Welkom in het wandelen gastenboek Superfamilie.nl
 
 
344 berichten op 18 Pagina`s
   1   »

344 » Rosina uit Amsterdam Nederland
Gravatar van Rosina Interessante en voor mij leerzaam artikel over wandelkleding. Eigenlijk ik wandel niet vaak, maar misschien door menopauze ik zweet veel. Ik gebruik altijd katoen ook als onderstelaag, ik dacht katoen was goed omdat het is een natuurlijk stof, maar blijkbaar is geen geschikt voor wie door verschillende reden teveel zweet.
reactie: Beste Rosina,

In alle eerlijkheid, bij het schrijven van het hoofdstuk over wandelkleding had ik dit niet voor ogen.
Zeker interessant om eens uit te proberen of je dit voor je werkt en je katoenen onderkleding vooralsnog even in de kast te laten liggen zou ik denken.
Overigens heeft het bij mij ook geholpen in mijn werksituatie om van overmatige zweetvoeten af te komen. Overdag loop ik in kostuum met vaak katoenen sokken in de nette schoenen. Warme zweetvoeten, daarna natte voeten, en uiteindelijk in de koude maanden worden dat koude voeten. Nu, zonder katoen, al jaren niet meer!

Hartelijke groet,

Janny en Bert

343 » Sijtze en Pietsje uit Harkema
Gravatar van Sijtze en Pietsje Ik heb vandaag jullie pagina goed bekeken en ik mis de wandelroutes die jullie hadden in nederland, op de oude site stonden deze er wel.
reactie: Beste Sijtze en Pietsje,

Onze Nederlandse wandelroutes staan inderdaad op dit moment niet meer op de site. Deze routes waren vooral in het Westerwolde en Zuidoost Drenthe, en daar is de afgelopen jaren zo veel gewijzigd dat deze wandelroutes veelal niet meer klopten. Het her-meanderen van de Ruiten Aa en de werkzaamheden die er nu nog zijn in het Bargerveen wachten we nu af en daarna hopen we de routebeschrijvingen aan te kunnen passen en weer aan de site toe te kunnen voegen. Ik verwacht dat we eind dit jaar alles weer beschikbaar zullen hebben.

Hartelijke groet,

Janny en Bert

342 » perry van empel uit nijmegen,nederland
Gravatar van perry van empel Wat leuk om te lezen dat jullie als familie zo genieten van wandelen..
Zelf ben ik meer van de preatatietochten zoals de 4 daagse in nijmegen.
http://www.4-daagse-nijmegen.nl

Groetjes.
reactie: Hoi Perry,

Als wij een lange afstand wandelroute hebben afgerond in Schotland, Duitsland of in de Alpen, soms honderden kilometers gelopen, dan denken we ook altijd dat we een bijzondere prestatie hebben verricht.
Maar dat is toch heel wat anders dan een Kennedy mars of 4-daagse Nijmegen. Dat is veel meer op de 'sport' gericht dan wat wij doen. Petje af voor iedereen die dit soort prestatietochten tot een goed einde brengt!

Groetjes Janny en Bert

341 » Astrid uit Bakel Nederland
Gravatar van Astrid hallo Jan, mijn vraag: hoe kun je net als jij mee helpen met deze law paden te onderhouden. Kun je jezelf dan ergens aanmelden? Dit vraag ik voor mijn man. Wij wandelen zelf ook heel veel
reactie: Beste Astrid,

Dat weet ik zeker, zelf ben ik via het Wandelnet padcoördinator van het Noaberpad-noord. Voor alle LAW en Streekpaden markeerders en padcoörinatoren kun je het beste terecht bij het Wandelnet. Zij coördineren alle paden in Nederland en hebben een speciale webpagina voor de vrijwilligers waar je je aan kunt melden voor een pad of paden in jullie omgeving.

http://wandelnet.nl/vrijwilligers

Groetjes,

Bert

340 » truus
Gravatar van truus Ja precies, Wat jij "globale kennis" noemt, is dus geen kennis, maar een misverstand.

Daarom is het accurater om te schrijven: "Dat de zon om twaalf uur in het zuiden staat, zoals de meeste mensen denken, klopt niet helemaal/helemaal niet.

Groet, Truus
reactie: Beste Truus,

Jouw tekstvoorstel is inderdaad sterker dan wat ik had opgeschreven, ik heb het zojuist dan ook aangepast.

