Welkom in het wandelen gastenboek Superfamilie.nl
 
 
365 berichten op 19 Pagina`s
   1   »

365 » Elisabeth
Gravatar van Elisabeth Paar jaar geleden in hoogseizoen diverse autoroutes gebruikt van Tirol en Karinthië. Ze waren heel mooi. De wandelingen niet gebruikt omdat we in een ander dal zaten van Tirol.
In het vervolg zijn we niet meer aan schoolvakanties gebonden en zouden dus het liefst 2e helft van juni of 1e helft van september op vakantie gaan.Daarom enkele vragen:
- Hebben jullie hierin ervaring in Oostenrijk wat betreft het weer? We weten dat het weer natuurlijk veranderlijk is, maar zijn benieuwd of we beter 2e helft van juni of 1e helft van september kunnen gaan.
- Toegankelijkheid 2e helft juni i.v.m. nog sneeuw op de bergen?
-Bepaalde gebieden die juist in die maanden goed te doen zijn of juist niet?
Hoop dat jullie me wat tips kunnen geven.

De site blijft leuk om te rond te snuffelen. Ierland staat nog op de verlanglijst, mooi verslag! Schotland al meerdere keren geweest maar nog nooit een langafstandpad gelopen in het buitenland. In Nederland wel, maar daar doen we het maximaal 2/3 dagen achter elkaar. Maar verhalen van anderen lezen is altijd leuk!
reactie: Beste Elisabeth,

Fijn om te lezen dat je al vaker iets aan de informatie op onze site hebt gehad, en natuurlijk heel leuk dat je onze reisverhalen uit Ierland en Schotland volgt!

Het deel van Oostenrijk waar de echte bergen te vinden zijn is niet zo heel erg groot, dan moet je denken aan het Vorarlberg, Tirol, Kärnten en het Salzburgerland. De verschillen in het weer zijn dan ook niet groot. Als er al verschil is dan gaat het om 'ten zuiden van de Hohe Tauern' of 'ten noorden ervan' afhankelijk of de wind zuid of noord staat. Alleen het Vorarlberg staat bekent om de regen, beïnvloed door de Bodensee. Als het elders erg heet is dan is het in het Vorarlberg echter vaak weer beter toeven.

In juni maak je grote kans dat veel van de bergpassen nog niet open zijn, maar iets lager kun je dan zeker nog heel mooi wandelen. Wij hebben ook ervaring met latere vakanties, bijvoorbeeld in september eens in het Brandnertal geweest, en daar zou onze voorkeur naar uitgaan. Medio september zie je daar al de eerste herfstkleuren verschijnen en dat is werkelijk schitterend in de bergen. De dagen zijn dan wel al wat korter, maar vaak is het in september nog heerlijk wandelweer in Oostenrijk. 's Morgens vaak nog wel wat mist, maar dat is ook prachtig tijdens een wandeltocht. (Zie onze wandelroutes Brandnertal).

En ach, je moet ook wel een beetje geluk hebben met het weer, en we hebben toch ook wel heerlijke wandeltochten gemaakt in de stromende regen en hebben er van genoten! Voor mooie wandeldagen hebben wij liever ook geen 30+ graden maar is september met 18 tot 24 graden veel aangenamer.

Veel wandelplezier,

Janny en Bert

364 » Teele Westerhuis uit Strijen
Gravatar van Teele Westerhuis Hoi, ik zie een beschrijving van jullie verblijf op camping Edelweiss. Als ik op de website kijk van de camping zie nauwelijk tent-kampeer plaatsen. Wij hebben een de Waard tent. Zijn er wel voldoende plekken op gras? Op de site zie je vooral plaatsen voor campers e.d. Bedankt vast
reactie: Hallo Teele,

Op camping Edelweiss hebben ze geen vaste afgebakende plaatsen, alleen net een hoek met vaste plaatsen. Je kunt overal staan en de ruimte pakken die je nodig heb en beschikbaar is. Wij staan met onze caravan tussen de andere caravans en campers, daar dus ook vooral de foto's gemaakt, maar voor bij het hek gelijk aan de weide is het vooral tenten.
Daarnaast is er rechts van het hoofdgebouw nog een extra veld waar uitsluitend tenten staan langs de beek. Daar is het uitzicht op de gletsjer op een aantal plaatsen weer wat minder. Het beste is gewoon even rond te lopen en een plekje naar je voorkeur uitzoeken.

