Welkom in het wandelen gastenboek Superfamilie.nl
 
 
354 berichten op 18 Pagina`s
   1   »

354 » Hans Kelling uit Bovenkarspel
Gravatar van Hans Kelling Hallo Fam. Super.
Hier een berichtje , wij hebben de20ste November de heel mooie route Elpe Olsberg in Sauerland gewandeld een pittige althans voor mij (midden70 jaren) rondwandeling, over de sterk wisselende hoogtes. Het was koud en begon licht te krokkelen (sneeuwen).Maar dat mocht de pret niet drukken, heel mooie uit, en vergezichten. Zomers is het hier prachtig nu was alles een beetje kaal, en vooral boven op de berg koud, de route was door jullie goed uitgezet en goed te volgen. Zoals gewoonlijk kwam je geen Mens tegen. Wat we zeer prettig vonden. Wij zelf denken dat deze route het mooiste is in het voorjaar of zomer. We gaan zeker weer een route van jullie uitzoeken maar dan volgend jaar.
Met vriendelijke Groet Hans kelling & Zoon.
reactie: Beste Hans en zoon,

Om deze route eind november nog te lopen is een knappe prestatie, dat het op hoogte erg koud was geloof ik graag!
Het is er in het voorjaar en in de herfst het mooist, maar nu er geen bladeren meer aan de bomen zitten is het uitzicht natuurlijk wel beter op sommige plekken.

Hartelijk dank voor de melding, dit is weer op de route pagina verwerkt.

Janny en Bert

353 » Carin en Ronald
Gravatar van Carin en Ronald Bedankt voor de tip voor de regenbroeken, inmiddels hebben wij allebei er ook één van dit merk aangeschaft. Jullie positieve ervaring met de wandelstokken heeft er voor gezorgd dat wij ons aan het verdiepen zijn in de wereld van wandelstokken. Voor september: de blauwe en paarse wandelaars zijn dan links van jullie met de Eifelsteig bezig.
reactie: Hallo Carin, Ronald,

Tja, jullie hebben in de praktijk gezien wat wij doen met de wandelstokken! Hoe noemden jullie dat ook alweer, was het niet 'berggeiten?'

Heel veel succes met de Eifelsteig, wij hebben er al een aantal trajecten van gedaan en er zijn ontzettend mooie gedeeltes bij. Een extra tip; Duitsers houden van lange rechte stukken. Neem een goede kaart mee en wijk er af en toe van af om ook zelf wat bijzondere plekjes op te zoeken waar deze Steig op korte afstand van passeert zonder dit aan te doen. Dit geldt voor de meeste Duitse LAW's, vooraf de bijzonderheden bekijken en zelf in route opnemen!

Groetjes Janny en Bert

p.s. Speciaal voor jullie hebben we zojuist weer de nieuwste verslagen toegevoegd.

352 » Carin en Ronald uit NL
Gravatar van Carin en Ronald Met veel plezier lezen wij jullie verslag over de ons zo herkenbare vakantie in Ierland, de Beara Way. Complimenten voor het leuke verhaal en de mooie foto's. Wij wachten met spanning op de volgende afleveringen.
reactie: Beste Carin en Ronald,

Leuk dat jullie meelezen! Dan heb je gezien dat jullie ook een rol in de verhalen hebben gekregen. Jullie rol gaat straks in de trajecten Eyeries-Lauragh en dan naar Kenmare nog iets groter worden en dan gaan we natuurlijk ook de foto plaatsen die jullie van ons hebben gemaakt. De nog resterende verslagen komen er aan, we proberen het voor eind september afgerond te hebben want dan gaan we weer op vakantie naar de Ardennen en zullen dan hopelijk weer met nieuwe verhalen thuis gaan komen.

Hartelijke groet,

Janny en Bert

351 » Corry Lemckert uit Nederland
Gravatar van Corry Lemckert 5 aug.2018 hebben wij de wandeling in Thuringen gemaakt naar de Schneekopf. Een prachtige wandeling, die zeer goed beschreven is. Wij hebben de wandeling nog wat langer gemaakt.
We verbleven in hotel Zum Schneekopf in Gehlberg zelf, en zijn vandaar uit gaan wandelen naar Parkplatz Goldene Brucke. Een mooi maar stijl stuk wandelen over een Forstweg.
reactie: Beste Corry,

Dank voor je melding dat de route nog steeds in orde is, we hebben dit weer aangegeven bij de routebeschrijving Gehlberg Schneekopf.