Dank je voor het meedenken!

Groetjes Bert

339 » truus
Gravatar van truus Beste Bert, bij kompasgebruik schrijf je:
"Dat de zon om twaalf uur in het zuiden staat is bekend". Maar kennelijk is dat toch niet bij iedereen bekend, want even later schrijf je zelf:
"Overigens staat de zon dan niet precies in het zuiden, tijdens de zomertijd is dat 13:30 en in de wintertijd 12:30".
reactie: Hallo Truus,

Dat heb je goed gezien. Bij de eerste zin is bedoeld de globale kennis die de meesten hebben en daarna wordt ik iets nauwkeuriger maar bewust met de toevoeging 'overigens' om aan te geven dat het in het echt net iets anders is. Misschien prikkelt dit sommigen om eens wat meer over dit onderwerp op te zoeken.
Voor de doelgroep van onze site, de toeristische wandelaar, heb ik bewust gekozen om er hier niet dieper op in te gaan. Ik zou ook meer kunnen schrijven over inclinatie en declinatie van het kompas en dergelijke, maar de doorsnee wandelaar zal het niet interesseren en de overige zoeken de informatie wel op als ze het onderwerp interessant vinden.

Hartelijke groet,

Janny en Bert

338 » evert vos uit emmen
Gravatar van evert vos Beste Bert
Waarom staan de Nederlandse routes niet meer op jullie site?
reactie: Hallo Evert,

Onze Nederlandse routes bevonden zich vooral in Westerwolde en Zuidoost Drenthe. Gezien de vele veranderingen die er zijn doorgevoerd in Westerwolde en de werkzaamheden die nu nog plaatsvinden in het Bargerveen, klopten onze routes niet meer en moeten ze opnieuw worden gelopen en beschreven. Om de wandelaars niet in de problemen te brengen konden we niet anders dan deze routes tijdelijk van de site te halen. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond gaan we hier weer een begin mee maken.

Hartelijke wandelgroet,

Janny en Bert

337 » Jan
Gravatar van Jan Ik ben niet zo'n type die iets op/in een gastenboek schrijft, maar nu kon ik het niet laten. Als startende wandelaar ben ik deze site tegenkomen en was blij verrast met de vele informatie. Gewoon super!! Staat nu bij mijn favorieten.
Dank SUPERfamilie!
reactie: Beste Jan,

Fijn dat je toch even hebt willen schrijven!
Reacties in ons gastenboek en per email zijn voor ons de enige beloning die we krijgen voor wat we met de website doen en dus leuk om te ontvangen.

Hartelijk dank voor je ontzettend vriendelijke woorden en we wensen je nog heel veel wandelplezier,

Janny en Bert

336 » alexander uit nederland
Gravatar van alexander hoi hoi, ik heb dankzij jullie de klippen gelopen in duitsland, dus heb jullie pas ontdekt..mis nu wel een mooie route in nederland en veel duitse routes..

zijn die weggegooid of komen die er nog bij ? foto's en verslag zal ik nog zsm sturen.. beetje druk hier ..
reactie: Hallo Alexander,

Dat je op dit moment de Nederlandse routes moet missen dat klopt. Door de vele veranderingen in het Westerwolde en de grote verbouwing in het Bargerveen wat nu plaats heeft, zijn veel van deze routes (tijdelijk) niet toegankelijk. Die gaan wel aangepast worden en komen later weer terug op de site.
Dat jij Duitse routes mist kan ik niet verklaren, er is op dit maar één route bij Tecklenburg niet beschikbaar. Dit ook omdat een deel van het pad niet meer bestaat en we nog geen alternatief hebben gevonden.

Als je weer tijd hebt zien we de foto's met belangstelling tegemoet.

Wandelgroetjes,

Janny en Bert

335 » Jos Roijakkers
Gravatar van Jos Roijakkers Hallo Bert en Janneke,
Complimenten met de nieuwe website. Onder Windows10 (Firefox) werkt hert prima. Op mijn Android-tablet in de Opera-browser ook. En op mijn Android-smartphone zie ik vooralsnog ook geen rare dingen (zowel in portrait als in landscape). Jullie hebben blijkbaar goed werk verricht.
Groeten,
Jos
reactie: Beste Jos,

Leuk om weer eens van je te horen. Dank je dat je de tijd hebt willen nemen om met deze verschillende apparaten en browsers een testje te doen, ik denk dat we er dan voor de meeste browser/systeem/hardware combinaties er technisch wel zijn. Fijn, want dan kan ik mij weer eens lekker op de inhoud concentreren. Mooie wandeltochten beschrijven is natuurlijk het leukste om te doen.