Al vast een fijne vakantie in het Stubaital toegewenst,

Janny en Bert

363 » Fred van den Bosch uit Hengelo (Ov), Nederland
Gravatar van Fred van den Bosch Beste Superfamilie,

Afgelopen weekend op zaterdag de rondwandeling Brochterbeck-Tecklenburg gelopen met behulp van jullie routebeschrijving (gpx). Bij deze bedankt daar voor. Het was een prachtige wandeldag die begon met enkele regenspetters maar eindigde met af en toe wat zon. Voor onze wandelvakantie in Oostenrijk deze zomer kunnen we wel wat hoogtemeters in de benen gebruiken en dat is goed gelukt. Een leuke verrassing onderweg was een heuse piano in het bos die vroeg om bespeeld te worden.
Vriendelijke groet,

Fred.
reactie: Hallo Fred,

Dit is inderdaad een hele mooie route om in te lopen voor Oostenrijk, wij zijn de afgelopen weken hetzelfde aan het doen om straks de bergen van het Salzburgerland weer aan te kunnen. Na wat inlopen sluiten we altijd af met de onze rondwandeling bij Dissen, als we daar lekker doorheen komen dan weten we dat we er weer klaar voor zijn: http://www.superfamilie.nl/duitsland/16dissen.php#

Die piano in het bos is zeker leuk, 'Ein Kleine Waldmusik' waar ik ook niet aan voorbij kan lopen zonder even een stukje blues te spelen. Deze staat er nu een jaar of vier, het valt ons mee dat het zo lang goed blijft en nog nooit prooi van vernielingen is geworden. Voor ons is het een standaard pauzeplekje geworden.

Nog heel veel wandelplezier toegewenst,

Janny en Bert

362 » Erwin Hoekstein uit Nederland
Gravatar van Erwin Hoekstein Hoi Janny en Bert,

Ik lees met veel belangstelling jullie site en heb al een paar routes uitgeprint in de omgeving van Hermagor.
Wij zijn in het verleden vaak in de regio Fiss-Ladis-
Serfaus geweest en als je daar klaar was met de wandeling dan stap je in de bus en die bracht je dan bijvoorbeeld weer terug naar het begin van de wandeling waar je de auto had staan.

Nu is mijn vraag of dit ook zo is zijn werk gaat in de omgeving van Hermagor in Karinthië?
Ik hoor graag van jullie.

Met vriendelijke groet,
Erwin Hoekstein.
reactie: Beste Erwin,

Het Gailtal tussen Hermagor en Kötschach-Mauthen is een geweldige bestemming voor de vakantie, maar echte zogenaamde 'Wanderbusse' die je ook kunt vinden in het Stubaital en het Pitztal, die hebben ze er niet. Natuurlijk is er wel openbaar vervoer en kun je met de bus het hele dal door van dorp naar dorp, maar die bussen stoppen niet specifiek bij wandelroute startpunten. Helaas. Je moet er zelfs rekening mee houden dat er in de zomermaanden veel minder bussen rijden. Tijdens de schoolvakanties is de busregeling aangepast en worden sommige hoger gelegen dorpjes dan helemaal niet meer aangedaan.
Wij hebben er nooit een bus gebruikt, maar volgens ons gaat er wel een busdienst de Plöckenpass omhoog en ook naar de Nassfeldpass. Die kun je wel nemen om dan boven een rondwandeling te maken en per bus terug te keren vanaf hetzelfde punt. Veel van onze routes starten op deze bergpassen.