Als jullie het nog langer hebben gemaakt dan is het een stevige wandeling geweest. De route bevat ook flink wat hoogtemeters!
Het stukje Gehlberg-Goldene Brücke gaan we vanavond eens rustig op de wandelkaarten opzoeken, we zijn altijd in voor mooie wandeltips!

Hartelijke wandelgroet,

Janny en Bert

350 » Petra Fonck uit Purmerend, Nederland
Gravatar van Petra Fonck Complimenten voor jullie website. Omdat wij deze maand in Neustift gaan wandelen en ons hierop voorbereiden zijn we op jullie site terecht gekomen. Een aantal wandelingen zullen wij zeker ook maken. Tot mijn verbazing zijn jullie dit jaar naar Ierland geweest, net als wij. En hebben we ook in Arches B&B in Glengariff geslapen. Wat leuk en toevallig.
reactie: Hallo Petra,

Als jullie ook in de Arches in Glengarriff zijn geweest dan moet je ook het bijzondere ontbijt van Paul en Roseena hebben gehad waar we in ons Ierland verslag over schrijven. Het beste ontbijt dat we in Ierland hebben gehad tijdens onze Beara Way wandelvakantie.

Met de bestemming Neustift Stubaital heb je nog een hele mooie vakantie voor de boeg, en zeker als je veel wilt gaan wandelen. Het is een geweldig mooi dal. We zijn benieuwd welke tochten jullie gaan maken!

We wensen jullie heel veel wandelplezier toe,

Janny en Bert

349 » Annemieke uit Aduard
Gravatar van Annemieke Hartelijk dank voor de wijziging. Ik zie nu alle campings, leuk om te lezen!
reactie:  Graag gedaan Annemieke.

Groetjes Bert

348 » Annemieke uit Aduard
Gravatar van Annemieke Hallo Bert en Janny

Leuke website hebben jullie. Ik ben benieuwd naar de campings in Oostenrijk en Duitsland. Als ik op de kaart klik, zie ik niks. Kunnen jullie mij een overzicht sturen? Bedankt!

met vriendelijke groet
Annemieke van Dijk
reactie: Beste Annemieke,

Dank je hartelijk voor je melding, er is technisch iets mis met de pagina waar we zelf nog niet achter waren gekomen. De achtergrondkaart met daarop de links rekt uit bij gebruik van bredere weergaven in de browser, waardoor de eigenlijke link niet meer precies onder het camping pictogram staat. We gaan het gelijk verhelpen, ik ga ervan uit dat het morgen of overmorgen weer moet functioneren.

Als je graag gelijk wilt kijken naar de campings, gebruik dan je browser niet over het volledige scherm maar versmal je browserbreedte een stukje tot de links weer op de goede plaats staan. Te herkennen omdat je muisaanwijzer dan wijzigt in een handje als je deze boven een camping pictogram beweegt.

Hartelijke groet,

Janny en Bert

Oh, het zou nu weer moeten werken Annemieke. De fout was snel gevonden en is nu aangepast.

Groetjes Bert

347 » Astrid Sijbring uit Assen
Gravatar van Astrid Sijbring Hallo Bert en Janny,

Wij hebben in september 2017 Hadrians Wall (niet helemaal coast to coast, maar 102 km in 4 dagen) gelopen en zijn eigenlijk weer op zoek naar een vakantie met een aantal dagen wandelen. Wij willen de West Highland Way gaan lopen en daarbij was jullie informatie en reisverslag erg nuttig en leuk. Het enige wat nog wat twijfel brengt zijn de midges, maar ik las dat die juist in juli en augustus erg lastig zijn, wat ook jullie reisperiode was. Wij willen de WHW in 8 wandeldagen gaan doen. Zijn er nog echte don'ts waarvoor jullie ons kunnen waarschuwen.