Hartelijke groet,

Janny en Bert

334 » Hans Kelling uit Bovenkarspel
Gravatar van Hans Kelling Beste Fam. Super

Een super goede site (de oude was trouwens ook niet slecht), we willen jullie even bedanken daar voor. Zal een hele klus geweest zijn. We zijn weer bezig een wandeling voor te berijden. Vriendelijke wandel groet, Hans Kelling & zoon.
reactie: Hoi Hans en zoon,

Geen dank hoor, het is gewoon leuk om te doen. Helaas was onze oude site er niet klaar voor om op de tablet of mobiel goed bekeken te worden, deze stap moest er wel komen. Het is een half jaartje werk geweest, maar ach, zolang je er plezier aan beleeft...

We zijn benieuwd wat jullie weer aan het voorbereiden zijn, in elk geval heel veel wandelplezier toegewenst.

Janny en Bert

333 » Sijtze en Pietsje uit Harkema
Gravatar van Sijtze en Pietsje Hallo super familie,

Site is mooi geworden, ik heb windows 10 en ondervindt geen problemen.
Als wij jullie routes zien kriebelen onze voeten alweer.
Komend weekend wordt het weer mooi, dus lopen ....

groetjes Sijtze en Pietsje
reactie: Beste Sijtze en Pietsje,

Leuk dat het jullie als trouwe fans zo snel hebben gezien dat de website er nu anders uit ziet, hartelijk dank voor de melding. Ik heb toch nog een probleem ontdekt bij gebruikers van Chrome browsers bij kleinere beeldschermen, maar de oplossing daarvoor is er binnenkort ook. Dan kunnen we weer een paar jaar verder met deze omgeving.

We hebben natuurlijk wel steeds veel gelopen en nieuwe wandeltochten gezocht, door het werk aan de techniek van de site zijn die echter nog niet geplaatst. Dat gaan we snel inhalen en dan heb ik ook weer hele mooie wandelroutes in Duitsland voor jullie.

Het wordt inderdaad een heel mooi wandelweekend, net als jullie gaan Janny en ik ook de wandelschoenen weer aantrekken om een andere nieuw geplande route voor het eerst uit te proberen.

Heel veel wandelplezier de komende dagen,

Janny en Bert

332 » Henk & Dinie Hoving uit Winschoten Nederland
Gravatar van Henk & Dinie Hoving Moi superfamilie.
Kwam toevallig jullie site tegen op zoek naar wandelingen in Oostenrijk.
Mooie en nuttige site, bedankt voor al het vóórwerk, scheelt ontzaglijk veel werk. Veel details ook, jullie hebben waarschijnlijk pen en notitie blok iedere paar minuten nodig ?
We zijn in Großarl geweest en hebben op jullie site enkele wandelingen uitgezocht o.a. Raurisrachkopf, inderdaad een vermoeiende wandeling naar boven over het grindpad, maar we hadden óók verder gekund met de kabelbahn, gewoon in drie stappen naar boven, je bent dan eigenlijk direct aan het begin v.d. grat, kun je de eentonige wandeling naar boven overslaan. Práchtige wandeling trouwens.
Ook zijn we in Bad Gastein omhoog gegaan en deze wandeling gemaakt én we hebben de rondwandeling bij de Weißsee gedaan, déze is écht geweldig mooi.
Ook jullie tips gelezen, paar goede schoenen gekocht, andere rugzak, paar stokken (Niet van die dure (Van de Lidl.) wél lichtgewicht TÜV geprüft, bevallen uitstekend.
Bedankt voor al het werk dat jullie hebben gedaan, was voor ons een makkie zo.
We waren wel vaker in Oostenrijk en Italië, maar dan op de motor, mooie routes en passen rijden, is óók prachtig hoor, maar we hebben alle passen wel gehad langzaamaan, dus de laatste jaren tijd voor andere dingen, zoals wandelen.
Ook al twee keer op Madeira geweest, daar zijn óók prachtige (Levada-wandelingen.) wandelingen te maken. (Hebben al diverse gedaan daar.)
Volgend jaar willen we La Palma doen, schijnt óók leuk te zijn voor wandelaars.
Groet'n van Henk & Dinie
P.S. Kijk voor fb Dinie En Henk Hoving (Werd niet geaccepteerd waar ik het kon invullen.)
reactie: Moie Dinie en Henk,

Zo te lezen zijn jullie lekker fanatiek aan het wandelen geweest in Oostenrijk, prachtige omgeving ook rond het Grossarl met heel veel mogelijkheden voor mooie tochten. (Wij waren zelf ook weer drie weken in de Alpen aan het wandelen vandaar dat je deze reactie wat laat ontvangt.)