Naast de gewone busdiensten heb je in het dal nog de trein waar je heel gemakkelijk mee het dal door kunt. Die stop ook in elk gehucht als je op de primitieve stopplaatsen een knop indruk en daarmee een seintje aan de machinist geeft dat je mee wilt. Maar ook hiervoor geldt dat je uiteindelijk vanaf een stationnetje wel naar een startpunt van een wandelroute moet zien te geraken. Deze trein rijdt echter wel heel regelmatig.
Enkele van onze routes komen langs een treinstation in het dal, die zou je wel kunnen lopen door ergens middenin de routebeschrijving bij het station te starten en van daaraf de route verder te volgen.

Heel veel wandelplezier toegewenst,

Janny en Bert

361 » John uit Haren NL
Gravatar van John Haai Janny & Bert,
Afgelopen week hebben we een huisje gehuurd bij Bad Essen via airbnb.
Was een prachtige Ferienwohnung aan de bosrand, naast Haus Sonnenwinkel , Mellerstrasse 7.
Vorig jaar april hebben we een route van jullie bij Wilsum gelopen, en daar hadden we zeer van genoten.
Deze keer liep jullie route "Barkhausen-Bad Essen" langs ons huisje, dus dat was ideaal.
Op de 2e dag hebben we de "Barkhousen dino's" wandeling gedaan.
En de dag daarna de wandeling "Meller Berge", ook heel erg mooi !
Op de terugweg naar huis reden we langs Fürstenau, dus jullie Bippen kloof-wandeling ook maar meegepakt.
We hadden de aanwijzingen op papier geprint, en ook het gpx bestand mee, dat was een uitstekende combinatie.
Dank voor jullie leuke website, en schitterende routes, we hadden een fraaie wandelweek !
Groeten uit Haren, John.
reactie: Beste John,

Haus Sonnenwinkel is voor ons geen vreemde getuige de foto ervan op onze route pagina. Inderdaad pal langs de route en je bent heel snel in het leuke Bad Essen. Wij vonden het daar prachtig, met name aan de rand van het stadje in het park bij de Watermolen. Een heerlijk gebied voor mooie wandeltochten waar je soms leuke verrassingen tegen kunt komen.

Fijn om te lezen dat jullie zoveel mooie wandelingen van onze site hebben gelopen, en hartelijk dank voor je melding over de routes. Deze meldingen zijn weer aangepast bij de betreffende routebeschrijvingen met jouw naam.

Nog heel veel wandelplezier toegewenst,

Janny en Bert

360 » Linda Redder uit Borculo, Nederland
Gravatar van Linda Redder Hallo Janny en Bert,

Afgelopen dinsdag heb ik bij zonovergoten voorjaarsweer jullie nieuwe (vernieuwde) wandeling bij Wellingholzhausen gelopen. Een hele mooie route weer! De Blauer See was die dag prachtig blauw-groen in combinatie met het zonlicht. Dat maakte het een perfect pauzeplekje. Mooier kon niet!

Aanrader, weer dus! Bedankt weer voor de mooie route!

Een (foto-)verslagje staat al op mijn wandelpagina op Facebook:
https://www.facebook.com/pg/LindasWalkAbouts/photos/?tab=album&album_id=86800 5030208246&__xts__%5B0%5D=68.ARCbI05DtmVjkYv3Af0YE_y9ZTJok1ITVvShW9d4cXQ95ooXj4uYLpNA4CuB 2QM1kGhQ5nSvCi_ymWyiddOGYdWAqSrz5Pvf9jYk2DrBR5bhAMK6rljR2xzE 92_KgGdVLZpymOAfdkdk-oMmFW4CtE8LwbqkN5CLREUho1pAk1TxFGTTrp61 3Y56pyPX8CdJAp51KAfaWpPwhqr-gqoPLGhYZn4sG9zpYJDX5uYNcS6wIFv4 GiiJzRqgRL0Cd-jsL9kybkJe9hHFfdCFeQo_yfneR1NsdkMKn6C1nONwQHXe ZYj9WeuQ10xPM4x8SYGcIAOTvDaCmkGVlBnqrLHaGdl33deKFvioJkHgIW29 nv1BhCAJP8q4XlfZGm5EFGq5iugkgwNW3sk7OqNMk96yiqxYz_4myIfGr3Lg gKXI1Dr3MQeGzr3kwsqjwnJc-eeCZJhl57rvkRXOm_CA&__tn__=-U C-R
reactie: Beste Linda,