Groetjes, Bert en Astrid
reactie: Beste Bert en Astrid,

De West Highland Way kunnen we van harte aanbevelen, deze hoort wat ons betreft bij de mooiste lange afstand wandelroutes voor zover wij ze kennen.
Waarschuwingen zouden we zo niet weten aan te geven. Misschien alleen de mindset; Vooraf instellen op de mogelijkheid van enkele dagen regen, dan kan dat achteraf alleen maar meevallen. En maak je vooral geen zorgen over de midges. Zoals we al in onze verslagen hebben geschreven moet je er rekening mee houden ze tegen te kunnen komen maar ze horen er nu eenmaal bij Schotland. Geen midges ervaren, dan ben je ook niet in Schotland geweest wordt er gezegd. Oké, ze steken als je ze tegen komt en geen bescherming mee hebt, maar pijn doet het niet. Het is vooral irritant. En... je hebt achteraf geen jeukbulten zoals we van onze steekmuggen kennen. Lekker over je heen laten komen en natuurlijk midget netten meenemen of daar aanschaffen voor mocht het midges seizoen zijn. Overigen waren wij er in juni, maar met vaak prachtig windstil weer. Dat is daar het midges moment.

De Coast to Coast willen wij helemaal gaan doen en in een keer. Dit jaar hebben we daar niet voldoende tijd voor en wordt het de Beara Way in Ierland. We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor deze pittige tocht. Ook met de Beara Way gaan we voor de totale route van ruim 200Km in een keer. De Coast tot Coast staat echter hoog op ons lijstje!

Heel veel wandelplezier in Schotland,

Janny en Bert

346 » John uit Haren NL
Gravatar van John Hallo, jullie hebben een leuke website !
Toevallig tegen aan gelopen , op zoek naar wandelroutes in de omgeving van Wilsum (D), vlak over de grens bij Hardenberg.
We hadden een huisje gehuurd in Itterbeck , daar vlakbij.
Jullie wandelroute hebben we vorige week donderdag 19 april gelopen bij 28 graden en met geweldig mooi voorjaarsweer.
We hadden de routebeschrijving en ook het gpx bestand gedownload, makkelijk, nooit meer verdwalen.
Dankzij jullie een hele fijne wandel-dag gehad !!!
We gaan nog eens weer een route van jullie proberen
reactie: Beste John,

Hartelijk dank voor het melden, je naam is nu toegevoegd aan de beschrijving als laatste wandelaar op de route.
Leuk om te lezen dat jullie een zeer warme maar toch prachtige wandeldag hebben gehad. Wij kennen die omgeving goed, voor ons maar een half uurtje rijden, en we komen er dan ook heel graag.

Nog heel veel wandelplezier toegewenst,

Janny en Bert

345 » Linda Redder uit Borculo, Nederland
Gravatar van Linda Redder Vorige week jullie (nieuwe) wandelroute Barkhausen - Bad Essen gelopen. Weer genoten van een prachtige wandeldag. Routebeschrijving klopt!

Bedankt weer voor jullie mooie route!
reactie: Hallo Linda!

Het wandelseizoen voor jou ook al weer begonnen dus? Janny en ik vonden dit ook een hele mooie route, fijn dat jij nu kunt bevestigen dat er ook geen foutjes in de beschrijving zijn geslopen. Je naam is weer als gewoonlijk aan de route toegevoegd.

Hartelijke groeten,

Janny en Bert

344 » Rosina uit Amsterdam Nederland
Gravatar van Rosina Interessante en voor mij leerzaam artikel over wandelkleding. Eigenlijk ik wandel niet vaak, maar misschien door menopauze ik zweet veel. Ik gebruik altijd katoen ook als onderstelaag, ik dacht katoen was goed omdat het is een natuurlijk stof, maar blijkbaar is geen geschikt voor wie door verschillende reden teveel zweet.
reactie: Beste Rosina,

In alle eerlijkheid, bij het schrijven van het hoofdstuk over wandelkleding had ik dit niet voor ogen.
Zeker interessant om eens uit te proberen of je dit voor je werkt en je katoenen onderkleding vooralsnog even in de kast te laten liggen zou ik denken.
Overigens heeft het bij mij ook geholpen in mijn werksituatie om van overmatige zweetvoeten af te komen. Overdag loop ik in kostuum met vaak katoenen sokken in de nette schoenen. Warme zweetvoeten, daarna natte voeten, en uiteindelijk in de koude maanden worden dat koude voeten. Nu, zonder katoen, al jaren niet meer!