Je hebt gelijk dat je bij de Reissrachkopf eenvoudig de kabelbaan had kunnen nemen, maar wij proberen wel altijd de routes zo te plannen dat we toch ook de nodige hoogtemeters te voet moeten doen. Daar worden we dan lekker moe van en slapen er goed op.

De wandelstokken van de Lidl heb ik zelf nog niet gezien, daar ga ik zeker deze week even naar op zoek. Het hoeft ook niet duur te zijn, als ze maar wel voldoen en veilig in gebruik zijn. Ben benieuwd, in elk geval bedankt voor de tip!

Dat je op Madeira mooi kunt wandelen dat wisten we. Ik ben daar zelf heel lang geleden al eens geweest met de Nederlandse Marine in de haven van Funchal, en twee jaar geleden zijn onze dochters daar op wandelvakantie geweest. La Palma kennen we nog niet als wandelbestemming, nog iets om eens nader te bekijken.

Het klopt dat FB niet lukte, wij hebben geen FB account. Zo druk met alle email reacties, gastenboek, en met de wandelforums waar we veel wandelkennis delen, dat we op dit moment niet nog meer social media bij kunnen houden. Vooralsnog even een bewuste keuze daar niet aanwezig te zijn.

Hartelijk dank voor de uitvoerige reactie en nog heel veel wandelplezier toegewenst,

Janny en Bert

331 » Peter uit Someren NL
Gravatar van Peter Hoi,

Complimenten voor de uitgebreide reisverslagen met de vele foto's in Schotland. Wandel zelf ook graag in het VK maar dan zijn het altijd rondwandelingen. Het Lake District en Wales zijn ook prachtige gebieden om te voet te verkennen.

Nog veel wandelplezier toegewenst.

M.v.g. Peter.
reactie: Beste Peter,

Wij hebben Schotland als wandelland nog niet zo lang geleden ontdekt. We willen graag nog eens Ierland doen maar voor volgend jaar staat eerst Engeland op de kalender. Dan gaan we de Coast to Coast proberen te doen, lijkt ook een prachtige omgeving te zijn. Wie weet zakken we later nog eens wat verder af naar Wales, spreekt ons zeker ook aan.

Hartelijke wandelgroet,

Janny en Bert

330 » Francoise Nieman uit Waalre
Gravatar van Francoise Nieman Afgelopen jaar hebben wij meerdere van jullie wandelingen gelopen. Stuk voor stuk schitterend, maar het hoogtepunt was de wandeling naar de Valentintörl. Gelukkig voor ons was het goed weer en hebben wij de afdaling naar de Wolayersee wel kunnen maken. Adembenemend mooi. Als een van de laatste besloten wij weer terug te gaan richting Kötschach waardoor we nauwelijks nog mensen tegenkwamen. Daardoor kwamen de Mürmeltieren vanuit alle hoeken tevoorschijn. Nog nooit zoveel van die leuke beestjes bij elkaar gezien. In een woord fantastisch. Dit jaar zitten we in Nauders. Helaas zijn jullie daar nog niet geweest, maar de routes in de buurt en in hetPitztal zijn inmiddels allemaal afgedrukt en opgeslagen...hopelijk kunnen we weer net zo genieten als vorig jaar.
reactie: Beste Francoise,

Janny en ik zijn een beetje jaloers dat jullie de Wolayersee wel hebben kunnen bereiken. Die staat nog steeds op ons lijstje om eens te doen.
Onze routes rond het Pitztal zullen jullie ook vast wel weten te waarderen, wat ons betreft hoort dit tot de mooiste wandelgebieden van Oostenrijk.

We wensen jullie nog heel veel wandelplezier en laat nog eens weten hoe jullie Nauders en het Pitztal hebben ervaren.