Fijn dat je weer van een mooie wandeldag hebt kunnen genieten in het Teutoburgerwald! De Blauer See is heel erg mooi, maar alleen als de zon schijn. Anders valt het ons altijd wat tegen. We zijn blij dat de herziene route van Wellingholzhausen weer in de smaak valt.

Hartelijke groet,

Janny en Bert

359 » Patrick Breukers uit Roswinkel
Gravatar van Patrick Breukers Dag familie Super,

Ik heb een hele tijd terug al eens mijn grote complimenten geuit over jullie website en het feit dat we bijna buren zijn. Maar nu moest ik toch weer even wat kwijt: we zijn afgelopen weekend op wandelvakantie geweest in het Teutoburgerwald (vrijdag tm maandag) en hebben 3 van jullie wandelroutes gelopen. Zeg dus maar gerust een SUPER-weekend.

De eerste dag hebben we jullie route gelopen die ook het Hermansdenkmal aandoet. Dit was lekker dicht bij ons hotel in Detmold. Mooi hoor.

De tweede dag hebben we de geweldige tocht gemaakt langs de Extersteine en Silberbach. (voor de GPS gebruikers wel even oppassen: in het uiterste zuidelijke punt van de tocht klopt jullie omschrijving perfect maar de GPS route stuurt je langs de verkeerde kant van de Silberbach en dan moet je door de siertuin van een opvanghuis banjeren).

Derde dag hebben we de route gelopen die ons door het Kuurplaatsje Bad Rothenfelder voerde. Mooi plaatsje hoor! en inderdaad een vreemd bouwwerk. Is speciaal voor de ademhaling van patienten geplaatst. De bevochtiging van de lucht verlicht de longpatienten hun ademhaling.

De vierde en laatste dag had ik nog onderweg naar huis jullie route van Bippen op de agenda staan (stond al op scherp in de GARMIN), maar onze kuiten waren nog niet helemaal aan de hoogtemeters gewend en daarom zijn we maar rechtstreeks naar huis gereden; anders hadden we die dag nog super-wandeltocht vier gemaakt.

Dus met recht een SUPER-weekend te noemen.

Heel hartelijk dank voor het delen van jullie ervaringen.
Daar maken jullie vast veel mensen heel blij mee..... Ons tenminste wel!!

Met vriendelijke groet,
Patrick Breukers
reactie: Beste Patrick,

Dank je wel voor je bijzonder enthousiaste reactie, we krijgen er een warm gevoel van dat we aan jullie geweldige wandelweekend bij hebben kunnen dragen.
Toevallig hebben wij vanaf morgen een lang weekend gepland om in Duitsland te gaan wandelen, morgen vertrekken we naar het Sauerland. Na de winter periode willen wij ook weer eens lekker veel hoogtemeters in de benen krijgen, de eventuele spierpijn nemen we maar voor lief. Na het lezen van jullie verhaal krijgen we er natuurlijk nog meer zin in dan we al hadden!

Bij de drie rondwandelingen die jullie hebben gelopen is je naam weer toegevoegd, een goed signaal naar andere wandelaars dat deze tochten onlangs nog in orde waren.

Hartelijke groet naar Roswinkel vanuit het mooie Ter Apel, waar het Carnaval het komend weekend losbarst. Voor ons hét moment om het anders zo leuke dorp een paar dagen te verlaten.