Hartelijke groet,

Janny en Bert

343 » Sijtze en Pietsje uit Harkema
Gravatar van Sijtze en Pietsje Ik heb vandaag jullie pagina goed bekeken en ik mis de wandelroutes die jullie hadden in nederland, op de oude site stonden deze er wel.
reactie: Beste Sijtze en Pietsje,

Onze Nederlandse wandelroutes staan inderdaad op dit moment niet meer op de site. Deze routes waren vooral in het Westerwolde en Zuidoost Drenthe, en daar is de afgelopen jaren zo veel gewijzigd dat deze wandelroutes veelal niet meer klopten. Het her-meanderen van de Ruiten Aa en de werkzaamheden die er nu nog zijn in het Bargerveen wachten we nu af en daarna hopen we de routebeschrijvingen aan te kunnen passen en weer aan de site toe te kunnen voegen. Ik verwacht dat we eind dit jaar alles weer beschikbaar zullen hebben.

Hartelijke groet,

Janny en Bert

342 » perry van empel uit nijmegen,nederland
Gravatar van perry van empel Wat leuk om te lezen dat jullie als familie zo genieten van wandelen..
Zelf ben ik meer van de preatatietochten zoals de 4 daagse in nijmegen.
http://www.4-daagse-nijmegen.nl

Groetjes.
reactie: Hoi Perry,

Als wij een lange afstand wandelroute hebben afgerond in Schotland, Duitsland of in de Alpen, soms honderden kilometers gelopen, dan denken we ook altijd dat we een bijzondere prestatie hebben verricht.
Maar dat is toch heel wat anders dan een Kennedy mars of 4-daagse Nijmegen. Dat is veel meer op de 'sport' gericht dan wat wij doen. Petje af voor iedereen die dit soort prestatietochten tot een goed einde brengt!

Groetjes Janny en Bert

341 » Astrid uit Bakel Nederland
Gravatar van Astrid hallo Jan, mijn vraag: hoe kun je net als jij mee helpen met deze law paden te onderhouden. Kun je jezelf dan ergens aanmelden? Dit vraag ik voor mijn man. Wij wandelen zelf ook heel veel
reactie: Beste Astrid,

Dat weet ik zeker, zelf ben ik via het Wandelnet padcoördinator van het Noaberpad-noord. Voor alle LAW en Streekpaden markeerders en padcoörinatoren kun je het beste terecht bij het Wandelnet. Zij coördineren alle paden in Nederland en hebben een speciale webpagina voor de vrijwilligers waar je je aan kunt melden voor een pad of paden in jullie omgeving.

http://wandelnet.nl/vrijwilligers

Groetjes,

Bert

340 » truus
Gravatar van truus Ja precies, Wat jij "globale kennis" noemt, is dus geen kennis, maar een misverstand.

Daarom is het accurater om te schrijven: "Dat de zon om twaalf uur in het zuiden staat, zoals de meeste mensen denken, klopt niet helemaal/helemaal niet.

Groet, Truus
reactie: Beste Truus,

Jouw tekstvoorstel is inderdaad sterker dan wat ik had opgeschreven, ik heb het zojuist dan ook aangepast.

Dank je voor het meedenken!