Groetjes,

Janny en Bert

329 » Koen & Veerle uit Stokrooie, België
Gravatar van Koen & Veerle Beste superfamilie,

Bedankt voor jullie uitgebreide wandelroutes!
Wij vinden deze zéér nuttig en hebben al verschillende routes getest tijdens ons verblijf hier in Dorfgastein.
Jullie vinden telkens leuke alternatieven voor de "gewone" routes waardoor we steeds minder volk tegenkomen en meer kunnen genieten van de natuur in alle stilte.

Morgen gaan we de Reißrachkopf route doen en aan de foto's te zien gaat ook dit weer een prachtige wandeling worden!

Ik zou zeggen, doe zo verder en wij volgen jullie voetsporen
reactie: Hallo Koen en Veerle,

Ondertussen hebben jullie de Reissrachkopf ook al weer gedaan, we hopen dat ook deze route in de smaak is gevallen.
Dank jullie voor dit enthousiaste bericht en nog een hele fijne vakantie toegewenst,

Janny en Bert

328 » Bart en Marieke uit Aarle-rixtel - Nederland
Gravatar van Bart en Marieke Beste superfamilie,

Vandaag hebben we de wandeling in Bastei gelopen. De route is nog prima in orde! Maar vooral dank voor het aanbieden van de route. We hebben genoten. De tocht naar de basteibrucke en de brug zelf waren zeer aangenaam maar daarna kwam er toch echt nog een toetje. Wat een prachtige wandeling aan de andere kant van de Elbe. Fantastisch uitzicht. Avontuurlijk maar goed te doen wandelpad. Heerlijk.

Dus heel veel dank. Het was onze eerste route via jullie site en zeker niet de laatste.

Groet
Bart en Marieke.
reactie: Hallo Bart en Marieke,

Hartelijk dank voor jullie bericht in ons gastenboek en leuk dat jullie net als wij het tweede deel van de wandelroute aan de overzijde van de Elbe net als wij ook zo mooi vonden. Een beetje avontuurlijk klopt wel, maar daar houden wij ook wel van!

Hartelijke groet en nog heel veel wandelplezier,

Janny en Bert

327 » Saskia uit Nederland
Gravatar van Saskia Hoi wandelaars en bergliefhebbers!

Wij zijn twee natuurliefhebbers en gaan voor ultieme rust. Dus geen drukke toeristische terkpleisters. Wij hebben in Oostenrijk diverse plekken bezocht en daar gewandeld. Bv. In Stubaital.
Weten jullie plekjes in Oostenrijk die echt erg stil en onbekend zijn?
Je hebt dat wel eens, dan rijd je zomaar een dal in waar je echt bijna niemand ziet. Of daar een appartementje verhuurd wordt is dan nog wel de vraag haha. En we zijn al een beetje laat met boeken omdat we pas verhuisd zijn van de drukke randstad naar het boerenland. Toch wilden we nog even een korte vakantie meepikken.
Nou ja, wie weet heeft iemand nog een leuke tip en ik ga weer bijlezen op jullie site! Heb er even een poosje geen tijd voor gehad.Groetjesssss, Saskia en Gerard
reactie: Beste Saskia en Gerard,

Echt rustige en stille plekjes worden ook in Oostenrijk schaars, maar ze zijn er zeker nog wel. Voor een rustige verblijfplaats heb je meer kans als je naar een B&B/Zimmerfrei zoekt dan naar een appartement, je moet volgens mij iets hebben in een relatief rustig dal en dan in de kleinere dorpjes. Bijvoorbeeld een leuke B&B of appartement aan de rand of boven het dorp. De meeste kansen heb je toch in de wel enigszins bekende dalen, anders zul je er inderdaad waarschijnlijk geen onderkomen aantreffen.

De andere vorm van rust is natuurlijk de natuur. Waar vind je nog mooie wandelroutes waarop je tijdens een dagtocht 'geen mens' tegen komt. Deze wandeltochten zijn er genoeg, als je maar niet gaat zoeken bij het Fremdenverkehrsambt. Van dit soort tochten hebben wij er veel op onze website staan waarbij we alle toeristische plekken zorgvuldig mijden. Dat kan in een aantal dalen zeker nog wel.

Als wij aan relatief rustige dalen denken waar je nog wel een overnachting adres kunt vinden en in de directe omgeving nog heerlijk rustig van de stilte in de natuur kunt genieten, dan komen het Leaschtal naar boven en bijvoorbeeld de zijdalen van het Wipptal zoals het Schmirntal en Valsertal.