Janny en Bert

358 » Corrie
Gravatar van Corrie Ha Bert en Jannie, ik was nog nooit op jullie Superpagina geweest. Enkel ken ik jullie van Jacoplaza Maar dan nu vanavond voor het eerst hier. Wat een prachtige informatieve gegevens. Hier ga ik vaker naar kijken en ons voordeel mee doen. Dank je wel.

Hartelijke groet van Corrie en ook Adriaan
reactie: Hallo Corry en Adriaan,

Leuk dat je naar onze wandelwebsite bent komen kijken!
Mocht het ergens vragen oproepen over bepaalde streken of wandeltochten, dan weet je waar je die gemakkelijk kunt stellen.

Veel wandelplezier,

Janny en Bert

357 » R.T. Blenderman uit Lelystad Nederland
Gravatar van R.T. Blenderman Ik lees en herlees jullie mooie site met veel plezier. Er staat veel nuttige i nforrmatie op, duidelijk onderverdeeld in diverse hoofdstukken met waar nodig foto's om de tekst aan te vullen of te verduidelijken.
Prima!
reactie: Hartelijk dank voor de leuke reactie op onze website.
Altijd fijn om te lezen dat onze informatie van pas komt en dat we er wandelaars mee kunnen helpen.

Heel veel lees en wandelplezier toegewenst,

Janny en Bert

356 » Lida Niezen-Caspers uit Nieuw Buinen
Gravatar van Lida Niezen-Caspers Hoi Bert en Janny,

Wij, Ben en ik, hebben met veel plezier jullie site gelezen.
Veel informatie voor beginnende wandelaars, zoals wij genoemd worden
We zullen nog vaak gebruik maken van jullie site hoor.
groetjes
Ben en Lida
reactie: Beste Lida en Ben,

Janny vertelde al dat jullie op zoek zijn naar mooie bestemmingen, onder andere dat je naar de Sachsische Schweiz aan het kijken was.
Ik hoop dat jullie iets gaan vinden waarbij je net als ons besmet wordt met het wandelvirus, het begin van iets heel moois en waardevols.

Al vast heel veel wandelplezier toegewenst,

Janny en Bert

355 » Linda Redder uit Borculo, Nederland
Gravatar van Linda Redder Hallo Bert en Janny,

Ik ben een paar dagen op vakantie in Luxemburg en gisteren wandelde ik jullie route in het Mullerthal. Een prachtige route!

Jammer genoeg is het tweede deel van de route, wat volgens jullie routebeschrijving eigenlijk het mooiste stukje Luxemburg zou moeten zijn, nu een grote chaos door noodweer dat hier vlak voor de zomer heeft plaatsgevonden. Paden zijn weggeslagen, bomen zijn geveld en ook bijna alle vlonderpaden zijn verdwenen. Het deel dat gelijk op loopt met de plaatselijke Mullerthal Trail, is op 3 plaatsen afgesloten. De route heb ik wel gewoon kunnen volgen, alleen loop je dan wel op eigen risico over deze gedeeltes. De asfaltweg onder de Predigtstuhl is zelfs compleet weggeslagen!

Nogal een ravage dus, maar het is mij gelukkig wel gelukt om de route te lopen......... Afgezien van de chaos was het enorm genieten!

Op mijn Facebookpagina heb ik een (foto-)verslagje van de wandeling geplaatst:
https://www.facebook.com/LindasWalkAbouts/?ref=bookmarks

Hoe gaat het verder met jullie? Met mij gaat het goed......!

Groetjes Linda Redder
reactie: Hallo Linda!

In het mooie Mullerthal onderweg, en nog wel in een hele mooie periode? De foto's zijn prachtig met de witte takken en de ijspegels aan de rotswanden. Dank je voor het delen.