Groetjes Bert

339 » truus
Gravatar van truus Beste Bert, bij kompasgebruik schrijf je:
"Dat de zon om twaalf uur in het zuiden staat is bekend". Maar kennelijk is dat toch niet bij iedereen bekend, want even later schrijf je zelf:
"Overigens staat de zon dan niet precies in het zuiden, tijdens de zomertijd is dat 13:30 en in de wintertijd 12:30".
reactie: Hallo Truus,

Dat heb je goed gezien. Bij de eerste zin is bedoeld de globale kennis die de meesten hebben en daarna wordt ik iets nauwkeuriger maar bewust met de toevoeging 'overigens' om aan te geven dat het in het echt net iets anders is. Misschien prikkelt dit sommigen om eens wat meer over dit onderwerp op te zoeken.
Voor de doelgroep van onze site, de toeristische wandelaar, heb ik bewust gekozen om er hier niet dieper op in te gaan. Ik zou ook meer kunnen schrijven over inclinatie en declinatie van het kompas en dergelijke, maar de doorsnee wandelaar zal het niet interesseren en de overige zoeken de informatie wel op als ze het onderwerp interessant vinden.

Hartelijke groet,

Janny en Bert

338 » evert vos uit emmen
Gravatar van evert vos Beste Bert
Waarom staan de Nederlandse routes niet meer op jullie site?
reactie: Hallo Evert,

Onze Nederlandse routes bevonden zich vooral in Westerwolde en Zuidoost Drenthe. Gezien de vele veranderingen die er zijn doorgevoerd in Westerwolde en de werkzaamheden die nu nog plaatsvinden in het Bargerveen, klopten onze routes niet meer en moeten ze opnieuw worden gelopen en beschreven. Om de wandelaars niet in de problemen te brengen konden we niet anders dan deze routes tijdelijk van de site te halen. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond gaan we hier weer een begin mee maken.

Hartelijke wandelgroet,

Janny en Bert

337 » Jan
Gravatar van Jan Ik ben niet zo'n type die iets op/in een gastenboek schrijft, maar nu kon ik het niet laten. Als startende wandelaar ben ik deze site tegenkomen en was blij verrast met de vele informatie. Gewoon super!! Staat nu bij mijn favorieten.
Dank SUPERfamilie!
reactie: Beste Jan,

Fijn dat je toch even hebt willen schrijven!
Reacties in ons gastenboek en per email zijn voor ons de enige beloning die we krijgen voor wat we met de website doen en dus leuk om te ontvangen.

Hartelijk dank voor je ontzettend vriendelijke woorden en we wensen je nog heel veel wandelplezier,

Janny en Bert

336 » alexander uit nederland
Gravatar van alexander hoi hoi, ik heb dankzij jullie de klippen gelopen in duitsland, dus heb jullie pas ontdekt..mis nu wel een mooie route in nederland en veel duitse routes..

zijn die weggegooid of komen die er nog bij ? foto's en verslag zal ik nog zsm sturen.. beetje druk hier ..
reactie: Hallo Alexander,

Dat je op dit moment de Nederlandse routes moet missen dat klopt. Door de vele veranderingen in het Westerwolde en de grote verbouwing in het Bargerveen wat nu plaats heeft, zijn veel van deze routes (tijdelijk) niet toegankelijk. Die gaan wel aangepast worden en komen later weer terug op de site.
Dat jij Duitse routes mist kan ik niet verklaren, er is op dit maar één route bij Tecklenburg niet beschikbaar. Dit ook omdat een deel van het pad niet meer bestaat en we nog geen alternatief hebben gevonden.

Als je weer tijd hebt zien we de foto's met belangstelling tegemoet.

Wandelgroetjes,

Janny en Bert

335 » Jos Roijakkers
Gravatar van Jos Roijakkers Hallo Bert en Janneke,
Complimenten met de nieuwe website. Onder Windows10 (Firefox) werkt hert prima. Op mijn Android-tablet in de Opera-browser ook. En op mijn Android-smartphone zie ik vooralsnog ook geen rare dingen (zowel in portrait als in landscape). Jullie hebben blijkbaar goed werk verricht.
Groeten,
Jos
reactie: Beste Jos,

Leuk om weer eens van je te horen. Dank je dat je de tijd hebt willen nemen om met deze verschillende apparaten en browsers een testje te doen, ik denk dat we er dan voor de meeste browser/systeem/hardware combinaties er technisch wel zijn. Fijn, want dan kan ik mij weer eens lekker op de inhoud concentreren. Mooie wandeltochten beschrijven is natuurlijk het leukste om te doen.

Hartelijke groet,

Janny en Bert
   1   »