Iets bekender en dus meer mogelijkheden, maar met zeer veel goede wandelmogelijkheden, zijn bijvoorbeeld Abtenau Lammertal en het Raurisertal (voorbij Rauris zeer rustig) in het Salzburgerland. Ook het Grosswalsertal Vorarlberg heeft nog kleine verstilde dorpjes met voorzieningen. Daarnaast is een van onze favorieten het Gailtal in Kärnten als je daar de kleine gehuchten opzoekt. Daar kun je dagenlang alleen wandelen als je de bekende passen naar Italië bij Hermagor en Kötschach links laat liggen.
Vooral als je buiten de drukke zomervakanties gaat zul je op veel meer plekken echt wel de gewenste rust vinden, in die periodes heb je veel meer keuze.

Heel veel succes met het zoeken,

Janny en Bert

326 » Evert Vos uit Emmen Nederland
Gravatar van Evert Vos Hoi Bert en Familie
Vandaag de Externsteine en Egge Turm route in Teutoburgerwald gelopen. Was zeer warm maar het meeste loop je lekker onder de bomen. Wij zijn gestart in Bad-Horn Meinberg (holzhausen-externsteine) en vandaar naar Horn om boodschappen te doen en vervolgens naar de Externsteine gelopen om vanaf hier de wandelroute te starten. Het was hier en daar even zoeken zelfs met GPS, maar het is gelukt. Wij kwamen uit in totaal op 20 kilometer. Desalniettemin een prachtige dag gehad. De route klopt dus nog.

groet evert en ina vos emmen
reactie: Hallo Evert en Ina,

Dat het warm was tijdens jullie tocht daar kunnen we over meepraten, zelf waren we tot gisteren een weekje aan het wandelen in de Eifel en hebben het ook zwaar gehad met de hitte. Dan is wat schaduw natuurlijk heerlijk en jullie hadden ook nog eens de Silberbach beschikbaar voor wat afkoeling.

Hartelijk dank voor de melding over deze route, ik heb jullie namen weer toegevoegd bij de routebeschrijving.

Groetjes Janny en Bert

325 » Hans Kelling uit Bovenkarspel NL
Gravatar van Hans Kelling Hallo Bert & Familie.
Op 1 Mei de zeer mooie en toch wel zware tocht gelopen Georgsmarienhütte
Om 10uur waren we bij de parkeerplaats Zum Brunnen, met nog redelijk weer.
Weinig wind maar somber. Kort daarop al een pittige berghelling en na enige tijd waren we
aangekomen bij een wit kapelletje waar we wat gingen eten of zoals je dat zelf zegt ook nog
een appeltje opgepeuzeld.
Daarna zijn we de weg bij de Hermansturm een beetje kwijtgeraakt. Maar uiteindelijk toch weer gevonden. Ondertussen begon het licht te regenen. Maar de natuur was prachtig al de bomen
begonnen al in volle glorie hun bladeren te tonen de rust en stilte geweldig.
Mensen kom je er zelden tegen.
Het begon steeds harder te regenen maar gelukkig kwamen we na een poos het bekende blauwe bordje Zum Brunnen weer tegen. Waar onze auto stond. Nat maar voldaan zijn we koffie gaan drinken en daarna terug naar Bovenkarspel gereden.
Bert & Familie bedankt voor de mooie route, en we zijn weer opzoek op jullie site naar een volgende.
Een Hartelijke groet, van Hans Kelling & Zoon.
reactie: Beste Hans,

Inderdaad een stevige tocht die jullie hebben gemaakt, zeker als je de route ook nog eens in de regen af moet maken!

Dat je weinig mensen tegen bent gekomen herkennen we wel, wij hebben de zelfde ervaring dat het daar altijd lekker rustig is. Alleen rond de dorpjes kom je nog wel eens iemand tegen, of als je een stuk van de Lange Afstand Wandelroutes loopt zoals de Hermannsweg waar wij vaak delen van in onze beschrijvingen hebben. Die worden veel belopen en dan kan het lokaal wel eens wat drukker zijn in de weekeinden.

We zijn benieuwd welke nieuwe wandeluitdaging jullie weer gaan uitzoeken!

Veel wandelplezier,

Janny en Bert
   1   »