Dat noodweer moet wel heel erg zijn geweest, wij komen daar al ruim 30 jaar en dit soort schade hebben we er nog nooit eerder gezien. Het is een zeer toeristische locatie dus ze zullen het wel snel willen herstellen. We houden het in de gaten.
Dat jij desondanks door hebt gezet verbaasd Janny en mij niet, zo kennen we je ook. Jij geeft niet snel op en zoekt je eigen weg wel ondanks de slechte toegankelijkheid. Top hoor.

Met ons gaat het prima, de laatste tijd echter zowel zakelijk als privé nogal druk waardoor ik enorm achter loop met het beschrijven van alle nieuwe wandeltochten die we het afgelopen jaar hebben gemaakt. Daar zitten ook weer mooie routes in de Eifel tussen, in België, en in het Teutoburgerwald. Hopelijk kan ik binnenkort weer een aantal hele mooie routes aan de website toevoegen.

Nog heel veel wandelplezier toegewenst, maar doe voorzichtig daar!

Janny en Bert

354 » Hans Kelling uit Bovenkarspel
Gravatar van Hans Kelling Hallo Fam. Super.
Hier een berichtje , wij hebben de20ste November de heel mooie route Elpe Olsberg in Sauerland gewandeld een pittige althans voor mij (midden70 jaren) rondwandeling, over de sterk wisselende hoogtes. Het was koud en begon licht te krokkelen (sneeuwen).Maar dat mocht de pret niet drukken, heel mooie uit, en vergezichten. Zomers is het hier prachtig nu was alles een beetje kaal, en vooral boven op de berg koud, de route was door jullie goed uitgezet en goed te volgen. Zoals gewoonlijk kwam je geen Mens tegen. Wat we zeer prettig vonden. Wij zelf denken dat deze route het mooiste is in het voorjaar of zomer. We gaan zeker weer een route van jullie uitzoeken maar dan volgend jaar.
Met vriendelijke Groet Hans kelling & Zoon.
reactie: Beste Hans en zoon,

Om deze route eind november nog te lopen is een knappe prestatie, dat het op hoogte erg koud was geloof ik graag!
Het is er in het voorjaar en in de herfst het mooist, maar nu er geen bladeren meer aan de bomen zitten is het uitzicht natuurlijk wel beter op sommige plekken.

Hartelijk dank voor de melding, dit is weer op de route pagina verwerkt.

Janny en Bert

353 » Carin en Ronald
Gravatar van Carin en Ronald Bedankt voor de tip voor de regenbroeken, inmiddels hebben wij allebei er ook één van dit merk aangeschaft. Jullie positieve ervaring met de wandelstokken heeft er voor gezorgd dat wij ons aan het verdiepen zijn in de wereld van wandelstokken. Voor september: de blauwe en paarse wandelaars zijn dan links van jullie met de Eifelsteig bezig.
reactie: Hallo Carin, Ronald,

Tja, jullie hebben in de praktijk gezien wat wij doen met de wandelstokken! Hoe noemden jullie dat ook alweer, was het niet 'berggeiten?'

Heel veel succes met de Eifelsteig, wij hebben er al een aantal trajecten van gedaan en er zijn ontzettend mooie gedeeltes bij. Een extra tip; Duitsers houden van lange rechte stukken. Neem een goede kaart mee en wijk er af en toe van af om ook zelf wat bijzondere plekjes op te zoeken waar deze Steig op korte afstand van passeert zonder dit aan te doen. Dit geldt voor de meeste Duitse LAW's, vooraf de bijzonderheden bekijken en zelf in route opnemen!

Groetjes Janny en Bert

p.s. Speciaal voor jullie hebben we zojuist weer de nieuwste verslagen toegevoegd.

