's, vooraf de bijzonderheden bekijken en zelf in route opnemen!

Groetjes Janny en Bert

p.s. Speciaal voor jullie hebben we zojuist weer de nieuwste verslagen toegevoegd.

352 » Carin en Ronald uit NL
Gravatar van Carin en Ronald Met veel plezier lezen wij jullie verslag over de ons zo herkenbare vakantie in Ierland, de Beara Way. Complimenten voor het leuke verhaal en de mooie foto's. Wij wachten met spanning op de volgende afleveringen.
reactie: Beste Carin en Ronald,

Leuk dat jullie meelezen! Dan heb je gezien dat jullie ook een rol in de verhalen hebben gekregen. Jullie rol gaat straks in de trajecten Eyeries-Lauragh en dan naar Kenmare nog iets groter worden en dan gaan we natuurlijk ook de foto plaatsen die jullie van ons hebben gemaakt. De nog resterende verslagen komen er aan, we proberen het voor eind september afgerond te hebben want dan gaan we weer op vakantie naar de Ardennen en zullen dan hopelijk weer met nieuwe verhalen thuis gaan komen.

Hartelijke groet,

Janny en Bert

351 » Corry Lemckert uit Nederland
Gravatar van Corry Lemckert 5 aug.2018 hebben wij de wandeling in Thuringen gemaakt naar de Schneekopf. Een prachtige wandeling, die zeer goed beschreven is. Wij hebben de wandeling nog wat langer gemaakt.
We verbleven in hotel Zum Schneekopf in Gehlberg zelf, en zijn vandaar uit gaan wandelen naar Parkplatz Goldene Brucke. Een mooi maar stijl stuk wandelen over een Forstweg.
reactie: Beste Corry,

Dank voor je melding dat de route nog steeds in orde is, we hebben dit weer aangegeven bij de routebeschrijving Gehlberg Schneekopf.

Als jullie het nog langer hebben gemaakt dan is het een stevige wandeling geweest. De route bevat ook flink wat hoogtemeters!
Het stukje Gehlberg-Goldene Brücke gaan we vanavond eens rustig op de wandelkaarten opzoeken, we zijn altijd in voor mooie wandeltips!

Hartelijke wandelgroet,

Janny en Bert

350 » Petra Fonck uit Purmerend, Nederland
Gravatar van Petra Fonck Complimenten voor jullie website. Omdat wij deze maand in Neustift gaan wandelen en ons hierop voorbereiden zijn we op jullie site terecht gekomen. Een aantal wandelingen zullen wij zeker ook maken. Tot mijn verbazing zijn jullie dit jaar naar Ierland geweest, net als wij. En hebben we ook in Arches B&B in Glengariff geslapen. Wat leuk en toevallig.
reactie: Hallo Petra,

Als jullie ook in de Arches in Glengarriff zijn geweest dan moet je ook het bijzondere ontbijt van Paul en Roseena hebben gehad waar we in ons Ierland verslag over schrijven. Het beste ontbijt dat we in Ierland hebben gehad tijdens onze Beara Way wandelvakantie.

Met de bestemming Neustift Stubaital heb je nog een hele mooie vakantie voor de boeg, en zeker als je veel wilt gaan wandelen. Het is een geweldig mooi dal. We zijn benieuwd welke tochten jullie gaan maken!

We wensen jullie heel veel wandelplezier toe,

Janny en Bert

349 » Annemieke uit Aduard
Gravatar van Annemieke Hartelijk dank voor de wijziging. Ik zie nu alle campings, leuk om te lezen!
reactie:  Graag gedaan Annemieke.

Groetjes Bert
   1   »