352 » Carin en Ronald uit NL
Gravatar van Carin en Ronald Met veel plezier lezen wij jullie verslag over de ons zo herkenbare vakantie in Ierland, de Beara Way. Complimenten voor het leuke verhaal en de mooie foto's. Wij wachten met spanning op de volgende afleveringen.
reactie: Beste Carin en Ronald,

Leuk dat jullie meelezen! Dan heb je gezien dat jullie ook een rol in de verhalen hebben gekregen. Jullie rol gaat straks in de trajecten Eyeries-Lauragh en dan naar Kenmare nog iets groter worden en dan gaan we natuurlijk ook de foto plaatsen die jullie van ons hebben gemaakt. De nog resterende verslagen komen er aan, we proberen het voor eind september afgerond te hebben want dan gaan we weer op vakantie naar de Ardennen en zullen dan hopelijk weer met nieuwe verhalen thuis gaan komen.

Hartelijke groet,

Janny en Bert

351 » Corry Lemckert uit Nederland
Gravatar van Corry Lemckert 5 aug.2018 hebben wij de wandeling in Thuringen gemaakt naar de Schneekopf. Een prachtige wandeling, die zeer goed beschreven is. Wij hebben de wandeling nog wat langer gemaakt.
We verbleven in hotel Zum Schneekopf in Gehlberg zelf, en zijn vandaar uit gaan wandelen naar Parkplatz Goldene Brucke. Een mooi maar stijl stuk wandelen over een Forstweg.
reactie: Beste Corry,

Dank voor je melding dat de route nog steeds in orde is, we hebben dit weer aangegeven bij de routebeschrijving Gehlberg Schneekopf.

Als jullie het nog langer hebben gemaakt dan is het een stevige wandeling geweest. De route bevat ook flink wat hoogtemeters!
Het stukje Gehlberg-Goldene Brücke gaan we vanavond eens rustig op de wandelkaarten opzoeken, we zijn altijd in voor mooie wandeltips!

Hartelijke wandelgroet,

Janny en Bert

350 » Petra Fonck uit Purmerend, Nederland
Gravatar van Petra Fonck Complimenten voor jullie website. Omdat wij deze maand in Neustift gaan wandelen en ons hierop voorbereiden zijn we op jullie site terecht gekomen. Een aantal wandelingen zullen wij zeker ook maken. Tot mijn verbazing zijn jullie dit jaar naar Ierland geweest, net als wij. En hebben we ook in Arches B&B in Glengariff geslapen. Wat leuk en toevallig.
reactie: Hallo Petra,

Als jullie ook in de Arches in Glengarriff zijn geweest dan moet je ook het bijzondere ontbijt van Paul en Roseena hebben gehad waar we in ons Ierland verslag over schrijven. Het beste ontbijt dat we in Ierland hebben gehad tijdens onze Beara Way wandelvakantie.

Met de bestemming Neustift Stubaital heb je nog een hele mooie vakantie voor de boeg, en zeker als je veel wilt gaan wandelen. Het is een geweldig mooi dal. We zijn benieuwd welke tochten jullie gaan maken!

We wensen jullie heel veel wandelplezier toe,

Janny en Bert

349 » Annemieke uit Aduard
Gravatar van Annemieke Hartelijk dank voor de wijziging. Ik zie nu alle campings, leuk om te lezen!
reactie:  Graag gedaan Annemieke.

Groetjes Bert

348 » Annemieke uit Aduard
Gravatar van Annemieke Hallo Bert en Janny

Leuke website hebben jullie. Ik ben benieuwd naar de campings in Oostenrijk en Duitsland. Als ik op de kaart klik, zie ik niks. Kunnen jullie mij een overzicht sturen? Bedankt!

met vriendelijke groet
Annemieke van Dijk
reactie: Beste Annemieke,

Dank je hartelijk voor je melding, er is technisch iets mis met de pagina waar we zelf nog niet achter waren gekomen. De achtergrondkaart met daarop de links rekt uit bij gebruik van bredere weergaven in de browser, waardoor de eigenlijke link niet meer precies onder het camping pictogram staat. We gaan het gelijk verhelpen, ik ga ervan uit dat het morgen of overmorgen weer moet functioneren.

Als je graag gelijk wilt kijken naar de campings, gebruik dan je browser niet over het volledige scherm maar versmal je browserbreedte een stukje tot de links weer op de goede plaats staan. Te herkennen omdat je muisaanwijzer dan wijzigt in een handje als je deze boven een camping pictogram beweegt.

Hartelijke groet,

Janny en Bert

Oh, het zou nu weer moeten werken Annemieke. De fout was snel gevonden en is nu aangepast.

Groetjes Bert

347 » Astrid Sijbring uit Assen
Gravatar van Astrid Sijbring Hallo Bert en Janny,

Wij hebben in september 2017 Hadrians Wall (niet helemaal coast to coast, maar 102 km in 4 dagen) gelopen en zijn eigenlijk weer op zoek naar een vakantie met een aantal dagen wandelen. Wij willen de West Highland Way gaan lopen en daarbij was jullie informatie en reisverslag erg nuttig en leuk. Het enige wat nog wat twijfel brengt zijn de midges, maar ik las dat die juist in juli en augustus erg lastig zijn, wat ook jullie reisperiode was. Wij willen de WHW in 8 wandeldagen gaan doen. Zijn er nog echte don'ts waarvoor jullie ons kunnen waarschuwen.

Groetjes, Bert en Astrid
reactie: Beste Bert en Astrid,

De West Highland Way kunnen we van harte aanbevelen, deze hoort wat ons betreft bij de mooiste lange afstand wandelroutes voor zover wij ze kennen.
Waarschuwingen zouden we zo niet weten aan te geven. Misschien alleen de mindset; Vooraf instellen op de mogelijkheid van enkele dagen regen, dan kan dat achteraf alleen maar meevallen. En maak je vooral geen zorgen over de midges. Zoals we al in onze verslagen hebben geschreven moet je er rekening mee houden ze tegen te kunnen komen maar ze horen er nu eenmaal bij Schotland. Geen midges ervaren, dan ben je ook niet in Schotland geweest wordt er gezegd. Oké, ze steken als je ze tegen komt en geen bescherming mee hebt, maar pijn doet het niet. Het is vooral irritant. En... je hebt achteraf geen jeukbulten zoals we van onze steekmuggen kennen. Lekker over je heen laten komen en natuurlijk midget netten meenemen of daar aanschaffen voor mocht het midges seizoen zijn. Overigen waren wij er in juni, maar met vaak prachtig windstil weer. Dat is daar het midges moment.

De Coast to Coast willen wij helemaal gaan doen en in een keer. Dit jaar hebben we daar niet voldoende tijd voor en wordt het de Beara Way in Ierland. We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor deze pittige tocht. Ook met de Beara Way gaan we voor de totale route van ruim 200Km in een keer. De Coast tot Coast staat echter hoog op ons lijstje!

Heel veel wandelplezier in Schotland,

Janny en Bert

346 » John uit Haren NL
Gravatar van John Hallo, jullie hebben een leuke website !
Toevallig tegen aan gelopen , op zoek naar wandelroutes in de omgeving van Wilsum (D), vlak over de grens bij Hardenberg.
We hadden een huisje gehuurd in Itterbeck , daar vlakbij.
Jullie wandelroute hebben we vorige week donderdag 19 april gelopen bij 28 graden en met geweldig mooi voorjaarsweer.
We hadden de routebeschrijving en ook het gpx bestand gedownload, makkelijk, nooit meer verdwalen.
Dankzij jullie een hele fijne wandel-dag gehad !!!
We gaan nog eens weer een route van jullie proberen
reactie: Beste John,

Hartelijk dank voor het melden, je naam is nu toegevoegd aan de beschrijving als laatste wandelaar op de route.
Leuk om te lezen dat jullie een zeer warme maar toch prachtige wandeldag hebben gehad. Wij kennen die omgeving goed, voor ons maar een half uurtje rijden, en we komen er dan ook heel graag.

Nog heel veel wandelplezier toegewenst,

Janny en Bert
   1   »